♥♥Mummy Adriana♥♥: ~AlFatihah Buat Bob Kuman~

FAMOUS DARLINGS

Thursday, 3 May 2012

~AlFatihah Buat Bob Kuman~

Assalamualaikum Darlings....

Setiap yang hidup pasti akan melalui mati! Itu janji Allah SWT Sang Pencipta. Namun kepergiannya sukar untuk diterima....:(  Bermula dengan penyebaran khabar angin di laman sosial Facebook dan Twitter...kali ini, malaikat maut betul-betul menjemput beliau. Al-Fatihah buat saudara dan sahabat kita Husni Mohd Rawi a.k.a Bob Kuman..

Mulanya mummy terbaca kat Twitter! Ingatkan gosip je la cam dulu.....tak sangka pulak ini betul-betul kenyataan. Teringat pulak mummy masa tengok Melodi last week yang siarkan isu antara Bob Kuman ngan David Teo. Allah memang lebih sayangkan beliau kan? Daripada beliau terseksa menanggung kesakitan..biarlah  beliau berehat dengan aman dan tenang, menghadap Sang Pencipta.

Ni sumber yang mummy petik-petik dari Blog Mazidul Akmal,



SELAMAT TINGGAL BOB

Arwah Bob Kuman dilaporkan tidak sedarkan diri dan kemudian dimaklumkan kepada saya.

Ketika tiba di rumah arwah pada jam 4.30 petang, jururawat peribadi arwah, Mohd Farid Hamzah dan pembantunya sedang melakukan CPR.

"Berapa minit buat CPR?," soal saya.

"Lebih kurang 20 minit bang," balasnya.

Beberapa minit kemudian, dua kakitangan Hospital Sungai Buloh tiba di rumah dan mengesahkan beliau meninggal dunia 8 minit kemudian.

"Tiada nadi dan nafas, anak mata sudah membesar," ujar kakitangan hospital terbabit.

Isteri arwah kemudian dimaklumkan berhubung pemergiannya.

Ahli keluarga beliau telah dimaklumkan.

Credit to Blog Mazidul Akmal

Semoga Allah mengampuni dosa-dosa beliau...menghindarkan beliau dari seksa kubur dan api neraka, melapangkan kubur beliau dan menempatkan roh beliau dikalangan sufi dan orang yang beriman! AMIN...

Bawal Power...tinggal kenangan! Al-Fatihah buat Husni Mohd Rawi :(

Tata Darlings!



12 Pretty Darlings:

sis92 said...

terkejut tadi ingat tipu cm haritu
al fatihah

jaakechik said...

al fatihah..moga roh nya dicucuri rahmat..

Mummy Adriana said...

@sis92
tu la pasal! me pon terbaca kt twitter mulanya :(

Mummy Adriana said...

@jaakechik
amin

yana halim said...

al-Fatihah. Terima kasih pada arwah yg pernah buat kita bergelak ketawa. Semoga rohnya ditempatkan di kalangan mereka yg beriman...

imie fatiema © said...

al-fatihah.

syiela said...

Al-Fatihah moga ditempatkan di kalangan yg beriman

Azhafizah[フィザ] said...

Al fatihah buat arwah Husni Moh Rawi.

Mummy Adriana said...

@yana halim

Kannn? teringat last Maharaja lawak :(

Mummy Adriana said...

@imie fatiema ©

AMIN

Mummy Adriana said...

@syiela
InsyaALLAH :)

Mummy Adriana said...

@Azhafizah[フィザ]

AMIN...semoga roh beliau ditempatkan dikalangan orang beriman!

Hye Darlings...

Jom link exchange kt sini,mummy will follow you back..ARIGATO (^_*)

Copyright © 2011 Reserved to Mummy Adriana's
Design by Azhafizah.Com