♥♥Mummy Adriana♥♥: February 2012

FAMOUS DARLINGS

Saturday, 25 February 2012

~Ramadhani Hijabs~

Assalamualaikum Darlings...:)

Wah tetiba mummy jadi rajin bebenau seh malam nie! :) Sajela nak sharing loving ngan you all sume kan. Hihihi..Adriana ngah guling-guling ngan daddy dia...so buleh la mummy ngadap lappy ngan happynya >.<

Owh yew...lupa nak cakap yang mummy dah pon launch satu brand called RAMADHANI HIJABS. Actually nama Ramadhani tu mestila inspired dari nama anak mummy yang kiut miut tu =>Adriana Ramadhani. Mummy memang dedicated ini khas buat my little darling :) Hope besar nanti Adriana pulak teruskan legasi bisnes nie yew sayang! Weeeee cam bisnes juta2 pulak kan? Eh eh eh....sape sangka kan? Manela tau satu hari Allah bagi rezeki berlipat kali ganda....:) InsyaAllah dengan usaha dan kerja kuat pasti akan ader ganjaran yang berbaloi2.

Ramadhani Hijabs....eermmm dari namanya hijabs pon mestila jual hijab kan? Yes..correct!! Memang Ramadhani Hijabs menjual shawl,inner,pashminas,hijabs dan bermacam-macam lagi :) After gave birth to Adriana last year, mummy xde aper nak buat! Mase aktif blogging last few months mummy rajin ler dok belek  blog-blog yang jual tudung nie! Tetiba jew mummy jatuh cinta! Banyak la yang mummy study kan before mulakan Ramadhani Hijabs. Naek juling ha mata tengok tutorials kat youtube! Yela mase tu kan mummy pon baru2 aje menghijrahkan diri memakai hijab :) Alhamdulillah ader ajer jalan untuk merealisasikan impian mummy yang menggunung everest tu. :)

Buat masa sekarang nie, mummy business direct which i opened Ramadhani Hijabs booth at Pasar Pagi and Pasar Malam. Tapi tak sume tempat pon mummy pegi! Weee mane nak larat kannnn :) Ngan si kecik comey lote tu,ngan keje2 sorang mummy kat umah, huhu mau pengsan nak buat sume skali. So mummy pon pilih2 aje hari yang tertentu untuk turun padang for Ramadhani Hijabs booth. Other than that mummy ader jugak buat di internet! Klik LIKE untuk RAMADHANI HIJABS  di Facebook. :) Cume kekadang mummy tak sempat benauuu nak mengupdatekan! :) Hehe 


Its Me...ngan my collections :) Comey kan? Hahahaha angkat bakul  sendiri :P



Ramadhani Hijabs booth...my second baby...:) 



alamak lori sebelah cacatkan gambo mummy pulak! hahahaha yang penting vogue :P


antara koleksi Ramadhani Hijabs :) Bestseller tau! Haaaa ader saper2 ke nak order? Leh email mummy :)


kena jadik model sndiri la...hahahhaha membazir je nak hire orang lain kan? buekkkkk! Haha :P

Lau ader saper2 nak tengok album, klik la fanpage kat Facebook tu ye! Sume mummy update kat situ. Kat blog mungkin x lagi buat masa sekarang nie dek kekangan masa! I wish to have 20 hands :) Hahahha sudah2 mummy..toksah dok mengarut la..:P



Tuesday, 21 February 2012

~Happy Birthday Daddy~

Assalamualaikum Darlings..Happy Tuesday (*___^)

Bulan February nie bukan aje tinggalkan kenangan manis untuk Wedding's Anniversary...tapi ader satu lagi yang manissssss sangat! Hari lahir insan yang mummy cintai...:) Daddy sayang...Selamat Hari Lahir buatmu my love. Tanggal 19 February 1985, 27 tahun yang lalu....lahir la sorang anak yang comel. Hehehehe diberi nama yang sangat dalam maknanye...Muhammad Firdaus ( Yang Terpuji/Syurga Firdaus). Skang dah jadi sorang hubby pada mummy famous amous..:) Wuuuuu puji melambong-lambong nie dapat ape2 tak daddy? Kehkehkeh.

Tahun lepas, daddy sambut birthday dia yang last skali ngan arwah mak. Sebulan lebih after daddy celebrated his birthday,, mak daddy a.k.a mak mertuaku kembali ke rahmatullah. Tapi mummy puas hati mak dapat sambut birthday anak dia sebelum menghembus nafas yang terakhir. Hampir setahun kini mak meninggal. 30 Mac nanti genapla setahun pemergian mak! Semoga mak tenang disana....ditempatkan bersama orang-orang yang beriman. AMIN.

Tahun nie plak,,takde kek harijadi memandangkan kami baru aje lepas sambut ulangtahun perkahwinan dengan kek. :) Semua pon ala kadar aje. Nak tau ape hadiah untuk daddy ? Hahaha nanti mummy reveal dilain post ok?Deal? :) So dipost yang special lagik famous amous nie....mummy nak imbau kembali kenangan daddy dengan arwah mak last year..~ Ader la beberape picture yang sempat mummy snap! :)

Kek strawberry cheese from secret recipes...:) pagi masa birthday ajak mak pegi cari
kek untuk daddy! Yela mase tu kan mummy baru aje dok kat kedah nie! 
Jalan pegi mane2 pon x tau agi :) Thanks Mak...:)

pas carik kek...pegi shopping kat giant! Beli bahan2 masak bihun. Haaa bihun dalam gambo tu 
mummy yang goreng! Sume pon mummy buat la coz mak kan x larat! Specially for everybody >.<

nuget ngan sosej memang feberet daddy! banyak daddy makan....suke nengok :)

Taraaaaa....birthday boy potong kek! Yang kat belakang tu bapak mertuaku!

pandangan sudut pulak...nyum nyum nyummm :)

anak jiran-jiran a.k.a anak buah daddy sumenye! mak yang pegi jemput dorang sume...:)

opssss gambor mak yang tepi skali belah kanan tu...yang pakai cermin mata...! 
sori mak mase nie handphone pon cecikai aje...tu yang x masuk sume! :)

Tiada apa yang dapat mummy bagi selain doa yang kudus,cinta yang suci buat daddy tersayang. Semoga panjang umor,dimurahkan rezeki,diberi kesihatan yang baik...:) I LOVE YOU SO MUCH.

~ Al-Fatihah~
HAJAH ROKIAH BINTI MAT ISA (22/12/50-30/03/2011)


Saturday, 18 February 2012

~9 Tahun Dah Berlalu~

Assalamualaikum darlings....Happy Saturday..(*____^)

Alooooo lamanye tak mengupdate blog pinky  the molly mummy nie! Sangat rinduuuuuuu okay. Biasala, bile dah jadi mummy famous amous nie haaa manyakle tugas2 yang kena dilaksanakan. Hahaha~tugas2 seorang mummy. Memang la tak cukup kaki ngan tangan...lau buleh nak tambah lagi tangan nie. Lau manyak senang sket buat keje kan? Kehkehkeh~Mummy pon jeles la tengok blog u all yang sentiasa hangat ngan berita sensasi. Blog mummy nie jew yang penuh benauuu ngan sarang labah2. Hahahaha siap2 kucing pon terberanak kat sini. Huuuuu

Hurmmm masa terlalu pantas meninggalkan kita! Seyes sangat cepat masa berlalu. Mummy nie ha x sedar dah ada si budak comot Adriana...:) Bukan pe, bila berborak2 dengan ex-classmates kat Facebook,,mummy tetiba rindu benauuuu zaman sekolah skema2 :) Tak sangka dah 9 tahun meninggalkan sekolah. Itu kira sekolah menengah aje ea....lau campur ngan sekolah kebangsaan plus tadika plus fardu ain...??? Erkkkk dah brape tahun la pulak...~! Lama kan?

Zaman sekolah memang beshhhhhhhh....:) Mase tu kan mummy rase sume orang dok seronok sakan! Tak payah fikir pasal DUIT....! Tiap2 hari dok menadah tangan mintak duit ngan mak ayah. Duit poket lain,tambang bas lain,duit kelas tambahan lain....nak kata sume duit asing-asing la! Cian kannnnn mak ayah susah payah cari duit. Lau btul anak dia xpela jugak! Huhu. Bile dah abis sekolah nie...haaaa mula la nak fikir bayor bil,lunch time,spend tuk weekend,pampers ngan susu anak.....rumah?kereta? uiksssss mau terkeluorrr sume isi perut ha dok mikir duit. Mase sekolah sket pun tak amik peduli. Tau ade je.......kannnnnn dah kena balasan, skang nie rasa la plak cam mak ayah kite rasa dulu =,=

Mase kat sekolah rendah, (sekolah dirahsiakan) kehkeh...mummy nie suka sangat blajo subjek Matematik. Kira congak je dalam otak nie..sume dah dapat jawapan! Cikgu yang paling mummy sayang pulak, nama dia Cikgu Norizan Masdor. Mungkin masa zaman mummy sekolah tu, gaji cikgu buleh dikatakan lom naik melonjak2 cam skang! Mummy sangat respect kat cikgu nie. Dia ajor mummy Bahasa Melayu dan Matematik. Kebetulan masa tu mummy suke sangat mengarang2 cita dialam fantasi a.k.a karangan. :) Lau dah suke mestila ape yang diajor tu masuk aje kat kepala kan! Setiap ari mummy tunggu Cikgu Norizan datang sekolah. Rajin benauuu hubby dia dok mengantor tiap2 hari naik motor. Ramai cikgu2 lain naik kereta. Paling cikai pon mase tahun tu kereta Iswara dan Wira la. Hurmmm dalam ati mummy...." mungkin cikgu nak jimat naik motor" :) Tak pernah langsung nak buruk sangka pada cikgu. Rupanya....bila mummy pegi beraya umah Cikgu Norizan,,,mummy tak sangka langsung yang cikgu duduk rumah kos rendah :( Sedih mummy tengok keadaan rumah cikgu :( Tapi cikgu tak pernah mengeluh....Cikgu Norizan tetap Cikgu Norizan. Cikgu yang mummy sanjung...yang mummy banggakan. Kebetulan gak..salah sorang dari anak cikgu sakit. :( Mungkin kerana itu cikgu hidup sederhana saja. ( Ya Allah sedihnya mummy time tulis post nie :( ~
Mummy rasa semangat Cikgu Norizan cam hidup jew dalam ati mummy. Mula la mummy rasa nak blajo bersungguh2 esspecially dalam subjek Matematik dan Bahasa Melayu. Mummy nak buktikan pada cikgu...mummy boleh dibanggakan. :) Bila dapat result UPSR...of course 2 subjek feberet tu mummy score A. Orang pertama yang nak mummy jumpe ialah Cikgu Norizan. Oleh kerana cikgu yang tak brenti2 beri semangat,,,peransang buat mummy. :) Semoga Allah balas sume jasa2 cikgu...beri kesihatan yang baik..beri rezeki yang melimpah ruah...:) Saya rindukan cikgu :(

Menginjak ke sekolah menengah...lain pulak kawan2 yang mummy jumpa! Quite seronok ar...coz kawan2 pon ramai, datang dari lain2 tempat! Mase Form 1, mummy pernah berpindah sekolah ke kampung ayah. Oleh kerana masalah keluarga. Bila dah masuk sekolah yang first then masuk pulak sekolah lain yang jauhhhhh dari semua yang mummy biasa, mula ar timbul rasa benci...tak suke...~ Mummy pon tak ramai kawan kat sekolah baru. Tak tau ea nape...mummy rase budak2 kat situ cam prejudis aje! Sket2 banding2kan orang lain. Alahaiiiii la ko tu bagus sangat xpela...hurmmmm = =' So mummy amik keputusan tak rapat dengan sape2. Takde langsung sape2 yang dapat title CLOSE FRIEND :) Sorry....:) Luckily, mummy sekolah kat situ hanya beberapa bulan. Guesss whattttt............mummy kembali ke sekolah lama! Weee sangat eksaited mahu jumpa kawan2 lama. :) Kiranya dalam setahun 2 kali mummy berpindah ke sekolah yang same. Oleh kerna pelajar dah penuh kat kelas mummy yang lama....mummy pon kena hantar kat kelas lain. Hurmmmmm sangat boring yooooo~ Tetiba jew mummy jadi top kat kelas tu plusss ramai musuh..sebabnya cuma dapat ranking No.1 ajew :( ponnnnnnn da ramai yang dengki! Pesal ntah ea....pasal blajo pun org dok musuh kat kita!

Start Form 2-Form 5 mummy jadi Pengawas kat sekolah. Best la gak jadi mata gelap cikgu nie. Tapi yang tak bestnya mestila ramaiiii benauuuuu musuhhh.~ Biar camne pon...sekolah tetap meninggalkan kenangan paling manis dalam idup mummy! Mase Form 4&5 kan stay dikelas yang sama...classmates yang same, cume cikgu kelas ajew yang bertukor. :) Kawan2 yang mummy sayanggggggg -Shai,Farah,Fied,Iza,Yanee,Salimah,Mira,Wanie,Azie, ramai lagi! Sorry pada yang tak disebut namanya! Hahaha korang tetap dihati yeeee sayangku sume....:) Ramai classmates mummy yang sudah berkeluarga....menimang cahayamata. :) Happy kan dengor member2 kita dah bahagia dengan hidup they all. Ader gak yang masih study...yang dah bertunang...dan tunggu masa je nak langsungkan majlis. Pape pon moga korang sentiasa happy dengan apa yang korang ada! :) Biar pon da hampir 9 tahun berlalu..kenangan bersama masihhhh segar dalam ingatan hingga ke akhir hayat.

So...korang punya stori mori same kew ngan mummy? Hehehehe...mesti ader yang lebih kurang same kan? Dah nama pon zaman sekolah.....~ Okay darlings, mummy chowwwwww shin ji. :)

mummy pon sudah kuarkan sorang budak comey...hahaha!

Friday, 10 February 2012

~ Happy Wedding's Anniversary~

Assalamualaikum Darlings....Happy Friday (^____*)

Bulan February nie memang sangat shuweetttt dihati mummy! It's our wedding anniversary la darlings :) Weeee dah berganjak satu lagi angka dalam perkahwinan dan sejarah hidup mummy dan daddy. Lau sape pandai sangat cubala teka ini anniversary yang ke brape? >.<

4 February 2012, hari yang dinanti-nantikan. Teringat kembali sejarah yang pernah termetrai dulu :) Betapa indahnya saat itu kan darlings? Masih lagi segar dalam ingatan mummy! For sure u all pon same kan? Pleaseeee jangan la lupa tarikh penting korang dan pasangan. Ape2 pun mesti sematkan kemas dalam kotak ingatan. Yela, hari bersejarah dalam hidup...;) plus hari bertukar status memasing. Dari ank dara kepada isteri,dan si teruna menjadi suami (^___^)

Mummy slalu rindu saat2 kami bercinta dulu...! Hahaha rase dunia bagaikan milik berdua! Mummy hanya berharap agar rasa CINTA dan SAYANG antara mummy dan daddy akan terus mekar setiap saat. Cinta dan kasih sayang harus dipupuk. Lau dibiarkan aje nanti makin pudar...pudar...dan hilang! Mummy petik kata2 seorang teman baik juga kakak...." HATI ISTERI PERLU DIBELI SETIAP MASA"...:) Hurrmmmmm btul gak kan? Isteri nie kan seorang wanita...yang sensitif perasaannya, yang mahu dimanjakan dan dibelai...jadi tak salah untuk buat semua tu utk isteri tersayang!

Oleh kerana kesuntukkan masa...dan sibuk running business Ramadhani Hijabs, mummy and daddy decide utk beli kek aje. Lau bab kek nie of course la Secret Recipes pilihan no 1 mummy :) Huuuuu daddy pon same suke benau makan kek! :) Takde pon special present ke suprise ke or ape2! Hadiah yang paling bermakne ialah Cinta Yang Tidak Berbelah Bahagi....:) Kannnnnn? Itu lebih penting.

Buat daddy tersayang.....(*__^)

Jalani hidup kita dengan sebaiknya...:) Semoga cinta kita akan kekal ke syurga! Tiada ape yang nak mummy ucapkan selain...I LOVE YOU SO MUCH WITH ALL MY HEART AND SOUL...:) Thanks sgt atas aper yg daddy buat utk mummy selama nie. :) Didik dan besarkan ank kita Adriana Ramadhani...jadi anak yang solehah dunia dan akhirat buat kite. Buah cinta kite :) Happy Anniversary my love :)

With Love,
Mummy (*____^)____^)

Nyummmm :) Classic cheese always being my favs

lalalalala...sedap seh! :)

belum siap packing pon..mummy da gataii snap pic! :)

daddy yg rasmi kan dulu....hihi!

celebrate kat kitchen umah je pon...kehkeh!

Adriana yang comey jangan dilupa! :P

Flashback zaman cintan cintun....weee memasing slim melim siot :)

Di hari pernikahanku...mau tukar status nie! Haha Puan kepada Encik Firdaus..:P

Merah mmg ade ong! Bak kate orang cina sepetla...hihi..
Di hari persandingan yang famous amous! :)

Thursday, 2 February 2012

~ Get Well Soon My Little Adriana~

Assalamualaikum Darlings..Happy Thursday! (*_____^)

Dah brape hari sepi tanpa update! Bukan pe mummy sibuk ngan si kecik Adriana! Ciannnnnnnnn anak manje mummy demam :( Weeee susah hati sangat lau anak demam kan? Btul tak wahai ibu2 semua? Yela, sape nak tengok anak sakit!

Mulanya si daddy yang bawak wabak selsema nie...hahahaha then ngan mummy skali terkena tempias wabak tu! Adehhhhh hampir seminggu gak la selsema! Plus batuk berkahak ;( makan ubat pun takmo baek jugak. Pesal ape ntah yang susah benauuuu nak baeknya...(-,-) Mungkin sebab nie jugak si Adriana da terjangkit skali! Weeee sori banget anak mummy!

Bila Adriana demam je, mula kerja2 mummy tergendala! Bukan ape...baby nak perhatian lebih! Lagi tak sedap badan kan..rase nak nangis pun ade! :( Sedihnyaaaaa.....! Baby bukan cam orang dewasa bole bagitau tang mane yang sakit kan? Jadi bila sakit hanya tau menangis! Teringat kat ibu kita yang jaga kita dulu...now kita plak melalui fasa yang sama membesarkan anak ;) miss you so much mama! Memang tak ternilainya perngorbanan seorang IBU nie...(*___^)

Sebenarnya ade satu berita gembira disebaliknya...hahahaha jeng jeng jeng! Cuba la teka! Cepat la.....;) Elehhhh takkan tak tau kot??! Hehehe....Adriana da tumbuh GIGI~! :) Beshhhh kan? Awal la sgt...bru 5bulan lebih da nk tumbuh gigi! Mau jaga elok2 nie...takmo makan cokelat or cikedishhh ye bucuk ;)

Apepun mummy harap Adriana cepat sembuh ye sayang....! Nanti mummy claim teddybear kat daddy..hehehe! Jom darlings....layan gambau budak montey,kiut miut, famous amous! ;)

budak comey demam .....

meniarap ye! then posing kt kamera mummy..;)

shuweeeeeeeetnya anak mummy! >.<

amboiiiii seyes je muka dia!

posing ngan tiger feberet Adriana! 

mummy syg daddy = Adriana Ramadhani! kehkeh

manjenyaaaaa syg mummy nie...;)

rilek je an dalam sportcar pink! haha

anak daddy!

sama cantik kan? Haha

copy paste muke mummy famous amous....! 



Hye Darlings...

Jom link exchange kt sini,mummy will follow you back..ARIGATO (^_*)

Copyright © 2011 Reserved to Mummy Adriana's
Design by Azhafizah.Com