♥♥Mummy Adriana♥♥: ~Rumah P.Ramlee~

FAMOUS DARLINGS

Monday, 26 March 2012

~Rumah P.Ramlee~

Assalamualaikum Darlings...Happy Sunday (^___^)

Camne korang sume? Mummy doakan korang sume sihat walafiat. Diberi Allah kesihatan yang baik, hari-hari yang baik dan sume la dalam keadaan kasih sayang yang berterusan. Ramai geng-geng blog tanya nape mummy kejap ade, kejap takde. Jap-jap update blog....jap lagi menghilang pulak! Hahaha itu maknanya korang sangat sayangkan mummy and concern about me! Wooohoooo bestnya ader sahabat-sahabat yang prihatin nie! As mummy said on my previous entry, mummy memang super duper busy! Mane ngan Daddy,Adriana,Ramadhani Hijabs,,,ngan rumah. Seriously i am multitasking mummy! Penat memang takleh nak citela! Tapi sume pon perlukan pengorbanan. Lau mummy tak buat sume tu sape lagi? Kannnnnnn :) So mase mummy memang sangat-sangat limited! Balik umah kadang pon mau terus melayan mata. Tapi mummy tau sume pengorbanan mummy sekarang nie akan terbalas juga nanti! hehehe...sabar menanti :P

Oh yew....sebenarnye entri nie sudah basi dan buleh dibuang ke tong sampah kaler pink! Kehkeh. Sebenornya, tak cadang pon nak singgah kat umah Tan Sri P. Ramlee kat Penang nie. Mase tu kebetulan pegi Penang...seingat mummy la,pegi PISA Penang ade pameran kerjaya. Saje kengkonon nak apply keje! Mase tu belum create Ramadhani Hijabs lagi. From PISA we teros aje pegi ke Rumah P.Ramlee. Weeee beshhhhh :) Kan mummy minat sesangat! Sape yang dok Penang tu jangan lupe pegi ea.


Welcome to rumah P.Ramlee. Cam tak cun kan gambo tu? Hahaha salah daddy la nie....:P Ade pon alamatnya kat situ. Korang buleh la pegi serbu! :) Masok free aje.

Daddy pon mau posing jugak! Kekekeke...smartnya tangan masuk poket tu? Saje bodek :P

With my little Adriana...dalam umah P.Ramlee la nie. Wall dia macam-macam gambo ade.~ :P

Expose wall P.Ramlee...banyak gambo-gambo lama. Owh ye, P.Ramlee memang dah tukar pon nama beliau dari Teuku Nyak Zakaria pada => Ramlee Bin Putih :) Law dulu-dulu senang betol tukar nama ye? Sekali ngan nama bapak beliau...:)

P.Ramlee atlet kat sekolah masa tu. Nie la pingat-pingat yang masih ader dalam simpanan Arkib Negara. Dulunya rumah asal P.Ramlee nie dah terbakar! Tapi they all rebuild balik ngan rekabentuk seakan rumah asal. :P

Gambar lama...banyak sangat kat dinding~ Huhu

Nie pulak bahagian dapur. Mummy terasa cam masuk ke alam purba! Haha dapur nie kan cam hidup zaman Paleolitik. :P

Sedikit sebanyak biodata pasal P.Ramlee kat pintu masuk rumah. Panjang bebenau history nya...mummy pon tak sempat baca sampai habis....kikiki.

Daddy pujuk anak dara dia....:) Weee suweeeet kan? Adriana nangis sebab kat rumah P.Ramlee takde kipas! Hahaha panasssss

Mood Adriana dah okay~ :) buleh tengok kamera dah! Hihi


Pergi berempat ngan Father In Law skali...angkut sume...:P


Basikal P.Ramlee..di larang sentuh! Haha tak pasal-pasal kena saman kang! Kedekut la....:P
Si Mummy famous amous kat anjung rumah P.Ramlee....senyummmmmmm :P


Last but not least....buah hati jantung mummy :)

Overall, sangat best! Cume tak buleh amik gambar kat galeri P.Ramlee yang ader banyak lagi barang-barang berharga! Jangan lupa pergi ye darlings! See ya...XoXO


11 Pretty Darlings:

.: iEyLa :. said...

adik penah g sni..
tp form 4 dlu la..hikhik

Mummy Adriana said...

RT ieyla :

beshhhh kan? :) tapi cian hujung nyawa,pramlee hidup susah sgt :(

Mummy Adriana said...

RT ieyla :

beshhhh kan? :) tapi cian hujung nyawa,pramlee hidup susah sgt :(

sis92 said...

wah bestnya..sis tk penah pg pun..
lama tk datang sini..baby pun dah besar ^^

Azhafizah[フィザ] said...

Tak pernah pergi lagi sini.ntah bile nak ke penang tak tahu lah..cantik akak pakai shawl tu ^__^

Mummy Adriana said...

RT sis 92 : hye syg..long time no speak kan? :) Adriana is 7months old~

Mummy Adriana said...

RT Fiza : Lau nak pi penang roger2 la akak ye! :) Hehehe cntik ke? Jom beli..:)

misz_eyza said...

oo rasa mcm tak penah pegi lagi tp ehh rasa mcm penah pi skali huuhu tak hengat dah

Puteri Diyana said...

wow!mcm best jee mommy..huhu
btw mommy..baby mommy comel laa..tmbam pp die..ase nk cbt2 jee. :DDD

Mummy Adriana said...

RT eyza : eyza jom pi lagik skali...hehehehe :P

Mummy Adriana said...

RT Puteri : mmg besh pon utk pecinta P.Ramlee...:) hikhik! Kawin la ader baby sendiri...:P

Hye Darlings...

Jom link exchange kt sini,mummy will follow you back..ARIGATO (^_*)

Copyright © 2011 Reserved to Mummy Adriana's
Design by Azhafizah.Com