♥♥Mummy Adriana♥♥: April 2012

FAMOUS DARLINGS

Sunday, 29 April 2012

~Kembali Seperti Biasa~

Assalamualaikum Darlings....:)

Wahhhh lamanya tak berupdate blog pink nie :) Ade ke sesape yang kangen banget? Hahaha perasaan cam famous amous je kan mummy nie! Ehh tapi lau ade yang rindu pon tak salah....:P Semak jugak mata sepet mummy nie tengok blog sendiri. Blog orang lain kemain comey lote, setiap hari ade jek stori mori dorang tu.Oleh kerna kekangan masa a.k.a busy the body...so mummy tak buleh nak update! Jap ea...cube carik kot-kot ade kucing beranak kat sini! :D

3-4 hari nie seperti biasa je la rutin harian. Tapi since semalam mummy dah kembali fokus pada Ramadhani Hijabs. Bercuti hampir 2 minggu :) Yang malasnya nak bangun pepagi buta! Ya Allah pesal mata sepet Gong Li mummy nie susah benauu ha nak celik. Kehkeh! Kunci jam pon tak guna jugak! Lambat memanjang....belom lagi nak kejutkan daddy! Lagi la sorang liat kuih koci nak bangun! Mau gempa bumi pon tak sedarkan diri. :) Adriana pulak cam biasa la bila tergolek-golek teros jew celik mata! Haaa senang pulak nak bangun...tak payah kejutkan.

Sepanjang amik cuti tahunan nie...(padahal keje sendiri :P) manyak tau yang mummy buat! Penuh jew jadual sehari-hari. Pepagi, bawak Adriana pegi pasar kat depan tu. Jumpe kengkawan niaga..pot pet pot pet sat! :P Then beli la sarapan and lauk...:) Slalunya around pukul 10pagi la baru balik umah! Hahaha lama pegi menyembang ngan kengkawan setaman :P Yang paling best buleh masak-memasak ala mummy Masterchef! Kan bakal-bakal nak gantikan Gordon Ramsay....haruslah kan pegi ke dapur! hikssss.....

 Sape Johorean kat sini? Hahaha jangan jeles mummy masak asam pedas....! Tiga pinggan jugakla makan nasi. Masak guna kuali lagi senang :) Lau guna periuk tu asam pedas mummy cepat jew rentung! Haha..Lagipon kuali kan besauuu...senang den nak godeh-godeh asam pedas tu. Nie ler lau cuti wajib la memasak makanan Johor! Mau resepi tak? Hihihihi....



 Okay..hari pertama setelah cuti tahunan yang panjang bebenau! Orang gomen pon tak cuti cam tu. Inikan keje sendiri...alamatnya pecah tabung la nanti nak cover belanja :) Cantik kew syria yang mummy pakai nie? New Cotton Syria from Ramadhani Hijabs. Eh,,pada sape-sape yang follow Page Ramadhani Hijabs mekasih daun keladi tau! Cume tak berupdate sebab mummy ngah rebranding dan buat design-design baru. Mummy pon takde masa sangat nak amik gambau dan post untuk online selling. More fokus pada booth :) itu pon dah cukup memenatkan!


 Ya Allah terima kasih atas anugerah yang tak ternilai nie :) Gambau budak comey lote nie di snap-snap pada hari Jumaat lepas. Mase nie kami bertiga ngah sarapan kat gerai di Parit Buntaq,Perak. :) Ada sapa orang Perak sini? Pandai benau ha anak mummy famous amous posing cun!


 Majalah kontroversi yang mummy tunggu-tunggu! Hahahaha...siap pesan lagik kat uncle jual majalah tu! Dia pon dah kenal sangat muka cun mummy nie yang jadik pelanggan tetap! Bukan satu jew majalah lau mummy borong! Mau 2-3 majalah skali beli :) Uncle, you kena kasik I diskaun memanyak tau :) Eh, darlings dah dapatkan ke? Besttttttt sangat majalah nie! Buat hijaber yang cam mummy nie, bagusla boleh belajar cara nak pakai shawl dengan gojesnya!


Mase singgah kat JURU Autocity last week, after makan roti pisang ngan nasi kandar kat Restoran Pelita tu...sempat pulak singgah Proton's Showroom. Wahhhhhh gempak gitu gambau mummy ngan budak tecik nie. Tapi kan Adriana masa nie buat perangai takmo pandang kamera. Mummy peluk jugak kuat-kuat paksa suh tengok kamera. Sudahnya gambau nie je yang paling vogue pon. Haha buleh lar dari takde kan? Tak beli kereta pon takpe....amik gambau sudah! :)

Cam panjang je yang mummy tulis untuk entri nie! Harap tak bosan la baca....;)

Tata Darlings (*___^) *Love*

Wednesday, 25 April 2012

~Wordless Wednesday 250412~

That time when i became yours :) 





I love you Muhammad Firdaus :)

Sunday, 22 April 2012

~Ketika Cinta Memanggil ♥♥~

Assalamualaikum Famous Darlings :)

Cam ne this weekend? Kat mane abiskan masa-masa lapang tu? Hopefully spend dengan orang tersayang esspecially family. Ahad nie bagi mummy yang agak malas-malasan. Tapi bile ade anak kecik nie, masa memang tak sempat-sempat. Belom nangis nak susu,nak makan,nak tido....:D

Saje borink layan la youtube kan. So terclick kat lagu-lagu Opick. Korang kenal tak Opick? An Indonesian artist and pendakwah....lagu-lagu ketuhanan yang sangat syahdu.....! Seyes sangat jatuh cinta. Lagu yang mummy dengar nie ader tiga versi. Versi Dato' Siti Nurhaliza, Opick, last dorang berdua duet untuk lagu yang sama. Cube korang hayati dulu lirik kat bawah nie......:) Lagu yang dipetik-petik dari filem Indonesia yang famous banget - Perempuan Berkalung Sorban.

Ketika Cinta 


Ada tiada rasa dalam jiwa
Rindu akan memanggil Mu
Karna setiap jiwa tlah bersumpah setia
Hanyalah pada Mu


Bila cinta ada di dalam jiwa

Wangi bunga dunia tanpa nestapa

Sgala yang dirasa hanyalah Dia

Hatikan memuja hanya padaNya



Ketika cinta memanggil

Gemetar tubuhku

Ketika cinta memanggil

Hangatnya nafasku

Ketika cinta memanggil

Menderu sang rindu

Ketika cinta memanggil



Rindu...rindu...rindu kalbu

memanggil-manggil nama Mu

Seperti terbang di langit Mu

tenggelam di lautan cinta Mu



Bertabur kalbu yang rindu

Melebur menjadi satu

Bagai menari diiringi pelangi

Ketika cinta memanggil






Yang ini versi Opick..siap lirik skali! Meh dengar....:)



Okay nie hasil gabungan dua suara yang masyaAllah sangat superbbbb~ :)



Ok lastly versi Dato' Ct solo....pon sangat best! Syahdu gile sehh...suara pon da best kan! Nyanyi lagu ape pon memang tak jemu dengar :)


Banyak lagi lagu-lagu Opick yang best. Rapuh, Astaghfirullah....:) Search aje kat Google tu...haaa sume kuar la nanti! Hihi....Tapi yang bestnya kan Opick nie yang buat lagu Dealova..huh sangat halus jiwa si Opick nie. Bila dia buat lagu-lagu ketuhanan cam nie, menggalakkan lagi orang ramai tertarik nak dengar kan? Tak la konservatif sangat! :) Menyanyi sambil berdakwah! :)

Okay la darlings..jangan lupe dengar! :)

Tata Darlings............(*____^)

Friday, 20 April 2012

~Sweet Dreams~

Assalamualaikum Darlings...:)

Tajuk entri je dah macam nak tido kan? Hahaha itu namanya nak belayar ke wonderland bersama Alice dan kengkawan. :) Hahaha pe la mummy merepek nau nie. Sebenarnya saje ar nak kongsi decor untuk bilik tidur yang mummy sangat adore!! (*___^)

Yela sejak pindah rumah sendiri ni kan wajib la pulak menghias rumah. Kaler feberet dari sejak dalam perut mama lagi ialah PINK. Hihihi konfiden aje cakap kan. Tak tau la nape banyak-banyak warna for sure mummy akan pandang PINK dulu, okay baru diikuti dengan warna yang lain. Lau warna garang-garang sangat nie kureng feberet la. Suke pastel colours yang lembut...sedap dan sejuk mata memandang! Kannn? Setuju? :P

Bile pegi search kat Google....ternampakla bedroom decor ala-ala vintage. Seyes sangat cunnnnn dan mewah! Cuba amik inspirasi dari sini, dan adapt kat bilik tidur mummy :) hihihi~


 Warna putih ngan gold pon sangat cun melecun kan? Mewahhhhhnya...terasa diri cam orang kaya pulak! Hahaha sempat aje lau bab berangan nie. Dulu mummy kureng suka warna putih...! Nampak cepat kotor dan kosongggg aje! Skang da buleh terima la....:)


 Eh tengok bilik nie cam bilik Kimora Lee Simmons pulak kan...Sangat vintage dan luxury! Tapi background gelap memang sangat tak sesuai la buat bilik mummy yang kecik tu. :P okay-okay lupakan la decor nie. Katil dia cantikkkk....tido pon mesti tak nak bangun teross 2 hari. Kehkeh


 Yang nie pon mummy suka! Nampak simple yet nice. :) Siap ader kotak harta karun besau gedabak! Hahaha...kot masuk situ teros pi jumpe Alice in Wonderland. Ha sudahhhh...kang Adriana masok dalam tu puas pulak mummy dok carik. Langsir dia pon cantik ader English Roses...alaaaa cam heaven sangat! Lau nak nampak space lebih besau gedabak gantung la manyak-manyak cermin! Silap-silap takut nak tengok muke sendiri...hehe!




 Taraaaaa.......wahhhhh sedap mata memandang! Siap dengan kelambu bagai....:) cantikalaaaa...nie pon buleh dijadikan sumber inspirasi! Ader chandelier pulak....lau utk bilik mummy bagi lampu kalimantang sudah! Hahaha....:P Background kaler cantik kan...soft and nice :P



 Haaa warna putih lagik? Nampak bersihhh dan kemas. Tapi lau ader anak kecik cam mummy buleh ar tukar kaler lain ea. Kang dapat kat Adriana pensel or pen abisla dia decor pulak kat dinding! Hehehe. Owhhhh lampu tido pon bagi kesan yang sangat cunnn :P


Nie je satu kaler yang lain dari lain. Grey campur turquoise, putih. Memang vintage, mewahhhhh.....:) Teringin la pulak nak katil besau badak nie! Puas tido nanti,,,,takla sakit tulang belakang! Hahaha...nak pilih tilam pon bukan sebarang aje! Amikla yang selesa....kan nak rehatkan badan after seharian ngan keje, ngan anak! :) Depan katil dia letak sofa kecik. Maybe untuk duduk-duduk berkepoh ngan hubby :P Haha..ye je mummy nie kan!


So mane satu pilihan korang darlings? Mesti bilik korang ag cun melecunnnn kan? Nanti la bile mummy da siap decor kot buleh sharing loving kat blog! hahahahha itupon lau mummy rajinnnnnn plus ader mase lebih! :P


Tata Darlings! Muah..


Wednesday, 18 April 2012

Wordless Wednesday 180412



My mum,my sister,my buddy...my everything! :) Love you Ma. 






Have you call your mum today?
Tata Darlings (*___^)



Tuesday, 17 April 2012

~From JB With Love~

Assalamualaikum Darlings :)

Wah sunyi sepi je blog mummy nie kan...dengan tak updatenya, abis kucing-kucing tumpang beranak kat sini. Hahaha dah manyak anak kucing mummy....meowwww! Ade sesape nak amik as anak tiri? :) Dengan pening-pening lalat nie mummy gagahkan diri juga untuk update blog pinky the molly nie...(*____^)

Seperti yang di war-warkan di twitter ngan facebook mummy....(cam artis jek =D ) yang mummy punye parents datang bercuti3 hari 2 malam kat umah kecik mummy nie :) Thank you mama ngan ayah yang sudi datang jejauh....semata-mata nak tengok kami kat sini..wahhhh touching banget :( mulela air mata duyung skali lagi! Oleh kerna sebab-sebab yang tak dapat dielakkan...mummy memang dah lama betul tak balik JB. Mane la tak rindu kan tempat kite sendiri. Memang takkan same ngan tempat orang.....;)


 Adriana main ngan atuk and Yuyi a.k.a Kak Yong...:) masuk nie dah 3 org cucu ayah. Adriana jatuh no.2 :)  Seronokla kan jumpe cucu yang lame gila dah tak jumpe an. Huhuhuhu...;)


 Aloooooo sampai melopong kak yong tido dalam kete. Hahaha mase nie on the way pegi Jusco Perda. Kak yong angkut skali mak yong punye bearbear :P Kak yong penat sangat sebab bangun awal. Kul 6 lebih da bangun. Pastu ikut makyong pegi beli breakfast . Jadik masuk kete je,kena aircond haaaa konpemla berlayar ke wonderland. Jumpe Alice ngan kengkawan. :) Hihihi


 Kak yong posing ngan nenek a.k.a mamaku! Cantikkan mama? Hurmmm mule la nak jeles nih. Cube tanya sikit ape rahsia Puan Salmah ye? Teka la brape umo mama? Mummy tau mama memang manyak nauuu petua-petua dia. Haaa cakap pasal jamu pon memang wajib makan! Maybe orang dulu-dulu sangat disiplin kan? Tak cam orang sekarang nie..kot jamu pon da tak kenal? Hiksss :P

 Kak yong lau bab berposing memang no 1. Nak jadik supermodel dia kata! Hahahaha buleh la makyong tumpang nanti pegi Newy York ke...Paris ke...(Fashion Show). :) Glamer seh. Alaaaa bukan selalu kan nak pegi melancong. 

 Sebenarnye mummy yang teringin nak naik kuda bertanduk tu. Oleh sebab size dia kecik nauuuu so bagi Adriana aje yang naik. Hahahaahha....:) Daddy jadik mangsa suh pegang budak kecik kuat berangan nie. Eksaited dia nampak Merry Go Round...

 Eh eh eh.,...sape pulak yang cantik cun melecun nie? Hahahahha mestila mummy famous amous atau nama glamer ngan anak buah-makyong! Da macam makyong yang kat Kelantan tu kan? Heheheheh...cantikkan gambau background belakang mummy tu? Cam nak angkut sume je balik umah. Pantang la tengok benda kiut miut nie. Adoiiiiii memang rabak la poket mummy! Belum lagi jumpe barang warne PINK...adoiii makin koyak rabak. Woot wooot handbag mummy pon mestila PINK. :)

 Masa turun dari kete,,,,kak yong takmo jalan! Eh pesal ape pulak.....tanye mama rupanye dia nak tolak stroller adik yong! Hahahahahah kuat majuk benauuuu. Ha tolakkkk jangan tak tolak ea. Bukan ader Adriana pon kat situ. Cume letak bearbear ngan diaper bag Adriana aje. Bagila.....nanti kang majuk terossss takmo jalan! Haaa sudahhhhh :P


Berlatarbelakang kan Teh Cap Lipton..dua beranak nie happy benauuu bile gambau kena snap. :) Hehehehe. Ni kat tempat groceries Jusco Perda. Comey kemaiinnn muka si budak tecik nie. Kan dah kata ikut muke mummy yang cun :P hehehehe!

 Kempunan mummy tak dapek nak naik kuda unicorn nie....takpe-takpe nanti buleh curik-curik naik ye. hahahaha berangan jugak! Cetttt.....Mahal tau kat jusco nie, nak naik pon kena masuk token cost RM2.00 :P pesal kat tempat lain satu token RM0.50 je ,haha.

 Okay kite naik kete besauuu warne PINK pulak. Wahhhh sume nak pink...suke mummy! Senyummm sampai telinga. Hehehe. Mohon jangan jeles ea peminat pinky the molly...wuhuuu :P Adriana suke sangat,tak takut pon. Lau mummy yang naik alamatnya memang bontot JLO mummy nie tak muat la nak duduk situ. Kehkeh.

 Kak yong pesal duduk tak sopan tu? Si Adriana pun mollow aje...tak reti duduk diam si budak tecik nie. menggelitis semacam.

Mummy jadik mummyrazi. So daddy terpaksalah layan kerenah anak dara dia yang bijak tu. Hihi. Kakyong mule berangan dah. Vroommm vroommmm :) goyang-goyang muzik pon kuar. Lagu ape ntah. 


 Nenek pon mau posing skali. Opsss kakyong supermodel sempat gak pandang kamera. Hihi yang tak sempat cume daddy aje. Sibukla layan anak dara kecik tu. Orang naik dia pon nak naik jugak kete comeyyyyyy wrne PINK. Tak sengaja pon mummy pilih :)


 Beli-beli.....Murah Murah...! Okay ke kak saye tolong promote nie? Hehehehe. Lau mummy jadik salesgirl situ tak rase la orang nak beli, sebab banyak yang mummy akan beli sendiri. Hahaha lagik la yang wrne PINK. Huh....:) Atuk belikan Adriana 2pasang pyjamas Powerpuff Girls. :) Mekasih ayah daun keladi, lain kali beli manyak-manyak lagi ea. Alaaa gurau je pon =D

 Jangan rebut-rebut. Kan ke manyak lagik stok tu? Hehehe lau tak cukup cube carik dalam setor. 

 Ehhhh same ke muke kita nie daddy? Sikit-sikit la kan...hahaha. Mase nie dah lepas bershopping! Duk jap kat luar before pegi lunch....:) Sayangggggggggggg daddy! Muahahaha.

Adriana dah takmo baring skang nie. Nak duduk aje. Kemain la si tecik nie. Nenek tolong tolak stroller ea. Mummy nak berleisure jap....:)

 Ya Allah rase cam heaven dikelilingi dengan warne PINK nie. Mummy biaselakan suke je nak perasan cantik...hahaha! Suh daddy yang snapkan gambau nie. Opsss abaikan perut muncit tu yek. Kikiki pengorbanan la seorang mummy yang lahirkan anak. Mestila still carrying baby's weight. :) Mintak-mintak daddy bagi peruntukkan pegi London Weight Management. :P Takpe la tak kuross pon. Cam nie pon dah sexy cam Beyonce kan? Kan? Kan? Sila angguk kepala...:)

Subhanallah....budak bertiga kat dinding tu memang power seh. Teringatla dulu-dulu mase sekolah mummy suke la tengok cite kartun Powerpuff Girls nie. Berangan nak jadik Blossom si power warne merah. :) Okay saye mintak gambau kat dinding dengan warne Pink skali tu nak letak kat umah saye. Hahaha konfiden aje. Sape-sape yang ader anak kecik buleh la shopping sini. Murah-murah je...tak nampak tag 50% tu? :) Tapi shopping setakat yang perlu aje. Tak perlu nak angkot sume yang dalam kedai ea. Haha cam cakap kat diri sendiri =D



 Opsss ader satu lagik ea gambau kite berdua si merpati dua joli nie. :) Buleh la korang vote sebagai Pasangan Suami Isteri Of The Year. Nanti masuk dalam forbes magazine. Hehehe besar nau harapan. Mau nangis Brad Pit ngan si Jolie tu...:P

 After shopping mopping kat Jusco Perda tu, kite pegi makan kat luar. Kat Jusco cam takde tempat makan best je kan?? Pegi restoran feberet mummy kat area Permatang Pauh tu...ntah lupa pulak nama restoran. Tapi makanan superbbbb sedap :) Harga pon sangat munasabah..:P

 Bile da lapau tahap gaban sume pon da tak pedulik! Hahaha yang penting perot mau diisi dulu. Makan makan....jemput! Tambah nasik lagi?? Eh takkan kenyang pulak sepinggan aje? Hehehe


 Adriana kan memang biase tauu...time orang nak makan sibuk la dia nak tido bagai! Hahahaha uiksss comeyyy la anak mummy nie tido ! :)


 Mummy kan memang baik hati. So makan bergilir la..kasik dorang makan dulu. Mummy pangku budak tecik tido dulu. Korang nampak tak menu maut kat belakang tu? Haahaha dasatttt sehh kedai nie...:P Sup gadai nyawa terosss...! Takde nama lain ke nak letak? 

Nie lagi satu kakyong dah dapat gegula mula taknak makan nasi! :) patut la badan selim melim aje..jeles tau makyong! Hahahha


Mama ngan ayah stay kat umah mummy sampai sabtu malam je. Then dah balik and sampai dengan selamatnya di JB. Thank you banget coz datang jenguk mummy kat sini. Nangis woooo mase dorang nak balik. Sedihhhhhh sangat :( Air mata duyong mummy da buleh basuh baju sebab banyak sangat! :)  Tak sabar pulak nak balik JB nanti. Ader orang JB sini? Meh kongsi-kongsi lontong ngan mummy? Hihihi

Tata Darlings! Muah!


Wednesday, 11 April 2012

~Adriana Ramadhani is 8months old~

Assalamualaikum Darlings....

Happy Birthday my little Adriana Ramadhani...kikiki baru masuk 8 bulan jew umo anak mummy yang bucuk-bucuk nie! Rase cam dah 8 tahun.......=D Jap jew mase berlalu, pejam celik,celik skali lagik dah pon besauuu anak dara. Sok nak mintak kawin pulak! Haaaa mule la mummy nak menitiskan air mata duyung.

Mase pregnant dulu, mummy memang ler berangan nau nak anak perempuan. Buleh beli barang warne PINK, buleh ajar bermakeup, buleh aje melaram sakan! Hahaha fikiran tahap tu jew kew mummy oiiii :P Mengandungkan si budak bucuk Adriana memang pengalaman paling manissssss skali semanis madu! Kalah semanis kurma Ustazah Bahiyah tu. Bueekkkkk. Hehe. Bile mengandung cam-cam ar mummy pikir an. Nanti perut tak jatuh kew? Nak beli maternity wear pulakkkkk....pakai baju besau-besau je kew? Amboiiii kemain ag! Tapi sume yang mummy pikirkan tu dongeng belaka! :P Mummy biase ar suke benau memikir yang bebukan! Haha


Mata sepet agi cunnn ikut mummy la kan? hikss, dahi jendol tanda budak bijak pandai. :) Bibir yang mungil lagik seksi pon mummy turunkan kat Adriana! Hahaha...hidung terpacak cam bollywood ikut daddy! Buekkk padehal hidung mummy cantik gak ape...huahahahaha bab angkat bakul sndiri memang syiokkkk.

 Makin besauuu makin terserlah kecantikan cinderella kecik nie! :P ngan kuat berangannya...amboiii! Pantang nampak kamera mule la lentok sane sini. Yang tu pon ikut mummy gak kot...=D Lagik satu perangai si small beauty nie Kuat Majuk!!! Erkkkkk telan liur japppp! Kehkeh, mane nak tumpah kuahh lodeh lau tak ke lontongnya kan? Ye dak? Lalalala tetibaaaaa lontong mari pulak da. :) Ni yang rindu bangett mau pulang kampung! Jb dihatiku ;)



 Alololololo kiutnya anak mummy sorang nie! Rinduuuuuu mase Adriana baru lahir dulu. Happy bukan kepalang wei dapat menimang anak sendiri. Sobsss sedih la pulak bile ingat-ingat balik. Ye ar selalu dok membelek anak orang ajew. Bile ader anak sendiri nie memang berganda-ganda le happynya. Teros jatuh cinta tengok insan kecik yang comeyyyyy :) Lebih lagi dari perasaan jatuh cinta pada daddy dulu! Hahaha...sori the mori ea daddy! Tapi itulah kenyataannye! Bukan ape, bile mengandung kite kan sharing loving sume perkara ngan anak dalam perut. Melantak sesama...makanan mestila yang sedap-sedap ajew. Kemain ngidamnya. Hahaha. Kul 3 pagi pon buleh ag nak mintak nasi lemak. ;) Bile sedih pon anak kite sedih skali...terasa pergerakkan comeyyy yang tunjuk tanda simpati kat mummy dia :) Hehe. Ape pon pengalaman mengandung dan melahirkan budak tecik nie sangatlah SUPERBBB.....Syukur pada Allah dapat nikmat bergelar Ibu. (*____^)



Lagi 4 purnama genapla pulak setahun! Bile nak buleh jalan nie? Mummy tak sabau nak bawak naik rollercoaster. Kehkeh. Amikkk kau rollercoaster teros...:) Nape tak naik ke bulan aje :P Haha. Tahun nie raya buleh la kite melaram sakan ye anak dara mummy! Yeayyyyy nie yang membuak semangat nak pi shopping! Daddy....mintak duit? :P

Happy 8months old My Little Adriana Ramadhani.

With Lots of LOVE,
Mummy :)




Friday, 6 April 2012

~Busuk Hati Sangat?~

Assalamualaikum darlings..Happy Friday (*____^)___^)

Well sape yang busuk hati sangat tu? Mummy tau dalam hidup korang pon sure ade ramai yang dah terkena ngan orang-orang aneh dalam kategori BUSUK HATI nie kan? Cam tu gak la dengan mummy. Bukanlah niat mummy nak stori mori nie nak aibkan sesape or nak mendengki pulak kat sesape. Cuma mummy dah meluat sangat dengan situasi nie. Korang amacam??? Mesti mendidih kat kepala hotak kan? Jantung berdegup laju dari biasa....kuasa kuda bertambah! Haha...

Nape mesti busuk hati? Apa yang kita buat dalam hidup dorang kan? Kekadang tu yang busuk hati nie bukanlah dikalangan kawan-kawan, teman sepejabat, yang paling gamaknya ialah adik-beradik sendiri. Bila dah cakap pasal adik-beradik perlu ke berdengki-dengki nie? Lau mummy la tak terasa pon nak dengki ngan adik-beradik sendiri. Lagi ar kite nak tolong dorang kan? Selalunya kite akan happy bile adik-beradik sume hidup senang...ader pendidikan yang baik, ader pekerjaan yang baik. Tapi tidak bagi sesetengah orang. Hurmmm cam ne tu?

Ape yang mummy bebelkan nie sume berdasarkan pengalaman. Mummy tengok sendiri sume nie ngan mata sepet mummy nie. =D Lau ikut kamus PINK mummy la kan...selalunya orang akan dengki kita oleh sebab musabab yang dibawah :-

1) Harta
2) Hubungan mesra dengan keluarga
3) Kerjaya yang bagus
4) Duit yang tak seberapa
5) Family kita yang bahagia
6) Yang penting..."Orang yang tak buleh tengok kesenangan orang lain" 


Bile dah dengki tu macam-macam la yang dorang akan buat, hanya untuk melihat kite sengsara, kite berpecah belah. Tapi percayalah, Allah takkan bagi kesenangan pada orang-orang aneh nie. Hidup dorang totally tak berkat. Setuju tak darlings? Cube kite perhatikan golongan orang-orang aneh kat sekitar kita kan...for sure hidup dorang takkan pernah tenang apetah lagi nak senang!

Jadi ape yang korang sume buat? Mummy nie memang la tak sempurna sebagai seorang manusia. Sape la yang tak sakit hati kan? Memang rase nak bagi penampor aje...hahaha baru puas sikit! Buekkkkk....amik kau sekali kan! So bagi mummy, baik pada orang berpada-pada aje! Bukan ape, bile dah terjadi cam ni kita tak la berapa ralat sangat. And the most thing tolonglah avoid dan jauhkan diri dari golongan orang-orang aneh cam nie. Bukan ape, buat semak kepala hotak aje! Plus menambah dosa kite yang dah sedia banyak tu. Kehkeh. Kalau betul korang jadik mangsa aniaya nie, confront je orang-orang aneh nie depan-depan! Haaa bagitau aje apelah masalah yang tak puas hati benauuuu tu. Kan senang??

Pada mummy kan, takyah la nak berdengki sakan! Korang takkan kemana pon lau buat cam ni kat orang lain. Tengokla diri sendiri dulu sebelum buat ape-ape pon. Allah takkan bagi kesenangan, malah rezeki pon sempit pada orang-orang aneh yang sakit PHD nie. Ciannn kannn? (*___^) Renungan buat mummy gak tu. Semoga Allah cuci hati kita untuk bersikap lebih baik esspecially dengan adik-beradik atau ahli keluarga.

Tata Darlings!




Wednesday, 4 April 2012

#Wordless Wednesday

Mummy & Adriana Ramadhani (*___^)


















Tata Darlings (^____^)

Hye Darlings...

Jom link exchange kt sini,mummy will follow you back..ARIGATO (^_*)

Copyright © 2011 Reserved to Mummy Adriana's
Design by Azhafizah.Com