♥♥Mummy Adriana♥♥: ~Layankan Aje~

FAMOUS DARLINGS

Tuesday, 8 May 2012

~Layankan Aje~

Assalamualaikum Darlings....:)

Hari nie hari cuti mummy! So tak buat apela, cuma boleh masak-memasak je kat umah. Pepagi angkut anak dara pergi pasar cari bahan-bahan buat Nasi Ayam :) sambil tu jumpa la kengkawan kat kedai nasi lemak tu. Sempat borak-borak jap ha sementara tunggu Kuey Tiaw Kerang siappp :P Lately nape ntah selera kat Kuey Tiaw Kerang nie menjadik-jadik la....hahaha takut darah naik aje makan kerang manyak nau! Bukan ape, saje support business mama angkat si Adriana! Kebetulan pulak sedap....almost everyday jugak la makan! Hihi :P

Misi pencarian babysitter masih valid ea...kot la sape yang dok dekat ngan umah mummy? Tapi kenalah jalani ujian saringan tau! Bukan cam ujian yang nak kawin tu, tapi saje nak uji kesabaran anda untuk mengasuh my little Adriana! :) Harap sangatla by this week dapat jumpa seorang yang baik hati + caring loving + prihatin + bertanggungjawab! Cukup kot kriteria tu...haha!

 Masa godeh-godeh BB, mummy terjumpa gambau dua beranak nie....hahahah kemain posing manja! Masa malam nie Adriana takmo tido, puas mummy pakse pon takmo gak! So suruh la daddy layankan dia sampai ngantuk :P comeynya...dua-dua pon pengarang jantung mummy! Muahhhh


    Gambau lau snap sendiri memang akan hilang separuh kepala! Hahaha...yang penting vogue sudah! :P Lau untuk inner syria...mummy lebih suka pakai inner dari material lycra la berbanding cotton! Rase sejuk je kepala plus tak yah nak adjust sangat! Papppp melekat terus :) Syria yang mummy pakai tu dah sold out! Hahaha jap je. Memang susah nak carik outer syria yang betul-betul sedap pakai! Jumpe je kat mane-mane grab teros..


 Masa nie kat SSM yang cekik darah orang tu. Pakai inner cotton! Sajela kan tengok bebudak pakai tu nak try la jugak! Buat muncung-muncung nampak besau pulak muka mummy la....siap nampak double trouble chin lagik! Hahaha...sekali je la pakai inner cotton! Pas ni back to inner syria :P Adriana little darling shuweet la ngan romper dot dot vintage nie! Puji anak sendiri tak salahkan! Dah tu sape lagik nak puji bucuk mummy nie..:)


 Pergi makan kat mana-mana wajibla amik baby seater nie....! Buleh tahan jugak la anak dara nie lau kita pangku dia...kang dia nak capai itu, ini....memang mummy tak buleh nak makan! So duduk situ diam-diam ye sayang...:) 


 Mata sepet bajet kiut...hahahahah :P pape jela mummy ko nie! :) Adriana pandai la posing...mummy saje candid pon dia still nak tengok kamera! 


 Errrr....tak tau la apa nama belit-belit pusing keliling untuk pashmina nie! Haha main belit aje...janji nampak cun melecut okay je! gambau semalam nie before bukak booth kat pasar malam. Singgah umah father in law, masak nasi dulu. Lauk dah beli siap...then makan sama-sama. Adriana tinggal jap ngan ibu sebelah umah tok wan dia...* tak pandai nak kasik shawl tutorial cam dorang yang lambak-lambak kat youtube*  =D


Sompek pon snap gambau berdua! Iskk daddy nie kena paksa baru nak amik gambau tau! Pastu nak buat muka kiut kerut dahi! Hahahaha....bibirmu tetap menjadik pooooojaaannnn hatiku :) Aisehhh lori merah mane pulak sesat dalam gambau nie...ehhhh ko buleh parking jauh-jauh tak? Spoilkan gambau mummy ngan daddy je...hahaha :P

Okay dah siap pon sesi menempel gambau! Cam mummy tulis tajuk entri tu...LAYANKAN AJE! hahaha layankan aje mummy yang ngok ngek nie :P 

Tata Darlings! :)





17 Pretty Darlings:

KorN said...

comel nye baby

KorN said...

nak pinjam sehari boleh?

Mummy Adriana said...

@KorN

Erkkk....mekasih! :) boleh2....jangan lupa bawak pegi shopping :P

ziezah said...

mata sepet muka cam chinese look la anak akak..ikut muka akak la ni...

Mummy Adriana said...

@ziezah

alaaa ramai cakap muka daddy dia...cume mata aje cam akak! hahahaha..tapi akak tak pedulik! tetap sama cam mummy jugak :)

.: iEyLa :. said...

alolo..geramnye ngan baby.. :p

Mummy Adriana said...

@.: iEyLa :.
meh apply jadik babysitter Adriana :) hehehehe

LYAfrina said...

hehe.. selamat bercuti.. moga misi mcari babysitter bjln lncar n leh jumpa y pnuhi kriteria tu.. ye la..mmg kt kna memilih babysitter skarang ni.. y penting skali amanah n leh jaga ank kt dgn baik kan..

ank n mummy..sama2 kiut

Mummy Adriana said...

@LYAfrina

Tengkiu sayang :) yup masih mencari...btul tu hopefully boleh jaga dan sayang Adriana...:)

Ehhhh jangan puji lelebih :P haha

Liza Razak said...

comel laa sis pakai shawl warna pink tu :)

shark said...

pon pon singgah cni..lama tak jenguk mamy adriana :)

Mummy Adriana said...

@Liza Razak

Thanks ;) slalu customer je dok puji..hihi

Mummy Adriana said...

@shark

:) kannnn..lama tak nampak akak! :)

sis92 said...

hehe gamba ke dua last lilit lain, gamba last lilit lain :D

nak ank mummy kehkeh

Cik Aini Lavender's said...

ptt la ank dara mummy mata sepet,mummy nya pun same gak=p

Mummy Adriana said...

@sis92

hahaha saje tukar :P

Mummy Adriana said...

@Cik Aini Lavender's

anak mummy kan....mestila sama :) hehe

Hye Darlings...

Jom link exchange kt sini,mummy will follow you back..ARIGATO (^_*)

Copyright © 2011 Reserved to Mummy Adriana's
Design by Azhafizah.Com