♥♥Mummy Adriana♥♥: 2013

FAMOUS DARLINGS

Monday, 17 June 2013

~ Lepas Rindu~

Assalamualaikum darlings! :)

Alhamdulillah masih diberi peluang untuk bernafas hari ini. Rindu yang tak tertahan lagi. Lama sangat tak bukak blog pink kesayangan tau!! Since takde masa nak update ni memang mummy tak view langsung blog ni.

Kekangan masa, anak yang membesar, kerja & tangunggjawab sebagai isteri dan ibu memang menuntut komitmen lebih. Sekarang rasa lega, sebab dah banyak masa dekat rumah. Nak terus je update blog ni dengan apa yang terjadi setiap hari dalam hidup. Bila baca blog orang lain, of course sangat jeles! Kenapa ek dorang ada masa yang banyak nak coret kat blog dorang!! Hahaha

Macam-macam yang terjadi pada mummy semenjak hilang dari dunia blog ni. Realiti memang tak seindah yang disangkakan. Terkadang mimpi lena yang indah buat kita di awangan tanpa sedar dunia kehidupan sebenar itu sangat mencabar dan kejam!! Kejam? Ye sangat kejam...hanya yang berani dan kuat boleh meneruskan perjalanan hidup :)

Walau apa pon dugaan untuk diri mummy, setiap yang berlaku itu pasti ada hikmahnya. Teringat kata-kata Prof Muhaya...

" Jangan pandang negatif jika sesuatu yang buruk berlaku, namun pandanglah kepada SIAPA yang memberi kejadian itu...agar kita muhasabah diri dan kembali lagi kepadaNYA"

By the way thank you sangat pada kengkawan yang sudi jenguk blog mummy yang tak seberapa ni. Terkejut jugak tengok pageview sebab page dah lama sangat tak update :) Tunggu mummy jejak korang pulak ye :)

Salam Sayang,
Mummy Adriana (^_^)

Anak dara kita pon dah besar tau! :) 

Wednesday, 16 January 2013

~Tahun Baru Di Hospital~

Assalamualaikum Darlings :)

Lama tak jenguk blog...apatah lagi nak update kan, rinduuuuuuu sangat :( dalam hati ni membuak-buak je rasa rindu. Dah 16 hari pon di tahun baru 2013, mummy rasa tak la terlambat untuk ucapkan Selamat Tahun Baru pada semua readers, viewers, kawan-kawan alam maya yang memang sporting sangat :) Mummy akan terjah blog korang..satu persatu ye. Thanks sebab masih support mummy...! Muah

Al kisahnya tahun baru di hospital. Seperti yang mummy war-war kan di FB and Twitter yang my little Adriana kena tahan wad! Sebenarnya bermula dengan selsema aje..then muntah-muntah, cirit, demam & tonsil bengkak. Kesiannnnn sangat. Yela Adriana masih kecil. Kalau sakit pon tak tahu macam mana nak luahkan. Pandai menangis jela...then merengek :(

Petang tahun baru tu 31/12/2012..mummy dah bawak Adriana pergi klinik. On the way balik tu Adriana muntah dalam kereta. Habis dengan mummy kena sekali..Sampai rumah je, muntah-muntah lagik. Mummy memang dah tak sedap hati la masa tu. Yela, kalau dekat rumah pon bukan kita tahu nak buat apa kan...lain la kalau kita ni doktor! So decided bawak Adriana pergi Hospital Kulim.

Malam tahun baru tu punyalah ramai orang yang sakit (Emergency). Mummy pon dah fikir-fikir mesti lambat giliran kitaorang...kot-kot sampai pukul 12 or 1 pagi ! Nasib baik lah dalam pukul 10.30 malam je nama Adriana dah dipanggil! Hahhhhh legaaaa sangat! Okay masuklah jumpa doktor. Lepas checkup dia cuma bagi Adriana ubat demam + air garam (sebab ada cirit). Hurmmm mummy memang la nak mintak masuk wad malam tu jugak sebab Adriana dah tak nak minum + makan langsung. Boleh pulak doktor cina tu cakap, "anak you tak kurang air...sebab tengok kulit dia cantik aje. so tak payah masuk wad dulu" hurmmmm.

Malam tu dekat rumah muntah-muntah lagi. Susu langsung la tak nak minum..mana dengan hidung tersumbat (selsema teruk). Nak bagi makan ubat pon asyik muntah aje. Mummy memang tak boleh tido la sampai pagi. Risau sangat Adriana asyik mengigau...susah nak tarik nafas :( Pagi tu mummy terus tak fikir panjang lagi. Mama pepagi dah sms tanya pasal Adriana. Mama pon advised bawak Adriana pergi hospital. Nasib baik la di tahun baru tu 01/01/13 tak ramai orang dekat Emergency. Mummy berdua aje dengan orang India tu. Anak dia demam jugak rasanya (tampal cool fever).

 Memula masuk hospital memang la excited kan...! Tak pernah masuk lagi..dulu masa bersalin je masuk hospital pon :P


Before ambik darah & kena cucuk...


Kesian mummy tengok Adriana kena cucuk :( kalaulah boleh mummy nak ganti tempat adik....


Hari kedua...Adriana still in a bad mood :(

Masa ni dah rasa sihat sikit...boleh la senyum...! Sayanggg anak mummy!

Wad 2, katil 14A :)


Hari ketiga...boring duduk, Adriana nak jenjalan. Tapi tak boleh jauh2..sebab doctor takut kena jangkitan kuman! Biasala baby, antibodi tak kuat lagi.

Kena cucuk tangan kanan pulak! Biasalah kalau dah tercabut, kenalah cucuk tempat lain...meraunggggggggg lagik anak mummy :( :( Kesiannn



Tak sampai sejam nurse tampal..Adriana pon koyakkan! Kan dia obses dengan kertas :P


4 hari jugak la mummy berkampung dekat Hospital Kulim. Semua demi Adriana Ramadhani. Allah aje tahu betapa sedihnya hati seorang ibu lihat anaknya kesakitan :( Mummy bangga dengan ibu-ibu kat situ yang memang kuat semangat! Semoga baby-baby dekat wad tu cepat sembuh!! Sesungguhnya Allah memakbulkan doa kudus seorang ibu!AMIN.

Alhamdulillah hari keempat Adriana beransur pulih. Padahal masa tu dia still cirit. Maybe effect dari antibiotik! Kita yang dewasa ni pon tak tahan dengan antibiotik..apatah lagik baby! Masa doctor round pepagi untuk check up, dia cakap lung Adriana was clear. Adriana pon tak demam lagik. Doctor cakap boleh discharge la hari tu jugak! Ahhhhh leganya mummy! Memang tak sanggup rasanya nak tinggal dekat hospital lama-lama. Lagi-lagi dengan anak sakit memang meruntun kalbu.

Syukur padaMU Ya Allah kerana memberi peluang pada anakku Adriana Ramadhani untuk kembali sihat,ceria.....! Sesungguhnya sakit itu datang dari ENGKAU sebagai ujian buat aku sang ibu untuk lebih dekat kepadaMU. Pasti ada hikmahnya disebalik apa yang ENGKAU takdirkan. Aku pasrahkan kepadamu Ya Rahman,Ya Rahim....Tuhan sekalian alam!

Tata Darlings :) 










Hye Darlings...

Jom link exchange kt sini,mummy will follow you back..ARIGATO (^_*)

Copyright © 2011 Reserved to Mummy Adriana's
Design by Azhafizah.Com