♥♥Mummy Adriana♥♥: March 2012

FAMOUS DARLINGS

Thursday, 29 March 2012

~Andainya Lelaki Tahu~

Assalamualaikum Darlings....Happy Thursday (^___^)

Hurmmm ari nie memang mummy takde mood sangat! Susah nau nak stori mori kat sesape! So mummy decided simpan ajela ea dalam hati....wahhhhh touching mouching pulak :P Buleh bikin drama winter sonata versi mummy kan? Hihihi.

Sedang mummy sibuk scroll news feed kat Facebook, tetibe terjumpa satu artikel nie. Yeke artikel ea? Kot-kot puisi la kan...hahaha tak tau la kategori ape! Kawan mummy yang post kat Facebook tu. Dengan pantas kilatnya mummy pon komen kat dia yang mummy nak copy cat dia punye ayat-ayat puitis tu...Cube korang sume hayati! Sentap di jiwa wooooo (*__^)


Nampak tak? Lau tak nampak maknenya dah tak lama ar tu...hahahaha bak kata P.Ramlee. :P Ha mummy baik ati pulak nak share ag skali kat bawah nie. Yang pinky the molly dots tu mummy saje-saje gatai nak edit :P

Andai lelaki tahu..

Dalam hati seorang perempuan..
Ada naluri untuk disayangi, ada rasa untuk diberi perhatian..
Ada rasa untuk didengar keluh kesahnya..
Ada waktu2 diminta ditemani kesedihannya..



Andai lelaki tahu…
Rajuk seorang perempuan minta dipujuk..
Marah seorang perempuan perlu didekati..
Sedih seorang perempuan harus didengari..
Gembira seorang perempuan ingin dikongsi..

Andai nya lelaki tahu..
Disebalik seribu satu rasa itu..
Ada sekeping hati nan lembut..
Bukan untuk dimanjai..
Bukan jua untuk ditatang bagai minyak yang penuh..
Tetapi..hanya perlu sedikit perhatian..
Agar rasa kasih itu wujud walau disaat jauh..

....Andai nya lelaki tahu....



So amacam lelaki-lelaki sume? Renung-renungkan dan selamat mempraktikkannya~ :P Tanpa Kaum Hawa yang bergelar wanita nie, siapalah kita....(*___^) Tata Darlings..

Credit to : Azie Faghira Zam 

Monday, 26 March 2012

~Rumah P.Ramlee~

Assalamualaikum Darlings...Happy Sunday (^___^)

Camne korang sume? Mummy doakan korang sume sihat walafiat. Diberi Allah kesihatan yang baik, hari-hari yang baik dan sume la dalam keadaan kasih sayang yang berterusan. Ramai geng-geng blog tanya nape mummy kejap ade, kejap takde. Jap-jap update blog....jap lagi menghilang pulak! Hahaha itu maknanya korang sangat sayangkan mummy and concern about me! Wooohoooo bestnya ader sahabat-sahabat yang prihatin nie! As mummy said on my previous entry, mummy memang super duper busy! Mane ngan Daddy,Adriana,Ramadhani Hijabs,,,ngan rumah. Seriously i am multitasking mummy! Penat memang takleh nak citela! Tapi sume pon perlukan pengorbanan. Lau mummy tak buat sume tu sape lagi? Kannnnnnn :) So mase mummy memang sangat-sangat limited! Balik umah kadang pon mau terus melayan mata. Tapi mummy tau sume pengorbanan mummy sekarang nie akan terbalas juga nanti! hehehe...sabar menanti :P

Oh yew....sebenarnye entri nie sudah basi dan buleh dibuang ke tong sampah kaler pink! Kehkeh. Sebenornya, tak cadang pon nak singgah kat umah Tan Sri P. Ramlee kat Penang nie. Mase tu kebetulan pegi Penang...seingat mummy la,pegi PISA Penang ade pameran kerjaya. Saje kengkonon nak apply keje! Mase tu belum create Ramadhani Hijabs lagi. From PISA we teros aje pegi ke Rumah P.Ramlee. Weeee beshhhhh :) Kan mummy minat sesangat! Sape yang dok Penang tu jangan lupe pegi ea.


Welcome to rumah P.Ramlee. Cam tak cun kan gambo tu? Hahaha salah daddy la nie....:P Ade pon alamatnya kat situ. Korang buleh la pegi serbu! :) Masok free aje.

Daddy pon mau posing jugak! Kekekeke...smartnya tangan masuk poket tu? Saje bodek :P

With my little Adriana...dalam umah P.Ramlee la nie. Wall dia macam-macam gambo ade.~ :P

Expose wall P.Ramlee...banyak gambo-gambo lama. Owh ye, P.Ramlee memang dah tukar pon nama beliau dari Teuku Nyak Zakaria pada => Ramlee Bin Putih :) Law dulu-dulu senang betol tukar nama ye? Sekali ngan nama bapak beliau...:)

P.Ramlee atlet kat sekolah masa tu. Nie la pingat-pingat yang masih ader dalam simpanan Arkib Negara. Dulunya rumah asal P.Ramlee nie dah terbakar! Tapi they all rebuild balik ngan rekabentuk seakan rumah asal. :P

Gambar lama...banyak sangat kat dinding~ Huhu

Nie pulak bahagian dapur. Mummy terasa cam masuk ke alam purba! Haha dapur nie kan cam hidup zaman Paleolitik. :P

Sedikit sebanyak biodata pasal P.Ramlee kat pintu masuk rumah. Panjang bebenau history nya...mummy pon tak sempat baca sampai habis....kikiki.

Daddy pujuk anak dara dia....:) Weee suweeeet kan? Adriana nangis sebab kat rumah P.Ramlee takde kipas! Hahaha panasssss

Mood Adriana dah okay~ :) buleh tengok kamera dah! Hihi


Pergi berempat ngan Father In Law skali...angkut sume...:P


Basikal P.Ramlee..di larang sentuh! Haha tak pasal-pasal kena saman kang! Kedekut la....:P
Si Mummy famous amous kat anjung rumah P.Ramlee....senyummmmmmm :P


Last but not least....buah hati jantung mummy :)

Overall, sangat best! Cume tak buleh amik gambar kat galeri P.Ramlee yang ader banyak lagi barang-barang berharga! Jangan lupa pergi ye darlings! See ya...XoXO


Sunday, 18 March 2012

~Slumberz Gurl Yang Suke Donia Belog~

Assalamualaikum darlings...Happy Sunday (*___^)

Sihat ke korang yang famous amous nie? Hopefully semua dalam keadaan baik2 aje plus ape yang korang buat berjalan dengan lancar. Lame kan mummy menghilang? Ade ke yang rindu? Hahahhaha kot2 la kan! :P Bile dah kawin and ader baby memang susah nak curi masa untuk diri sendiri! Kannnnn? Betul tak sume mummy2 kat luar sane? :)

Ape yang mummy bebelkan memang takde kena mengena kan dengan tajuk entri. Hahahahha saje je....:P Sebenarnye kan mummy nak mintak ampon maaf dari hujung rambut sampai hujung kakila kat Si Slumberz Gurl a.k.a Misz Eyza a.k.a Faizatun Farid. Weeee manyak sehh nama dia? Hihi. Teka ar nama dia yang betul!!!  Mummy bukan ape...si dia nie baik sangat....! Dah lame mummy hutang entri nie untuk dia...:) Memandangkan manyak benauuu masalah mummy, so entri nie tergendala ar...~ :) Sorry sekali lagi yek..:P Lau marah nanti kena jual taw! Kehkeh...!


Ini header DONIA BELOG...warne biru laut ngan polka-polka! Mummy bajet si Misz Eyza nie suke vintage style. Kehkeh...yela polkadots kan ala2 vintage! Gambau kartun perempuan muslimah bertudung pegang lolipop....! Weeeee jangan makan gegula memanyak. Nanti gigi lobang susah...hihihi :) Nampak tak gambau kecik bala tentera si Misz Eyza tu? Profile pic mummy tue...:) Maksudnye mummy sudah memollow tuan lolipop...:)




Cantikkan? Yang penting Misz Eyza nie selim melim dari mummy! Waaaaaa mintak petua gak la untok kuros :P hehehehe! Gadish yang berasal dari ALOQ SETAQ Kedah nie baru je berusia 27 tahun. Mude remaja lagi weiiiii....;) single mingle but not available. :) Kehkeh! So korang jangan nak menggatai pulok! Setahu mummy la hati dia telah dimiliki oleh seorang pelaut a.k.a popeye the sailorman...hikhik! Jangan marah ye lalink. Bukan popeye ar....tapi seseorang yang sangat special dihati Misz Eyza yang dipanggil "INCIK".....mummy pon xtau sapekah gerangan si incik nie? Uikssss nantila mau korek2 ngan Misz Eyza. :) Hehehe...cer korang pi tengok DONIA BELOG...skang Misz Eyza habaq MOOD DIA SIK KE LAUT AJE! Hehehe..teringat kat INCIK POPEYE kot :) weeeee shuweeetttttt.... Mummy tunggu aje nasi beriani dia nie! Bukan jauh nau dari tempat mummy skang! :P



Yang beshhhhnya pasai Misz Eyza nie, muda2 lagi dah menjejakkan kaki ke RUMAH ALLAH :) Alhamdulillah...rezeki kan? Mase nie dia pi mengerjakan umrah ngan kaum kerabat dia. Lau x silap mummy tahun 2010 kan? Mummy impot gambau dia kat Facebook nie. :) Terasa bertuah dapat mengerjakan ibadah umrah diusia muda, dalam keadaan yang sihat. :) InsyaAllah ader rezeki + panjang umo nanti mummy pon mahu kesana! :)

Lau korang pi singgah belog Misz Eyza nie, korang buleh baca novel free. :) Klik aje kat E-NOVEL kat header tue. Setakat nie mummy tengok ader 2 novel jew. Tapi seyes berbakat sungguh! :) Mummy nak cadangkan ar supaya dia terbitkan aje novel yang beshhhh tu! Buleh jadi jutawan novel nnt kan? Hehehehehe jangan lupe blanje mummy makan! :P

Misz Eyza habaq lagi, dia sudah aktif berbelog sejak setahun lima bulan yg lepas! Tapi mengikut perkiraan mummy belog dia da berusia hampir 3tahun! Since 2009 pon da tertubohnya belog Misz Eyza. :) 
Segmen special lagik famous amous nie dibawakan khas oleh TOK KETUA Geng Blogger Sengal (GBS). Untuk mengeratkan silaturrahim dikalangan blogger :) Lau x kenai maka x cinta kn? Dah kenaiii terossss jatuh cintan! :P Lagi pon ramai blogger2 yang berbakat! Cume kita aje yang tak tau kewujudan dorang lau belog dorang tak diexpose sebegini.

Okla darlings....Jom singgah donia belog Misz Eyza nie...Klik aje kat bawah tue :) Chow shin ji (^___^) Muahhhhhh :P

MISZ EYZA = >>>> DONIA BELOG SELAMBER AKU






Hye Darlings...

Jom link exchange kt sini,mummy will follow you back..ARIGATO (^_*)

Copyright © 2011 Reserved to Mummy Adriana's
Design by Azhafizah.Com