♥♥Mummy Adriana♥♥: ~Twinkle Twinkle Mummy~

FAMOUS DARLINGS

Wednesday, 9 May 2012

~Twinkle Twinkle Mummy~

Assalamualaikum Darlings...:)

Before mummy lelapkan mata malam nie...saje la nak kongsi lagu feberet anak dara mummy a.k.a amoi cantik! Nape panggil amoi? Sebab mata sepet cam cina :P haha! Kulit jew yang tak brape nak putih lepak....:)

Lagu nie dah berkurun-kurun lamanya! Rasanya zaman-zaman nenek mummy dulu pon dah ada! Wahhh lama gila.......and for sure pon korang mesti tau. Biasa la lagu nie ada dalam buku-buku sekolah bebudak primary school :P


Taraaaa..........lagu Twinkle Twinkle Little Star la...:)

Happy tau bila mummy nyanyi, Adriana kemain tepuk tangan! Dengar je lagu nie, mula la dia pon nak nyanyi sama! Seronok la tengok anak dah pandai :) Intro lagu pon dia dah buleh alert...:)

Lau korang pon ada anak kecik yang sebaya/lebih kurang umur Adriana pasangkan lah dorang lagu-lagu dari Nursery Rhymes nie...search aje kat Youtube *Nursery Rhymes* nahhhh nanti keluar la melambak-lambak! Dengar sampai puas....:) hehe

Muzik meransang memori anak tau...as far yang mummy tau la. Memang bagus lau dedahkan dari awal...:) Meh dengar lagik lagu nie sebelom tido....:P 


Tata Darlings!

8 Pretty Darlings:

jaakechik said...

lagu febret kanak2 dari dulu hingga kini, mmg best!

Cik Aini Lavender's said...

lagu yg x luput dek zaman kan :)

imie fatiema © said...

ai pun suke sgt dis song,dpt download kat u tube,cuba kasik my dotter tengok..ler dia tak minat langsung hehe ai xtau nape

syiela said...

suka juga nanyikan kat anak2 lagu ni mmg peberet la

Mummy Adriana said...

@jaakechik

a'aa mmg timeless la lagu nie :) bile dah rearrange music yang baru makin best :)

Mummy Adriana said...

@Cik Aini Lavender's

yup....:) dari dulu ntah zaman bila ntah! hahahha sampai skang!

Mummy Adriana said...

@imie fatiema ©

Erkkkk...tak suka pulak dah! hahaha mybe dia suka lagu lain yang advanced :P

Mummy Adriana said...

@syiela

samala ngan Adriana :) hihi

Hye Darlings...

Jom link exchange kt sini,mummy will follow you back..ARIGATO (^_*)

Copyright © 2011 Reserved to Mummy Adriana's
Design by Azhafizah.Com