♥♥Mummy Adriana♥♥: May 2012

FAMOUS DARLINGS

Sunday, 13 May 2012

~Setiap Hari,,Hari IBU~

Assalamualaikum Darlings....:)

Hujan lebat dari malam tadi memang buat mata tak buleh nak bukak sampai pagi! Haha...tido sakan tiga beranak. Yang awal bangun pon si budak Adriana. Kang mula dia merayap satu rumah. Main senyap-senyap aje. Nangis pon nak susu :)

Eh...tadi pagi dapat suprise SMS daripada mama.


"Salam...Selamat hari Ibu,semoga jadi ibu yang prihatin dan penyayang...senyum selalu. AMIN"

Menitik air mata duyong mummy. Bukan sedih tapi sangat touching la. Thanks mama! I love you too. Biar pon jauh..tapi mama dekat dihati...dan selalu dihati!

Bagi mummy, setiap hari adalah hari ibu. Tak perlu pon tunggu setahun sekali untuk meraikan ibu kita.Kan? Bila dah bergelar seorang ibu a.k.a mummy famous nie, :P barulah terasa betapa besarnya pengorbanan seorang ibu. Dari dalam kandungan...sehingga melahirkan, kita hanya mementingkan keadaan bayi kita dibanding kesihatan kita sendiri. Sampailah pula saat membesarkan anak...semuanya kita kaum ibu buat tanpa mengeluh. :) Hati rasa tenang melihat anak membesar didepan mata (*___^)

Seorang ibu tak pernah mengharapkan apa-apa balasan apatah lagi hadiah yang mahal. Namun cukup dengan kita mengingati ibu, menghargai apa yang telah ibu korbankan buat kita :) Ucapkan terima kasih juga sudah cukup membuat ibu kita tersenyum lebar.

Selamat Hari Ibu buat mama yang mummy sayang, Puan Salmah Binti Sajat...juga arwah ibu mertua yang sudah setahun pergi menghadap Illahi..Puan Hajjah Rokiah Binti Mat Isa (1950-2011). Sesungguhnya cinta ibu itu membawa kita ke syurga.AMIN. Oh ye, tak lupa juga buat diri mummy sendiri :) hehe, dan rakan-rakan blogger yang sudah bergelar ibu, mahupon bakal bergelar ibu.

 Tiga generasi, mama, mummy and Adriana Ramadhani :)


Adriana baru je 20hari masa nie. Hari raya pertama last year :) Mama tetap paling cun! Hikss


Ibu kita adalah contoh paling baik. Role model buat kita kan? Tak payah nak banggakan sangat artis or sesape! Ibu kita lebih agung dari itu. :) Tanpa seorang ibu siapalah kita? Darjat ibu terlalu tinggi disisi Allah sampaikan Allah berfirman bahawa syurga itu terletak ditelapak kaki ibu. Eh jangan pulak pegi tengok tapak kaki ibu kita! Haha...maksudnya, jika kita menghargai ibu kita, menjaganya dengan penuh kasih sayang maka kita dijanjikan syurga oleh Allah. Redha Allah juga terletak pada redha ibu kita :)

Selamat Hari Ibu darlings :) Lots of love!

Tata darlings (^_____~)







Friday, 11 May 2012

~Adriana Ramadhani Is 9months Old~

Assalamualaikum Darlings....:)

Bila kalendar hari nie menunjukkan 11 haribulan aje, maka genaplah umur anak dara bucuk mummy ni 9 bulan. Ya Allah tak terasa begitu cepat masa meninggalkan kita. :) Macam tak sedar yang dah 9 bulan mummy lahirkan Adriana Ramadhani untuk melihat dunia. Hehe.

Okay la hari nie takmo entri touching sangat la. Mood pon agak-agak baik. Masa entri nie mummy tulis, Adriana masih lagi membuta bersama daddy. Hahaha kemain dua beranak tu lau bab tido memang dasyat. Nak snap pic, dua-dua pon seksi meksi....so tak payah! =D

Mummy tak sabar sangat la nak tunggu birthday Adriana; setahun masa bulan Ogos kang. Macam-macam dah ade dalam kepala nie nak buat special party buat anak dara. Tapi lau kenduri kesyukuran lebih baik bukan? Tengoklah camne nanti bila saat tu tiba.

Buat anak dara mummy yang comel, Adriana Ramadhani :

" Tiada apa yang dapat mummy bagi selain kasih sayang yang takde tolok bandingan...cinta yang abadi, dan doa yang kudus murni buatmu anakku sayang....semoga anak mummy jadi anak yang solehah, anak yang cerdik pintar juga berjaya di dunia dan akhirat.....Mummy terlalu sayangkan Adriana! Muahhhhh"








 Pesal Adriana pelik tengok mummy nie? Hahaha nie mesti sebab mummy cun sangat kan? Weeee :)


 Bab posing memang cukup pandai! :) Alaaa comot muka dia, mummy tempek bedak banyak nau la =D


 Tang mata yang comey lote sangat tu....:P copy cat mata mummy kan...haha


 Mula la tu nak manja ngan mummy! Sayang anak dara mummy sorang nie.....


Mummy and Adriana Fabulous :P

* kengkonon takmo touching...tapi menitik gak airmata duyong mummy nie.
   >hati seorang ibu takkan sama< :)

Tata Darlings!


Thursday, 10 May 2012

~Alahai Customer~

Assalamualaikum Darlings....:)

Mummy mintak maaf manyak-manyak coz hari nie tak sempat nak jenjalan santai kat blog korang. Hihihi hari yang agak busy plus cover tido petang tadi...kehkeh! Maklumlah lau ada anak kecik nie memang memanjang tido tak cukup! Tapi seyes ngantuk sangat....rabak mata, bantal memanggil-manggil...zZzZzZzz teros tak fikir panjang. Eh by the way thanks banget korang yang sudi jejak kat blog pinky the molly nie! Sat-sat gi mummy terjah balik okay? :)

Nak sori the mori al kisah perangai customer. Mummy gerenti sume orang yang join dalam bidang business nie akan ada masalah dengan customer kan? Tak kira business kecik ke,besau ke....even gerai kat tepi jalan pon akan ada masalah nie :P Sekarang nie mummy rasa slogan mogan "Customer Always Right" memang dah tak buleh pakai....setuju?

Almost setengah tahun mummy running Ramadhani Hijabs. Sama maksud dengan enam bulan lah kan....since hari pertama mummy launched the business, dah pon hadapi macam-macam kerenah customer nie. Tapi tak buleh cepat melenting or panas baran. Nak get involve in this kind of business kesabaran memang kena tip top. Walaupun kekadang tu, mummy cebik muka susu masam jugak! Hahaha pening wooooo. Selalunya mummy akan tunggu customer keluar dulu then barulah nak melepas geram pon!

Semua item kat Ramadhani Hijabs sangatlah berpatutan harganya. Bermula dari serendah RM5 hingga RM40 sahaja setakat nie la. In future tak tau lagi la :) Tak salah kalau nak tawar menawar....tapi lau melampau sangat sampaikan kita tak buleh nak pusing modal camne tu?

Customer : Tudung nie berapa harganya? Eh....colour dia untuk orang-orang muda je la.
Mummy : Yang nie cuma RM25 je kak. Sekarang nie lau nak berfesyen pakai colour ape pun buleh. Janji berani...barulah nampak kelainan :)
Customer : Mahalnya dik.....bagi la harga kawan-kawan.
Mummy : * eh bila masa ko jadik kawan aku nie....:P *-dalam hati je
Customer : Lau jual RM 15 akak amik teros la.Alaa dik takkan nak berkira sangat.
Mummy : * kos tudung pon dah lebih dari tu, ko banyak cekadak pulak. Abis aku nie tak payah makan la...* - again dalam hati :(
: Ermmmm kak, saya amik tudung nie pon dah mahal. Tengok la material tudung nie pon berkualiti. Setakat RM 20 tu buleh la saya bagi.
Customer : Takpela dik, akak tengok-tengok dulu ye.

Based dari petikan kat atas nie, korang rasa melampau tak? Tawar menawar pon agak-agak la kan. Hurmmm tak beli pon takpe lah kak oiiii....ramai lagik customer lain. Mummy teros malas layan lau camni. Abis tu pegi amik stock tak isi minyak kereta ke...ngan makan lagi, penat lagik. Mummy pon bukanlah letak harga lambung-lambung ke langit. Lau mummy pegi beli kat kedai orang lain pon tak tergamak nau nak tawar sampai camtu skali! kan?

Bukan masalah tu aje....jom mummy nak listkan masalah lain pulak! Hahaha :P

* Masuk kedai dengan muka kerek berlagak cam orang kaya...padahal nak beli tudung murah pon takde duit.
* Suka nak bezakan harga kita dengan pesaing kita....pastu jadik posmen pulak pegi bagitau pesaing harga kita.
* Konon tanya " tudung ada nie je ke?" padahal tudung yang dia pakai takla update sangat pon :(
* Banyak yang tanya camne nak pakai shawl...bila kita dah buat tutorial, cakap muka tak sesuai la, tak kena gaya la ape la...ehhhhhh menyirap nau!
* Beli satu RM10,lau beli 2 helai dapat kurang berapa? - hurm hurm hurm :(
* Buleh tak hutang dulu...nanti gaji baru bayar. - erkkk camne nak pusing modal?
* Belum lagik, yang bajet cam stylo sangat! Siap mention Hana Tajima la ape la....:P Poyonya....hahaha cam la aku nie tak ikuti perkembangan fesyen =D

Hahaha berbagai-bagai kerenahnya pon. Ada lagik yang tak masuk dalam list kat atas. Sabar pon ada batasnya jugak kan. Lau da selalu camtu, mummy tak kisah lau dorang tak beli skali pon. Tak rugi kita takde customer cam dorang nie.

 Ramai yang tanya nape mummy tak bukak butik or sama maksud dengannya...:P Mummy nak fokus camni dulu. InsyaAllah in future akan buka juga. Semua ada dalam perancangan..doakan mummy. :)


 Pashmina Plain*soft pink* from Ramadhani Hijabs...:)Masa nie muka nampak cam tembam sikit la...kehkeh!


 Tudung Lycra Plain memang banyak pilihan warna. Ini baru separuh darinya :) Murah-murah aje! :P Tudung nie memang sangat laris bak pisang goreng di musim kenduri kawin (^____~)



Antara koleksi yang ada. Stock baru setiap hari Jumaat setiap minggu :)



Tata Darlings :)





Wednesday, 9 May 2012

~Wordless Wednesday 090512~

Assalamualaikum Darlings....:)

They are A listed artist and super duper fabulous...I wish that I can have a wonderful closet/wardrobe like them :)

 Eva Longoria


 Fergie 


 Jessica Alba


 Christina Aguilera


 Kim Kardashian


 My twin Kimora Lee Simmons :P


 Mariah Carey


 Paris Hilton


Paula Abduls

Sources from : Mr Google :)


Tata Darlings :)

~Twinkle Twinkle Mummy~

Assalamualaikum Darlings...:)

Before mummy lelapkan mata malam nie...saje la nak kongsi lagu feberet anak dara mummy a.k.a amoi cantik! Nape panggil amoi? Sebab mata sepet cam cina :P haha! Kulit jew yang tak brape nak putih lepak....:)

Lagu nie dah berkurun-kurun lamanya! Rasanya zaman-zaman nenek mummy dulu pon dah ada! Wahhh lama gila.......and for sure pon korang mesti tau. Biasa la lagu nie ada dalam buku-buku sekolah bebudak primary school :P


Taraaaa..........lagu Twinkle Twinkle Little Star la...:)

Happy tau bila mummy nyanyi, Adriana kemain tepuk tangan! Dengar je lagu nie, mula la dia pon nak nyanyi sama! Seronok la tengok anak dah pandai :) Intro lagu pon dia dah buleh alert...:)

Lau korang pon ada anak kecik yang sebaya/lebih kurang umur Adriana pasangkan lah dorang lagu-lagu dari Nursery Rhymes nie...search aje kat Youtube *Nursery Rhymes* nahhhh nanti keluar la melambak-lambak! Dengar sampai puas....:) hehe

Muzik meransang memori anak tau...as far yang mummy tau la. Memang bagus lau dedahkan dari awal...:) Meh dengar lagik lagu nie sebelom tido....:P 


Tata Darlings!

Tuesday, 8 May 2012

~Layankan Aje~

Assalamualaikum Darlings....:)

Hari nie hari cuti mummy! So tak buat apela, cuma boleh masak-memasak je kat umah. Pepagi angkut anak dara pergi pasar cari bahan-bahan buat Nasi Ayam :) sambil tu jumpa la kengkawan kat kedai nasi lemak tu. Sempat borak-borak jap ha sementara tunggu Kuey Tiaw Kerang siappp :P Lately nape ntah selera kat Kuey Tiaw Kerang nie menjadik-jadik la....hahaha takut darah naik aje makan kerang manyak nau! Bukan ape, saje support business mama angkat si Adriana! Kebetulan pulak sedap....almost everyday jugak la makan! Hihi :P

Misi pencarian babysitter masih valid ea...kot la sape yang dok dekat ngan umah mummy? Tapi kenalah jalani ujian saringan tau! Bukan cam ujian yang nak kawin tu, tapi saje nak uji kesabaran anda untuk mengasuh my little Adriana! :) Harap sangatla by this week dapat jumpa seorang yang baik hati + caring loving + prihatin + bertanggungjawab! Cukup kot kriteria tu...haha!

 Masa godeh-godeh BB, mummy terjumpa gambau dua beranak nie....hahahah kemain posing manja! Masa malam nie Adriana takmo tido, puas mummy pakse pon takmo gak! So suruh la daddy layankan dia sampai ngantuk :P comeynya...dua-dua pon pengarang jantung mummy! Muahhhh


    Gambau lau snap sendiri memang akan hilang separuh kepala! Hahaha...yang penting vogue sudah! :P Lau untuk inner syria...mummy lebih suka pakai inner dari material lycra la berbanding cotton! Rase sejuk je kepala plus tak yah nak adjust sangat! Papppp melekat terus :) Syria yang mummy pakai tu dah sold out! Hahaha jap je. Memang susah nak carik outer syria yang betul-betul sedap pakai! Jumpe je kat mane-mane grab teros..


 Masa nie kat SSM yang cekik darah orang tu. Pakai inner cotton! Sajela kan tengok bebudak pakai tu nak try la jugak! Buat muncung-muncung nampak besau pulak muka mummy la....siap nampak double trouble chin lagik! Hahaha...sekali je la pakai inner cotton! Pas ni back to inner syria :P Adriana little darling shuweet la ngan romper dot dot vintage nie! Puji anak sendiri tak salahkan! Dah tu sape lagik nak puji bucuk mummy nie..:)


 Pergi makan kat mana-mana wajibla amik baby seater nie....! Buleh tahan jugak la anak dara nie lau kita pangku dia...kang dia nak capai itu, ini....memang mummy tak buleh nak makan! So duduk situ diam-diam ye sayang...:) 


 Mata sepet bajet kiut...hahahahah :P pape jela mummy ko nie! :) Adriana pandai la posing...mummy saje candid pon dia still nak tengok kamera! 


 Errrr....tak tau la apa nama belit-belit pusing keliling untuk pashmina nie! Haha main belit aje...janji nampak cun melecut okay je! gambau semalam nie before bukak booth kat pasar malam. Singgah umah father in law, masak nasi dulu. Lauk dah beli siap...then makan sama-sama. Adriana tinggal jap ngan ibu sebelah umah tok wan dia...* tak pandai nak kasik shawl tutorial cam dorang yang lambak-lambak kat youtube*  =D


Sompek pon snap gambau berdua! Iskk daddy nie kena paksa baru nak amik gambau tau! Pastu nak buat muka kiut kerut dahi! Hahahaha....bibirmu tetap menjadik pooooojaaannnn hatiku :) Aisehhh lori merah mane pulak sesat dalam gambau nie...ehhhh ko buleh parking jauh-jauh tak? Spoilkan gambau mummy ngan daddy je...hahaha :P

Okay dah siap pon sesi menempel gambau! Cam mummy tulis tajuk entri tu...LAYANKAN AJE! hahaha layankan aje mummy yang ngok ngek nie :P 

Tata Darlings! :)





Monday, 7 May 2012

~Babysitter Adriana Ramadhani~

Assalamualaikum Darlings...:)

Sementara mummy ader masa nie....nak stori mori la tentang pencarian Babysitter a.k.a pengasuh buat anak manje mummy, Adriana Ramadhani! :) Wohoooo buleh dikatakan pening la sangat nak buat saringan secara telus nie! Haha...dah macam undi pilihan raya pulak! Adoiiii......:P

Memangla selama 8 bulan nie mummy uruskan sume pasal anak dara mummy nie! Kadang lau betul-betul tak mengizinkan jew baru pegi tumpang letak kat umah ibu Adriana (makngah dia (*__^) Dulu si ibu nie tolong la mengasuh Adriana jap! Tapi oleh alasan kesihatan yang tak brape nak bagus, ibu pon pulangkan Adriana kat mummy, hihi.

Mummy memang seorang yang sangat cerewet lau bab-bab penjagaan anak nie! Susah payah mummy mengandungkan dan melahirkan Adriana...so nak la bagi yang terbaik kan? Alaaa konfem sume mummy-mummy famous amous kat luar sana pon ade pandangan yang sama cam mummy kan? Lau buleh nak cari orang yang betul-betul sayangkan budak! Ishhhh takut sangat tengok TV lately ngan cam-cam malapetaka yang menimpa anak-anak comel :( Takmo la dah jadik nanti baru nak menyesal pulak!

Skang nie bila pergi kat booth Ramadhani Hijabs, biasanya mummy akan angkut skali anak dara kecik tu! Tapi kan ciannnn sangat kat Adriana...:( nak kena bangun pepagi. Ingat lau ada babysitter senangla sikit kan? Buleh la Adriana sambung tido...main-main ngan bearbear. :) Mummy pegi pon bukannya lama...730am until 1200pm aje! Haaa tengahari dah buleh amik anak dara tu!

Hopefully dapatla dalam masa yang terdekat nie as mummy pon busy memanjang. Doakan ye semoga Adriana Ramadhani dapat pengasuh yang baik hati :) Hihi~ Barulah rasa aman nak tinggalkan anak dengan orang lain! Lau tak dapat jugak terpaksa la bawak Adriana :) Even Kimora Lee pon mengasuh anak dia sendiri...hahahaha we are mummy fabulous :P



Nape ntah sejak dua menjak nie...mummy rindu sangat masa Adriana memula lahir dulu :( Jap je dah besar...
Tetiba nak mood sedih pulak....kang tau-tau je Adriana nak mintak kawin? Alaaaa... jangan pergi tinggalkan mummy tau :(

* Sorry darlings...mummy sangat busy terlampau! Hahaha nanti sempat mummy blogwalking la yek! See you  fabulous people! Muahhh lots of love! (*___^)


Tata Darlings!

Thursday, 3 May 2012

~AlFatihah Buat Bob Kuman~

Assalamualaikum Darlings....

Setiap yang hidup pasti akan melalui mati! Itu janji Allah SWT Sang Pencipta. Namun kepergiannya sukar untuk diterima....:(  Bermula dengan penyebaran khabar angin di laman sosial Facebook dan Twitter...kali ini, malaikat maut betul-betul menjemput beliau. Al-Fatihah buat saudara dan sahabat kita Husni Mohd Rawi a.k.a Bob Kuman..

Mulanya mummy terbaca kat Twitter! Ingatkan gosip je la cam dulu.....tak sangka pulak ini betul-betul kenyataan. Teringat pulak mummy masa tengok Melodi last week yang siarkan isu antara Bob Kuman ngan David Teo. Allah memang lebih sayangkan beliau kan? Daripada beliau terseksa menanggung kesakitan..biarlah  beliau berehat dengan aman dan tenang, menghadap Sang Pencipta.

Ni sumber yang mummy petik-petik dari Blog Mazidul Akmal,



SELAMAT TINGGAL BOB

Arwah Bob Kuman dilaporkan tidak sedarkan diri dan kemudian dimaklumkan kepada saya.

Ketika tiba di rumah arwah pada jam 4.30 petang, jururawat peribadi arwah, Mohd Farid Hamzah dan pembantunya sedang melakukan CPR.

"Berapa minit buat CPR?," soal saya.

"Lebih kurang 20 minit bang," balasnya.

Beberapa minit kemudian, dua kakitangan Hospital Sungai Buloh tiba di rumah dan mengesahkan beliau meninggal dunia 8 minit kemudian.

"Tiada nadi dan nafas, anak mata sudah membesar," ujar kakitangan hospital terbabit.

Isteri arwah kemudian dimaklumkan berhubung pemergiannya.

Ahli keluarga beliau telah dimaklumkan.

Credit to Blog Mazidul Akmal

Semoga Allah mengampuni dosa-dosa beliau...menghindarkan beliau dari seksa kubur dan api neraka, melapangkan kubur beliau dan menempatkan roh beliau dikalangan sufi dan orang yang beriman! AMIN...

Bawal Power...tinggal kenangan! Al-Fatihah buat Husni Mohd Rawi :(

Tata Darlings!



~BEN ASHAARI Follow Mummy :) ~

Assalamualaikum Darlings....:)

Terharu mummy tengok muka seorang yang famous amous kat senarai followers mummy tu! Its BEN ASHAARI...:) 

Blog mummy nie dah la suam-suam Milo je...hahaha..:) Mekasih daun keladi bunting ye abg BEN :) Selama nie lau follow blogger yang famous memang tak penah nak mimpi la nak jenguk pon blog kita kan? Asyik la kita nie je yang pergi bukak blog dorang....sudahnya tak payah! Hahaha buang masa je...

By the way way....Thanks again...:) Terharu sampai takmo tido malam nie..hahahaha!


Tata Darlings :)

Wednesday, 2 May 2012

~SSM Cekik Duit~

Assalamualaikum Darlings....:)

Iskkk sapa yang gamak sangat nak mencekik duit mummy tu :( gerammmm bebenau ha rasa! Hahaha meh nak hebohkan kat satu malaya.....:P

Sebenarnya...mummy pergi renew lesen perniagaan under Suruhanjaya Syarikat Malaysia ataupon lebih femes SSM. Korang yang duduk kat Kedah nie mesti tau kan camne depa nie beroperasi. Kalau kat area Kulim nie, depa datang setiap hari Isnin aje. Itupon dari pukul 11 pagi sampai 3 petang...tak tolak waktu makan tengahari. Jauh la perjalanan dorang ni dari Alor Setar, amik masa 2 jam jugak ler. Pelik la nape SSM nie tak bukak aje cawangan kat Kulim tu. Berapa manyak da peniaga kat sini.....takkan sume nak tunggu hari Isnin aje? Hurmmm...patut kena komplen kat centre! Kannn? :P haha


Nasib jela nak kena ader kan lesen dari SSM nie...lau tak memang mummy malas benau nak jejakkan kaki kat situ. Sorry to say la, staff SSM yang dorang hantar that day, dah buleh bagi depa nie pencen! Apa maksudnya? Hahahaha....staff pon dah berumur, mummy boleh panggil atuk :( iskkkk kot le ada orang muda kerja kan senang. Bila mintak borang itu, ini.....mulalah nak kelam kabut! Erkkkkk.....rileks tuk....:P Slow-slow eh :) Hihihi

Bila dah lengkap borang tu..mummy pon sepantas kilat aje submit! Bukan apa...nak cepat, huhhh manyak lagik la benda mau settle! Tetiba mummy dengor....."

Puan Nor.........." (bukan nama sebenar,hahaha) sume skali RM120 ye. Sila buat bayaran.


Mummy : Ehhhh....pesal mahal sangat, bukan RM70 je ke? * mesti dorang nak cekik duit aku nie...:( *


SSM: Memangla untuk setahun RM70, + kompaun lewat RM 20 = RM 90..


Mummy : Mane pulak datangnya RM30 tu encik? * mula tarik muka susu masam dah nie *


SSM : Okay yang lain tu RM10 untuk pertukaran alamat dan lagi RM20 untuk cas bagi tambahan maklumat perniagaan.


Gulppp....telan air liur jela mummy dengar! Iskkk udah ler servis kamu tu siput babi vs siput sedut. Pastu cas mahal gila bapak ha....putih mata jew kena bayar extra RM50 :( 


Takkan la setakat tukar alamat pon nak cas sampai RM10....
Add in business scope kena cas sampai RM 20 ....buekkkkk! sakit benau ha hati. Camni ke korang kebas duit peniaga? Nak cari duit bukan senang......iskkk memang melampau la!


Ngan muka susu basi masam....mummy pon hulur la duit! Sobbsss....padahal hati tak rela nie! Huwaaaaa.........


* Sesapa yang nak renew tu jangan sampai lebih tarikh...memang buta-buta la kena kompaun RM20...:P


Tata Darlings!


~Wordless Wednesday 020512~

Assalamualaikum Darlings :)

SUBHANALLAH :)

Pic credit to Mr.Google 


Allah Maha Besar :)

Tuesday, 1 May 2012

~Selamat Hari Pekerja~

Assalamualaikum Darlings....

Ehhh jap je dah tiba pon 1st May kan? Almost half of the year la....Hishhh begitu pantas masa berlalu. Dah tercapai ke suku atau separuh dari azam untuk tahun nie? Huahahaha...mummy tanya cam kompiden je kan, padahal diri sendiri pon terkontang kanting! Aisehhhh cam ne nie :)

Korang sume mesti cuti. Wah bahagia je rasa dapat melekat lama-lama kat tilam empuk. Pastu bangun mandi dan bersiap kuar jenjalan! Ye dak? Hhaha mummy jugak la yang keje :( Huhh sedihnya kerja di Hari Pekerja! :P Mummy punya cuti masa orang lain sibuk kerja! Takpe-takpe....cari rezeki halal tu satu ibadah. :) Mintak Allah murahkan lagik rezeki mummy sefamily!

Semalam..seharian duduk dalam kereta. Kebas ha bontot beyonce mummy nie..:P mana ngan Adriana lagik. Settlekan perkara-perkara penting...yang sangat urgent needed! :( Nasib la daddy yang drive kan...buleh la rehat-rehat je. Bila dah selesai sume hal-hal penting VIP tu legalah sikit. Tapi penatnya memang maha dasyat! Sakit sume badan :( Dah la makan sebanyaknya sampai tak ingat dunia! Hahaha....rase perot nak meletup duduk dalam kereta! :)

Apa yang korang faham pasal Hari Pekerja? Bagi mummy....setelah penat lelah bekerja, kita patut menghargai diri sendiri. Memangla ekonomi sekarang pon tak berapa nak bagus kan, belanja pon sejimat yang buleh! Tapi tak salah lau kita hadiahkan diri kita dengan barang mewah mungkin?? =D Bukan selalu pon nak manjakan diri. Lau selalu bukan manja lagik...tu dah masuk gedik plus mengada-ngada. Hahaha...Dapat gaji je mesti fikirkan untuk sisihkan bagi bayar benda-benda yang penting dulu kan? Belom lagi segala ngan bayar pengasuh anak la, duit yuran tuisyen anak la, duit undi ngan kengkawan opis la...:P Poning kepala ha nak memikir banyak sangat nak dibayar! Hikss.....jadi mummy rasa sekali sekala buleh sisihkan sikit untuk diri sendiri yang penat bekerja! :) Penghargaan untuk diri sendiri. Nak dapat hadiah dari suami mungkin la setahun sekali masa birthday je? Kannn? :P Lain le sape-sape yang ngah bercintan-cintun, mesti banyak hadiah berderet-deret....:)

Selain daripada beli hadiah untuk diri sendiri...buleh jugakkan kan pergi bercuti! :P Ikut bajet la...tak yah la nak ke oversea bagai! Kan ke Malaysia banyak tempat-tempat menarik tertarik....google la! Lau mummy pilih pulau la...sebab suka sangat-sangat ngan laut :P Hehe buleh berangan cam cerita Baywatch...tapi tak la seksi maut cam Pamela Anderson tu. :) Mesti best dapat bercuti ngan family...jauh dari kesibukan kerja. Release tension...lupakan sekejap masalah yang melanda tak henti-henti cam tsunami....:) Mummy pon ngah planning nak pergi satu pulau nie...Lau jadik nanti mummy will update dalam blog! Wahhh tak sabarnya...bunga-bunga cinta hati nie...=D

Okla darlings famous amous...SELAMAT HARI PEKERJA buat semua yang bekerja!

* Akak yang kerja jual pisang goreng pon bercuti di Hari Pekerja tau! Hahaha makan roti cicah kopi jela kat umah...sobss !


Tata Darlings!




Hye Darlings...

Jom link exchange kt sini,mummy will follow you back..ARIGATO (^_*)

Copyright © 2011 Reserved to Mummy Adriana's
Design by Azhafizah.Com