♥♥Mummy Adriana♥♥: ~9 Tahun Dah Berlalu~

FAMOUS DARLINGS

Saturday, 18 February 2012

~9 Tahun Dah Berlalu~

Assalamualaikum darlings....Happy Saturday..(*____^)

Alooooo lamanye tak mengupdate blog pinky  the molly mummy nie! Sangat rinduuuuuuu okay. Biasala, bile dah jadi mummy famous amous nie haaa manyakle tugas2 yang kena dilaksanakan. Hahaha~tugas2 seorang mummy. Memang la tak cukup kaki ngan tangan...lau buleh nak tambah lagi tangan nie. Lau manyak senang sket buat keje kan? Kehkehkeh~Mummy pon jeles la tengok blog u all yang sentiasa hangat ngan berita sensasi. Blog mummy nie jew yang penuh benauuu ngan sarang labah2. Hahahaha siap2 kucing pon terberanak kat sini. Huuuuu

Hurmmm masa terlalu pantas meninggalkan kita! Seyes sangat cepat masa berlalu. Mummy nie ha x sedar dah ada si budak comot Adriana...:) Bukan pe, bila berborak2 dengan ex-classmates kat Facebook,,mummy tetiba rindu benauuuu zaman sekolah skema2 :) Tak sangka dah 9 tahun meninggalkan sekolah. Itu kira sekolah menengah aje ea....lau campur ngan sekolah kebangsaan plus tadika plus fardu ain...??? Erkkkk dah brape tahun la pulak...~! Lama kan?

Zaman sekolah memang beshhhhhhhh....:) Mase tu kan mummy rase sume orang dok seronok sakan! Tak payah fikir pasal DUIT....! Tiap2 hari dok menadah tangan mintak duit ngan mak ayah. Duit poket lain,tambang bas lain,duit kelas tambahan lain....nak kata sume duit asing-asing la! Cian kannnnn mak ayah susah payah cari duit. Lau btul anak dia xpela jugak! Huhu. Bile dah abis sekolah nie...haaaa mula la nak fikir bayor bil,lunch time,spend tuk weekend,pampers ngan susu anak.....rumah?kereta? uiksssss mau terkeluorrr sume isi perut ha dok mikir duit. Mase sekolah sket pun tak amik peduli. Tau ade je.......kannnnnn dah kena balasan, skang nie rasa la plak cam mak ayah kite rasa dulu =,=

Mase kat sekolah rendah, (sekolah dirahsiakan) kehkeh...mummy nie suka sangat blajo subjek Matematik. Kira congak je dalam otak nie..sume dah dapat jawapan! Cikgu yang paling mummy sayang pulak, nama dia Cikgu Norizan Masdor. Mungkin masa zaman mummy sekolah tu, gaji cikgu buleh dikatakan lom naik melonjak2 cam skang! Mummy sangat respect kat cikgu nie. Dia ajor mummy Bahasa Melayu dan Matematik. Kebetulan masa tu mummy suke sangat mengarang2 cita dialam fantasi a.k.a karangan. :) Lau dah suke mestila ape yang diajor tu masuk aje kat kepala kan! Setiap ari mummy tunggu Cikgu Norizan datang sekolah. Rajin benauuu hubby dia dok mengantor tiap2 hari naik motor. Ramai cikgu2 lain naik kereta. Paling cikai pon mase tahun tu kereta Iswara dan Wira la. Hurmmm dalam ati mummy...." mungkin cikgu nak jimat naik motor" :) Tak pernah langsung nak buruk sangka pada cikgu. Rupanya....bila mummy pegi beraya umah Cikgu Norizan,,,mummy tak sangka langsung yang cikgu duduk rumah kos rendah :( Sedih mummy tengok keadaan rumah cikgu :( Tapi cikgu tak pernah mengeluh....Cikgu Norizan tetap Cikgu Norizan. Cikgu yang mummy sanjung...yang mummy banggakan. Kebetulan gak..salah sorang dari anak cikgu sakit. :( Mungkin kerana itu cikgu hidup sederhana saja. ( Ya Allah sedihnya mummy time tulis post nie :( ~
Mummy rasa semangat Cikgu Norizan cam hidup jew dalam ati mummy. Mula la mummy rasa nak blajo bersungguh2 esspecially dalam subjek Matematik dan Bahasa Melayu. Mummy nak buktikan pada cikgu...mummy boleh dibanggakan. :) Bila dapat result UPSR...of course 2 subjek feberet tu mummy score A. Orang pertama yang nak mummy jumpe ialah Cikgu Norizan. Oleh kerana cikgu yang tak brenti2 beri semangat,,,peransang buat mummy. :) Semoga Allah balas sume jasa2 cikgu...beri kesihatan yang baik..beri rezeki yang melimpah ruah...:) Saya rindukan cikgu :(

Menginjak ke sekolah menengah...lain pulak kawan2 yang mummy jumpa! Quite seronok ar...coz kawan2 pon ramai, datang dari lain2 tempat! Mase Form 1, mummy pernah berpindah sekolah ke kampung ayah. Oleh kerana masalah keluarga. Bila dah masuk sekolah yang first then masuk pulak sekolah lain yang jauhhhhh dari semua yang mummy biasa, mula ar timbul rasa benci...tak suke...~ Mummy pon tak ramai kawan kat sekolah baru. Tak tau ea nape...mummy rase budak2 kat situ cam prejudis aje! Sket2 banding2kan orang lain. Alahaiiiii la ko tu bagus sangat xpela...hurmmmm = =' So mummy amik keputusan tak rapat dengan sape2. Takde langsung sape2 yang dapat title CLOSE FRIEND :) Sorry....:) Luckily, mummy sekolah kat situ hanya beberapa bulan. Guesss whattttt............mummy kembali ke sekolah lama! Weee sangat eksaited mahu jumpa kawan2 lama. :) Kiranya dalam setahun 2 kali mummy berpindah ke sekolah yang same. Oleh kerna pelajar dah penuh kat kelas mummy yang lama....mummy pon kena hantar kat kelas lain. Hurmmmmm sangat boring yooooo~ Tetiba jew mummy jadi top kat kelas tu plusss ramai musuh..sebabnya cuma dapat ranking No.1 ajew :( ponnnnnnn da ramai yang dengki! Pesal ntah ea....pasal blajo pun org dok musuh kat kita!

Start Form 2-Form 5 mummy jadi Pengawas kat sekolah. Best la gak jadi mata gelap cikgu nie. Tapi yang tak bestnya mestila ramaiiii benauuuuu musuhhh.~ Biar camne pon...sekolah tetap meninggalkan kenangan paling manis dalam idup mummy! Mase Form 4&5 kan stay dikelas yang sama...classmates yang same, cume cikgu kelas ajew yang bertukor. :) Kawan2 yang mummy sayanggggggg -Shai,Farah,Fied,Iza,Yanee,Salimah,Mira,Wanie,Azie, ramai lagi! Sorry pada yang tak disebut namanya! Hahaha korang tetap dihati yeeee sayangku sume....:) Ramai classmates mummy yang sudah berkeluarga....menimang cahayamata. :) Happy kan dengor member2 kita dah bahagia dengan hidup they all. Ader gak yang masih study...yang dah bertunang...dan tunggu masa je nak langsungkan majlis. Pape pon moga korang sentiasa happy dengan apa yang korang ada! :) Biar pon da hampir 9 tahun berlalu..kenangan bersama masihhhh segar dalam ingatan hingga ke akhir hayat.

So...korang punya stori mori same kew ngan mummy? Hehehehe...mesti ader yang lebih kurang same kan? Dah nama pon zaman sekolah.....~ Okay darlings, mummy chowwwwww shin ji. :)

mummy pon sudah kuarkan sorang budak comey...hahaha!

4 Pretty Darlings:

Azhafizah[フィザ] said...

seronok bila ingat zaman skolah ^__^

Mummy Adriana said...

RT FIZA

ye....akak sampai termimpi2 :) hehehe!

Lady Emilya said...

alala tomey nya hee geram! :D

Mummy Adriana said...

RT EMILYA :

Thanks...cm mummy dia kn? hehehe

Hye Darlings...

Jom link exchange kt sini,mummy will follow you back..ARIGATO (^_*)

Copyright © 2011 Reserved to Mummy Adriana's
Design by Azhafizah.Com