♥♥Mummy Adriana♥♥: October 2012

FAMOUS DARLINGS

Sunday, 28 October 2012

~Setahun Usianya~

Assalamualaikum Darlings :)

Bila kira-kira...then tengok kalendar, wah dah setahun lebih usia blog pinky the molly mummy ni :) Sebenarnya ini ialah blog mummy yang kedua. Mummy start blogging since 2008! :P Kalau masih kekal dengan blog yang dulu tu, mesti sekarang dah famous amous macam Redmummy kan? Kehkeh.

Masa tahun 2008 tu, mummy online dekat office jek. So bila dah berpindah kerja kat tempat lain...blog pon entah kemana. Kenapa mummy nak menulis di blog? Sebabnya...mummy seorang yang kuat membebel! Haha. Kalau tanya daddy....dia tahula. :) Mummy memang minat la menulis. Masa sekolah kan, suka aje tulis karangan panjang berjela-jela. Cikgu pon mesti senoneng baca! Haha. Bila diluahkan dalam blog, dah jadi lain. Bukan macam karangan zaman sekolah yek. Tapi more matured la, dan lebih kepada isu-isu peribadi, koleksi peribadi dan apa aja yang mummy rasa nak sharing loving.

Tahun 2011 mummy kembali lagi blogging setelah 3 tahun merehatkan diri.. Cakap macam artis pulak! Kira comeback la konon yek? Waaaa muntah! :P Masa dalam pantang lepas bersalin tu, kan duduk rilek-rilek aje jaga Adriana. So bila online, mummy memang selalu singgah kat my idol blogger ni. Dari situ lah mummy rasa rinduuuuuuu yang amat sangat nak menulis blog.

My idol blogger memang famous amous. Dia jugak seorang mummy! :) So apa yang dia tulis tu lebih dekat dihati mummy la other than blogger yang lain. Tapi mummy tetap baca yang lain-lain jugak. Thanks banget pada korang yang tak jemu kunjung blog picisan mummy ni. Takde apa pon yang special, semua lahir dari hati je :)

Ada masanya mummy tak sompek nak update blog! Lagi-lagi bila laptop buat hal....internet yang lembab ala siput sedut! Wohoooo siapa yang tak rindu kat blog kan..:) Mummy anggap jela cabaran dalam dunia blogging ni. Kadang bila free pon masih tak sompek nak update. Al maklumlah anak dara mummy memang nak duduk dekat ketiak mummy dia je 24 jam. :P Tak nak berenggang langsung. Ibarat ibu kangaroo...Adriana duduk dalam poket!

Tanpa reader siapalah blogger tu kan..entri banyak pon takde siapa yang nak baca. Mummy memang hargai korang yang pernah singgah di blog pinky the molly ni ;) Walaupon tak la gah mana...tapi mummy tetap bangga dengannya!

Terasa macam nak buat GIVEAWAY untuk menghargai pengunjung blog ni. :) Kalau hadiahnya dari Ramadhani Hijabs pon best jugakkan? :) Nanti mummy buat entri lain okay! Wahhhh terasa excited......!

Thanks korang sudi baca! Have a good day everyone.........<3



~Salam Aidiladha~

Assalamualaikum Darlings :)

Mummy rasa masih tak terlambat lagi nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA kepada semua kaum muslimin dan muslimat. Juga tak lupa kepada jemaah haji, semoga anda mendapat haji yang mabrur...amin!

Sources : petik-petik dekat google :)

Walaupon hari raya ni yang pertama tanpa daddy selepas kahwin. Sedih jugak....:( Mummy takde mood sangatlah raya korban tahun ni.Semua biasa-biasa aje. Yela lagipon raya ni sebenarnya kemenangan bagi jemaah yang menunaikan haji. 

Lagi satu, dapat berita pasal suami sepupu daddy yang kembali ke rahmatullah petang raya kemarin. Arwah Abang Saufi ni dah lama jugak sakit. Katanya kanser usus. Kesiannn sangat :( Dah la anak-anak arwah masih mentah lagi. Pada balu arwah; Kak Khozimi ( quite rapat dengan mummy) takziah. Semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang yang beriman. Kalau dah sampai masa dan perjanjian arwah dengan Allah siapalah kita untuk menghalang malaikat maut! Doakan sahaja yang terbaik. Daripada arwah terlantar sakit & menderita lebih baik jika arwah tenang disana. :( 

Last mummy jenguk arwah masa dia jatuh masa nak sujud (solat). Lepas tu mummy tak jumpa sampailah arwah meninggal. InsyaAllah Selasa nanti sampailah mummy ke rumah arwah. Buat anak-anak arwah, maksu harap korang tabah! Kalau nak buat apa-apa tu ingatlah ayah kita yang dekat kubur tu. Jangan takde ayah, macam lampu hijau untuk buat perangai sesuka hati. Jaga mak elok-elok!! Mak tu amanah buat korang jaga sampai ke akhir hayat dia pulak. Maksu pon sedih....tapi kita semua akan melaluinya jugak satu hari nanti!

Salam Aidiladha sekali lagi dari mummy dan Adriana Ramadhani...mungkin pengorbanan mummy sebagai isteri ialah cuba menepis ego yang sangat tebal ni mencari kebahagiaan menuju Jannah! AMIN. 

Tata Darlings :)




Thursday, 25 October 2012

~Nota Cinta Buat Suami~

Assalamualaikum Darlings :)


Bila tengok gambar ni, happy sangat! Inilah hari bahagia kita disatukan sebagai pasangan hidup. Ye! Perkahwinan itu tidaklah seindah yang disangkakan....juga tidaklah seburuk yang dijangkakan! Terpulang kepada kita untuk mewarnainya. :) Perkahwinan juga ibarat kain putih...kitalah jua yang mencorakkannya :)

Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri. Bergaduh, selisih faham memang perkara biasa. Suamiku sayang....aku juga wanita biasa, yang sangat rapuh hatinya. Yang menangis bila disakiti...yang sedih jika dimarahi. 

Suamiku,






Woman was made from the rib of man,
She was not created from his head to top him,
Not from his feet to stepped upon,
She was made from his side to be close to him,
From beneath his arm to be protected by him,
Near his heart to be LOVED by him :)

I love you daddy till the end of time...!

I miss youuuuuu so much :(



Friday, 19 October 2012

IKLAN~Nanaku Totebag-Markdown Price~

Assalamualaikum Darlings :)

 NT BEIGE

 NT BLACK

NT YELLOW

Nanaku Totebag.
RM65  NOW ONLY AT RM50 Each.

Place your order here => Ramadhani Hijabs

Or send your personal particulars,

Full Name
Phone Number
Delivery Address
Code Item 
to ramadhanihijabs@gmail.com

Grab it now :) stocks are limited! First pay,first serve :)
Please add RM6(semenanjung) & RM9 (sabah/sarawak) for delivery charge.


Tata darlings :)

IKLAN~Retro Sling's Bag~

Assalamualaikum Darlings :)

Salam pagi Jumaat yang indah. Semoga di penghulu segala hari ni kita diberi keberkatan dalam menjalani hidup sebagai khalifah dibumi Allah ini. :) Ecehhh mummy memang tak pandai sangat nak bermadah helah ni. Hehe. Oh yekk...nak sharing loving new collections from Ramadhani Hijabs 

Retro Sling's Bag

 CODE : RSB 001

CODE : RSB 002

CODE : RSB 003

 CODE : RSB 004

 CODE : RSB 005

CODE : RSB 006

CODE : RSB 007

CODE : RSB 008

 CODE : RSB 009

 CODE : RSB 010

CODE : RSB 011

Ada lebih daripada 10 design with different colours :)

Materials : Leather 
Measurements : 22cm x 16cm
Price : RM38 each (3 For RM100)
Please add RM6(semenanjung) & RM9 (sabah/sarawak) for delivery charge.

How to order?
Click Here => Ramadhani Hijabs

Or send your personal particulars,

Full Name
Phone Number
Delivery Address
Code Item 
to ramadhanihijabs@gmail.com

Grab it now :) stocks are limited! First pay,first serve :)


Thursday, 18 October 2012

~Get Well Soon Ayah Long...!~

Assalamualaikum Darling :)

Hari Isnin yang lepas...after berborak-borak dengan mama dekat telefon, tak lama dapat SMS pasal Ayah Long yang accident kena langgar dengan kereta depan sekolah :( Ya Allah, berderau darah mummy baca sms tu. Yela, takut la kalau apa-apa yang serious jadik kat ayah long. Al maklumlah dia pon dah masuk usia warga emas 60+.

Mummy pon call la semua orang-orang yang berkaitan dengannya termasuk sepupu mummy; anak Ayah Long. Bila mummy dengar dia dah menangis, mummy mana la boleh nak tahan! Konpem nangis jugak...lagik la bila dia cakap ayah dia dalam wad icu :( kebetulan dia menetap di Kajang, so dalam perjalanan la balik ke Batu Pahat. Mummy pon kelam kabut sangat masa tu. Nak hantar Adriana ke rumah babysitter because petang tu dah plan dengan daddy nak melawat kawan dia yang buat minor operation di Hospital Kulim.

Dalam perjalanan ke tempat kerja daddy, mummy menangis aje. Hati kecil mendoakan agar Ayah Long tak mengalami kecederaan yang teruk. Walhal masa tu mummy pon tak tau sangat cerita sebenar(camne accident tu berlaku). Dengar ceritanya, tengahari tu Ayah Long nak ambik anak bongsu dia balik dari sekolah. Dia naik motor aje. Yela rumah dekat sangat pon dengan sekolah! Mengada la sangat kalau nak drive kereta kan. Tetiba ada 2 orang Cina langgar dari belakang. Terpelanting jugaklah Ayah Long kat atas kereta dorang tu. Nasib baik jatuh tak kuat...kalau tak mahu patah riuk tulang. Hurmm tahu pandu kereta aje, tapi bodoh undang-undang! Kau dah tahu kawasan sekolah cuma 30/km aje! Buatnya orang tu mati ke...kau nak ganti ke nyawa dia? Haishhhh geram rasa!

Petang tu mummy teruskan rancangan macam biasa la. Ambik daddy kat tempat kerja then berdesup pulak ke Hospital Kulim. Dah la tak sempat nak cas bateri handphone. Alahaiiiiii boleh pulak masa-masa genting camni handphone nak mati :( Banyak kali jugak la adik mummy call & sms mintak nombor telefon mak long or anak-anak ayah long nak tanya khabar dia kan. Lastly dia call handphone daddy! Bukan sengaja kan..dah kelam kabut gitu tak ingat la nak cas handphone.

Yang mummy terkilan, sebab mummy duduk jauh! Nun jauhhhh di utara :( Nak balik memang kena fikir banyak kali la. Lagipon memasing ada komitmen sendiri. Kalau dekat memang dah lama mummy pergi melawat dorang. Kalau terjadi musibah camni, memang family members sangat memerlukan sokongan moral! Nasib baik dorang faham keadaan mummy! Syukur sangat ayah long diberi kesempatan lagi untuk merasai nikmatnya hidup! Ada hikmahnya kenapa Allah turunkan musibah ini. InsyaAllah satu hari nanti kita semua akan faham.

Ada lagik satu yang mummy tak puas hati. Mungkin tak patut dikongsi dekat blog ni. Sebagai saudara mara yang paling dekat, takkan la tak boleh kita tinggalkan urusan kita sekejap aje untuk jenguk orang yang ditimpa musibah ni? Bukan orang lain pon...adik beradik jugak kan. Harap tua jela, tapi tak boleh nak berfikir matang. Ini hari susah dorang. Kalau esok-esok kau pulak kena hal yang sama....jangan harapla orang nak tolong. Bukan nak balas ke apa...tapi memang kena bagi pelajaran la. Malu sikit dengan Adriana yang umur setahun tu..tapi boleh fikir macam-macam. :( Kesian betul. Hidup tu umpama roda la..tak selalunya kau diatas..! Ingat tu....!


camni la keadaan ayah long :( kena lebih 20 jahitan di dahi dan kepala! Ya Allah tolongla ringankan beban kesakitannya :(

Semoga ayah long cepat sembuh dan keluarganya tabah hadapi ujian Allah ini. InsyaAllah panjang umur nanti kita jumpa!

Tata Darlings!

Saturday, 13 October 2012

~Western Food Di N8 Restaurant~

Assalamualaikum Darlings :)

 Mummy memang la pecinta western food! Tapi taklah mengamalkannya selalu. Banyak sangat lemak berkrim disukai ramai. Hehe. Mummy ni selalu la merungut kat daddy, nak makan western food!Western food! Western food! :) Hari tu daddy berbaik hati nak belanja kami 3 beranak di Restoran N8 Kulim. Kena bodek time dia gaji :)!Orang-orang Kulim ada sini ke? Haa mohon angkat jari kaki. Kikiki. Restoran N8 memang senang nak cari sebab dia berhadapan dengan jalan besar dan nearby Tesco Kulim. Gambar atas tu suasana kat N8. Daddy cakap dulu before dorang bukak restoran, kat sini ialah showroom kereta mewah! :) Bahagian dapur dorang bekas office! Woo takyah ubai suai banyak sangat kan? Luas....dan santai!




 Masa kitaorang pergi ni hujan lebat tau! Tu yang nampak tak ramai pelanggan kat sini. Dulu lagik ramai orang sebelum dorang tukar chef yang masak tu :) Daddy pon cakap gitu la. Dia kan orang Kedah lagi expert dari mummy. N8 memang luas dan selesa. Kalau nak buat family dinner ramai-ramai haa elok sangat la kesini. Harga makanan pon sangat berpatutan! 


 Biasalah kan...apa-apa pon air la yang sampai dulu :)


 Kemain lipstikku! :) Maskara macam biasa la tak sompek nak tempek kat mata! Alahaiiii nak pergi dinner je pon kak jah. Kang melaram sakan, daddy cakap apa pulak. Dah sewel ke bini aku ni. Hahahaha :P Adriana ni suka taknak pandang kamera ea....biasa dia!


 Satu je yang kurengggg kat sini. Cuba teka? Hurmmm TV depa kecik sangat ler. Ya ampun memang tak nampak dari jauh. Dah la rabun sikit-sikit ni. Mintak jasa baik tuan punya kedai letak skrin besau terus. Ha baru puas nak makan sambil tengok TV. Jangan lupa tambah sound system sekali ye..:) Takmo la TV nampak gambau je..tapi bisu! Hahaha memandai mummy!


 Anakku sayang, bucuk-bucuk! kalau pergi makan memanjang buat perangai :( Nak duduk atas meja, camna nak makan Adriana oiiii :P


 Tengok tu.....duck face! Mengada tau....takmo kawan budak ni! Hahaha


 Uwaaaaaaaaaaaaaaaaa! Mummy marah kita! Mummy jahat marah kita! Hahahaahaha :P


 Tokwan calling-calling kejap kat luar. Haa dekat luar pon ada seat jugak macam yang tokwan duduk tu. Kalau hari tak hujan boleh la duduk luar...kalau hujan, baik la masuk dalam! Sejukkkkk woooo...menusuk ke hati :)


 Mehhh nak promote sikit air paling sedappppp sangat kat sini! Ambra Asam Boi....perghhhh terasa sangat ambra dia! Bahasa Johor air Kedondong Asam Boi :) Hihi

 Taraaa.....makanan kesukaan Queen. Hehe. Chicken Chop with blackpepper sauce. Murah tau..tak sampai pon RM10, tapi kesedapan menuju ke bintang :)


 Fish and chips.... Mummy rasa tak berapa nak sedap sangat la! Hahaha jangan marah tuan kedai. :) heyyy bagus apa saya tolong komen..for continual improvement! :) Harga pon bawah RM10 jugak!

 Suamiku syurgaku....:) Ecehhhh nak bodek sikit! Hehehehe

 Tokwan tak minat sangat western ni. Orang-orang tua macam mana pon nak makan nasi jugak! :)



 Kan elok duduk dalam baby seater. Ini tidak.....meroyan atas meja ye anak! 


 Ehhhhh rasanya mummy cuma order chicken nugget je untuk Adriana. Tak sangka pulak datang dengan pakej. Kemain sauce banyak benauuu...nugget cuma berapa ketul jek! Hahaa


 Konon order untuk anak...tapi daddy yang sapu bersih! :)


 Lepas melantak fish and chips yang tak berapa nak best tu...tokwan order pulak Nasi Goreng Kungfu. Dia cakap tak kenyang la makan tadi tu! Hahahaha kesiannya tokwan. Hujan pulak kan...memang lapar habis la.


 Low profile...hihihi:) Dorang dua beranak minum fresh oranges :)



 Muka bakal doktor pakar nie! Hihi! AMIN..moga Allah makbulkan doa mummy. Merengek aje si amoi! Aisehhh..kacau daun la mummy nak bersantap!

Licin tapi tak menjilat jari! Hehehehe. Pada korang yang suka makanan ala barat tu bolehlah singgah sini! Harga pon tak mahal tau. Banyak lagi pilihan-pilhan menu dorang! Boleh bagi 4 twinkle twinkle little stars :)

Tata darlings...:)



Wednesday, 10 October 2012

~Tips 1: Lulur Sendiri Dirumah~

Assalamualaikum Darlings! :)

Hari ni mummy nak sharing loving la macam mana nak melulur sendiri dirumah! Mesti selama ni korang dah habiskan ribuan ringgit ke spa dan sebagainya kan? Meh nak stori mori cara untuk penjimatan super duper hebat! (erkkk terasa macam salesgirl pulak ha! ) hihi.

Selalunya kalau nak pergi spa untuk body scrubing atau bahasa ibundanya melulur badan, konpem dah kena beratus sekali servis. Ye dak? Tak salah kalau sekali sekala kita manjakan diri. Tapi  kalau selang 2 minggu nak ulang ke spa alamatnya kopak la kak jah! Hehe. Mesti ambik kira kos dan lain-lain. Lepas ke spa, for sure akan melencong ke supermarket la, shopping mall la..! Ehhh dah over budjet lagik sekali! Belanja pulak benda-benda yang tak penting! Walhal niat utama nak pergi spa sahaja :)

Taraaaa.....! Siapa yang pernah guna produk kat atas tu? Mummy suka sangat lulur cap Bunga Tanjung ni. Bukan bunga raya,bunga cempaka,melur ke...tapi bunga tanjung! :) Harga sepeket baru RM2.50 aje. Tapi tak tau la kalau kat tempat korang harganya lain tau. Jangan marah mummy pulak. Kehkeh. Paling mahal pon  mummy beli RM3.50.

Untuk sepeket lulur bunga tanjung tu, boleh digunakan tiga kali lulur. Jimat kan? Kalau korang nak guna jenama lain pon boleh. Takde hal punyo. Hehe. Cuma lulur bunga tanjung ni best, wangi (bau ala-ala rempah kat sauna), and lepas melulur badan rasa fresh sangat. Buang semua daki-daki degil kat badan tu. Guess what ia boleh jugak digunakan dekat muka kita.

Cara untuk melulur senang aje. Cuma bancuhkan sedikit serbuk bunga tanjung (jangan terlalu cair), bancuh pekat. Then sapukan dekat muka kita kecuali mata! Haha. Kang tak pasal-pasal mata kau pedih kak jah, jangan nak salahkan I pulak yek! Sapu balancenya kat seluruh badan. Buat massage dekat muka dan badan dengan mengosokkan lulur yang dah ditempekkan tu :) Bahasa pasar ye senah, biau senang sikit faham! Hihi.Lepas gosok, biarkan selama sepuluh minit, baru bilas dengan air bersih! :)

Nahhh....hasilnya ialah kulit yang licin. Memang terus terasa lepas melulur tu tau! Mummy pon baru jek lepas buat tadi. Tu yang terasa nak sharing dengan korang! Mummy cadangkan korang melulur sekali/ dua kali aje seminggu. Itu pon dah cukup! Kalau dibuat secara berterusan insyaAllah jerawat pon takut nak berkampung kat muka tu :)

Dah boleh berjimat kan sekarang? :) Have a try darlings!




~Kisah Aku Dan Hijab~

Assalamualaikum Darlings :)

Selamat berhari Rabu! Hihihi...mesti ramai yang terkial-kial nak bangun pagi pergi kerja kan. Konpem liat, bercinta dengan katil. Rutin harian mummy macam biasa jugak la, bangun kejutkan suami dan anak...(eh,cam iklan radio Sinar tu pulak!)

Bila belek-belek majalah fashion esspecially Hijabista,Dara,Nur (for hijab woman)..mummy nak sharing loving la kisah mummy dengan hijab. Sebelum ni mummy pernah sharing dekat ENTRI INI. Hari ni nak tambah dengan detailnya kenapa mummy berhijab. :)

Mummy percaya setiap orang ada sebab tersendiri kenapa mereka memilih untuk berhijab. Semua orang pernah melalui fasa hidup sebagai seorang remaja. Siapa tu remaja? Haha remaja untuk korang yang berusia 13-25 tahun aje. Lepas tu jangan nak perasan kak jah nak cakap diri tu remaja lagik! Takde maknanya senah. :) Zaman remaja ni selalunya kita pentingkan kawan. Bagi kita, kawan adalah segalanya. Kalau boleh hidup dan mati pon untuk kawan jugaklah kan. Apa aje yang kawan buat....sekejap je berjangkit kat kita. And then kita pon copy cat la kengkawan ni. Mummy pon tak terkecuali.Sama aje memasing.

Sebelum berhijab, rambut memasing kemain kaler warna warni kan. Kadang tu macam warna pelangi pon ada. Hahaha ni point dekat diri sendiri jugak. Bab-bab rambut ni penting la sangat. Pantang dengar kawan kata rebonding, kaler kan rambut la, curl la apa la...semua nak ikut. Kalau kena gaya takpe. Ini dah lah kulit pon hitam si tampuk manggis..ada hati nak rambut blonde macam california girl. Hihi. Erkkk sekali lagik shoot kat diri sendiri tau! Takde kena mengena dengan orang lain.

Zaman kanak-kanak gonjeng mummy suka rambut pendek. Masa tu boyish sikit la. Lagi satu pakai tudung ke sekolah, panasnya....:( merungut la sebab tu nak rambut pendek! Serious sangat pendek, hahaha sometimes i put hair gel on my hair and biarkan terpacak! :P Terasa sangat macho dengan rambut yang begitu. Hihi. Ingat lagi first IC yang mummy buat pon muka sebijik macam budak lelaki! Ohhhh kalau tengok sekarang ni...memang memalukan! Dah la dulu gambar IC hitam putih kan. Ya rabbi sangat tak cun!

Meningkat ke zaman remaja, mula la nak mencantikkan diri. Secara jujurnya, mummy mula simpan rambut panjang masa di tingkatan 3 dan seterusnya. Sedar-sedar je rambut dah panjang macam Rapunzel! Hahaha siapa prince charming yang nak naik menara using my hair? =D Pergi sekolah aje bertudung, after that memang free hair. Habis aje sekolah, rambut pon berubah-ubah kalernya! Bukan apa untuk kepuasan hati. Tak niat pon nak banding-banding dengan rambut orang lain. Hahaha, dont blame me coz i am beautiful :P Perasan jap! Wooohaaa.

Masa bercintan cintun dengan daddy pon i'm still free hair with sexy outfit! Kehkeh. I love short skirt,leggings,baby t...semua yang ketat-ketat aje la. Mummy terfikir lepas kahwin memang berazam pon untuk mengenakan hijab, buang semua sexy outfit. Okay...right afer kahwin benda tu tak jadi jugak. Sampai la satu masa bila mummy bergaduh dengan daddy, suddenly dia sebut pasal cara mummy berpakaian, and guess what he told me to wear hijab!! A BIG NO from me. Mummy tak suka kena paksa-paksa la. And mummy rasa, biarlah kita berhijab ikhlas kerana Allah!

Oleh sebab, daddy yang sangat memaksa, keesokan hari dia terus ajak mummy pergi beli tudung, shawl. Are you serious? Hahaha sangat janggal la nak pakai tudung bagai ni ! Itu kata hati mummy la. Mula menghijabkan diri pada June 2011. So dah lebih setahun mummy berhijab. Dalam keterpaksaan memakai hijab...akhirnya mummy sendiri jatuh cinta! Kuasa Allah kan....DIA bagi mummy hidayah sempena penghijrahan mummy. Terasa cantik berganda-ganda lagi dari sebelum berhijab. Rasa tenang.....

Baju-baju yang dulu pon banyak mummy tak pakai lagi. Kalau ada pon mummy cover dengan cardigan. Lagipon sekarang fashion muslimah memang macam cendawan tumbuh kan. Sangat banyak pilihan....siapa kata berhijab tak boleh berfashion? Asal kena gayanya..dan menutup aurat, InsyaAllah cantik :)

 Lepas berpantang muka dan badan nampak selim melim sikit :) hihi. Ni cotton shawl yang pertama dalam koleksi mummy! Tak pandai nak belit or pintal bagai. Main pakai aje tu..:)


 Hari cukur jambul Adriana. This is my first pashmina! Sayang sangat...dah la cantik berbutterfly :) Masih simpan dan pakai walaupon dah berlubang terkena iron :(


 Ni pashmina pink pertama! Haha semua pon yang pertama kan..maklumla orang baru berhijrah :) I love this plain pashmina! High quality dan sangat sejuk....:)


 Lepas berhijab rasa macam makin cunnnn! Hahahahha


 Cotton shawl polkadot ni mummy beli RM10 je! Memangla nipis.....kalau pakai pin banyak2 habis lubang merata! Mana hilangnya pon tak tau....:)



 Syria mummy yang pertama jugak! Sebelum ni memang tak tau apa tudung syria dan tak tau pakai!! See? Hahaha sangatla outdated pasal tudung-tudung ni. Sampai sekarang mummy masih penggemar tegar syria! Senang pakai....jimat masa! Hey i'm a busy mommy! :)


 Modelling for Ramadhani Hijabs :) 


 Bawal Leopard kegemaranku! Masa ni tengah berniaga kat booth Ramadhani Hijabs! :)


My cat's eyes.....Meoowwwwww! :)

Berhijab bukanlah sekadar menutup aurat..its more on becoming a great muslimah! Semoga korang semua pasang niat yang sama, berhijab dan menutup aurat kerana Allah! Mummy teringat kata-kata pengasas Sendayu Tinggi. She said " Saya berpurdah dan berhijab bukan nak menunjukkan saya alim atau apa...sebab saya sedar yang segala yang INDAH itu sangat eksklusif, dan tidak seharusnya didedahkan!" :)

Tata Darlings! 

Hye Darlings...

Jom link exchange kt sini,mummy will follow you back..ARIGATO (^_*)

Copyright © 2011 Reserved to Mummy Adriana's
Design by Azhafizah.Com