♥♥Mummy Adriana♥♥: ~Sweet Dreams~

FAMOUS DARLINGS

Friday, 20 April 2012

~Sweet Dreams~

Assalamualaikum Darlings...:)

Tajuk entri je dah macam nak tido kan? Hahaha itu namanya nak belayar ke wonderland bersama Alice dan kengkawan. :) Hahaha pe la mummy merepek nau nie. Sebenarnya saje ar nak kongsi decor untuk bilik tidur yang mummy sangat adore!! (*___^)

Yela sejak pindah rumah sendiri ni kan wajib la pulak menghias rumah. Kaler feberet dari sejak dalam perut mama lagi ialah PINK. Hihihi konfiden aje cakap kan. Tak tau la nape banyak-banyak warna for sure mummy akan pandang PINK dulu, okay baru diikuti dengan warna yang lain. Lau warna garang-garang sangat nie kureng feberet la. Suke pastel colours yang lembut...sedap dan sejuk mata memandang! Kannn? Setuju? :P

Bile pegi search kat Google....ternampakla bedroom decor ala-ala vintage. Seyes sangat cunnnnn dan mewah! Cuba amik inspirasi dari sini, dan adapt kat bilik tidur mummy :) hihihi~


 Warna putih ngan gold pon sangat cun melecun kan? Mewahhhhhnya...terasa diri cam orang kaya pulak! Hahaha sempat aje lau bab berangan nie. Dulu mummy kureng suka warna putih...! Nampak cepat kotor dan kosongggg aje! Skang da buleh terima la....:)


 Eh tengok bilik nie cam bilik Kimora Lee Simmons pulak kan...Sangat vintage dan luxury! Tapi background gelap memang sangat tak sesuai la buat bilik mummy yang kecik tu. :P okay-okay lupakan la decor nie. Katil dia cantikkkk....tido pon mesti tak nak bangun teross 2 hari. Kehkeh


 Yang nie pon mummy suka! Nampak simple yet nice. :) Siap ader kotak harta karun besau gedabak! Hahaha...kot masuk situ teros pi jumpe Alice in Wonderland. Ha sudahhhh...kang Adriana masok dalam tu puas pulak mummy dok carik. Langsir dia pon cantik ader English Roses...alaaaa cam heaven sangat! Lau nak nampak space lebih besau gedabak gantung la manyak-manyak cermin! Silap-silap takut nak tengok muke sendiri...hehe!




 Taraaaaa.......wahhhhh sedap mata memandang! Siap dengan kelambu bagai....:) cantikalaaaa...nie pon buleh dijadikan sumber inspirasi! Ader chandelier pulak....lau utk bilik mummy bagi lampu kalimantang sudah! Hahaha....:P Background kaler cantik kan...soft and nice :P



 Haaa warna putih lagik? Nampak bersihhh dan kemas. Tapi lau ader anak kecik cam mummy buleh ar tukar kaler lain ea. Kang dapat kat Adriana pensel or pen abisla dia decor pulak kat dinding! Hehehe. Owhhhh lampu tido pon bagi kesan yang sangat cunnn :P


Nie je satu kaler yang lain dari lain. Grey campur turquoise, putih. Memang vintage, mewahhhhh.....:) Teringin la pulak nak katil besau badak nie! Puas tido nanti,,,,takla sakit tulang belakang! Hahaha...nak pilih tilam pon bukan sebarang aje! Amikla yang selesa....kan nak rehatkan badan after seharian ngan keje, ngan anak! :) Depan katil dia letak sofa kecik. Maybe untuk duduk-duduk berkepoh ngan hubby :P Haha..ye je mummy nie kan!


So mane satu pilihan korang darlings? Mesti bilik korang ag cun melecunnnn kan? Nanti la bile mummy da siap decor kot buleh sharing loving kat blog! hahahahha itupon lau mummy rajinnnnnn plus ader mase lebih! :P


Tata Darlings! Muah..


7 Pretty Darlings:

Mak cik leez said...

yuhooo..suke3... tapi bilik sekangkang kera memang tak leh nak berangan sangat la nak buat cantik macam ni... mummy adriana kongsi2 la pic yang deco..nanti kiter leh tgk2 jugak..hehehe

Mummy Adriana said...

@Mak cik leez
hahaha sape kata x bole? amik sket2 la inspirasi dari gmbr2 tu...hiksss tgkla...segan nak post gmbr bilik kita :)

Azhafizah[フィザ] said...

sangat sweet la kak.sure leh jadi sumber inspirasi untuk bakal pengantin akan datang..cewaaahhh..cantik cantik semuanya kak.

Nisa said...

Aww, Akak post lambat. Saya baru habis renovate bilik and ended with fuchsia colour (wall and classic wallpaper) and white bed frame. Ahh, bilik yang ada kelambu tu is my favourite!

Mummy Adriana said...

@Azhafizah[フィザ]
tunggu fiza jadik pengantin ea :) hihi

Mummy Adriana said...

@Nisa

Lambat ke yang? Actually akak carik inspirasi nak decor bedroom yang sekangkang dua kera tu..hehehe :) kannn yg kelambu tu mmg cantik :)

misz_eyza said...

perghh mummy pilih yang mana satu tue hihi semua cun woo mummy tapi eyza berkenan yg no 4...hihi siap berkelambu tu..romantik jerr hahaha

Hye Darlings...

Jom link exchange kt sini,mummy will follow you back..ARIGATO (^_*)

Copyright © 2011 Reserved to Mummy Adriana's
Design by Azhafizah.Com