♥♥Mummy Adriana♥♥: ~SSM Cekik Duit~

FAMOUS DARLINGS

Wednesday, 2 May 2012

~SSM Cekik Duit~

Assalamualaikum Darlings....:)

Iskkk sapa yang gamak sangat nak mencekik duit mummy tu :( gerammmm bebenau ha rasa! Hahaha meh nak hebohkan kat satu malaya.....:P

Sebenarnya...mummy pergi renew lesen perniagaan under Suruhanjaya Syarikat Malaysia ataupon lebih femes SSM. Korang yang duduk kat Kedah nie mesti tau kan camne depa nie beroperasi. Kalau kat area Kulim nie, depa datang setiap hari Isnin aje. Itupon dari pukul 11 pagi sampai 3 petang...tak tolak waktu makan tengahari. Jauh la perjalanan dorang ni dari Alor Setar, amik masa 2 jam jugak ler. Pelik la nape SSM nie tak bukak aje cawangan kat Kulim tu. Berapa manyak da peniaga kat sini.....takkan sume nak tunggu hari Isnin aje? Hurmmm...patut kena komplen kat centre! Kannn? :P haha


Nasib jela nak kena ader kan lesen dari SSM nie...lau tak memang mummy malas benau nak jejakkan kaki kat situ. Sorry to say la, staff SSM yang dorang hantar that day, dah buleh bagi depa nie pencen! Apa maksudnya? Hahahaha....staff pon dah berumur, mummy boleh panggil atuk :( iskkkk kot le ada orang muda kerja kan senang. Bila mintak borang itu, ini.....mulalah nak kelam kabut! Erkkkkk.....rileks tuk....:P Slow-slow eh :) Hihihi

Bila dah lengkap borang tu..mummy pon sepantas kilat aje submit! Bukan apa...nak cepat, huhhh manyak lagik la benda mau settle! Tetiba mummy dengor....."

Puan Nor.........." (bukan nama sebenar,hahaha) sume skali RM120 ye. Sila buat bayaran.


Mummy : Ehhhh....pesal mahal sangat, bukan RM70 je ke? * mesti dorang nak cekik duit aku nie...:( *


SSM: Memangla untuk setahun RM70, + kompaun lewat RM 20 = RM 90..


Mummy : Mane pulak datangnya RM30 tu encik? * mula tarik muka susu masam dah nie *


SSM : Okay yang lain tu RM10 untuk pertukaran alamat dan lagi RM20 untuk cas bagi tambahan maklumat perniagaan.


Gulppp....telan air liur jela mummy dengar! Iskkk udah ler servis kamu tu siput babi vs siput sedut. Pastu cas mahal gila bapak ha....putih mata jew kena bayar extra RM50 :( 


Takkan la setakat tukar alamat pon nak cas sampai RM10....
Add in business scope kena cas sampai RM 20 ....buekkkkk! sakit benau ha hati. Camni ke korang kebas duit peniaga? Nak cari duit bukan senang......iskkk memang melampau la!


Ngan muka susu basi masam....mummy pon hulur la duit! Sobbsss....padahal hati tak rela nie! Huwaaaaa.........


* Sesapa yang nak renew tu jangan sampai lebih tarikh...memang buta-buta la kena kompaun RM20...:P


Tata Darlings!


4 Pretty Darlings:

misz_eyza said...

erkkk dasat tul depa nie...amik kesempatan yerrr nak cekik darah...kalau sorang dah extra rm50, mai sepuluh orang free jer dia dapat 5ratus hengget...

Mummy Adriana said...

@misz_eyza
tu la eyza....! kuang hajaq depa nie :( suke perah duit rakyat sampai keringggggg!

Azhafizah[フィザ] said...

Makk aihh..cas tambahan pun hado?cas duit makan ke tu?

Mummy Adriana said...

@Azhafizah[フィザ]

sakit hati benau tau! :(

Hye Darlings...

Jom link exchange kt sini,mummy will follow you back..ARIGATO (^_*)

Copyright © 2011 Reserved to Mummy Adriana's
Design by Azhafizah.Com