♥♥Mummy Adriana♥♥: ~Andainya Lelaki Tahu~

FAMOUS DARLINGS

Thursday, 29 March 2012

~Andainya Lelaki Tahu~

Assalamualaikum Darlings....Happy Thursday (^___^)

Hurmmm ari nie memang mummy takde mood sangat! Susah nau nak stori mori kat sesape! So mummy decided simpan ajela ea dalam hati....wahhhhh touching mouching pulak :P Buleh bikin drama winter sonata versi mummy kan? Hihihi.

Sedang mummy sibuk scroll news feed kat Facebook, tetibe terjumpa satu artikel nie. Yeke artikel ea? Kot-kot puisi la kan...hahaha tak tau la kategori ape! Kawan mummy yang post kat Facebook tu. Dengan pantas kilatnya mummy pon komen kat dia yang mummy nak copy cat dia punye ayat-ayat puitis tu...Cube korang sume hayati! Sentap di jiwa wooooo (*__^)


Nampak tak? Lau tak nampak maknenya dah tak lama ar tu...hahahaha bak kata P.Ramlee. :P Ha mummy baik ati pulak nak share ag skali kat bawah nie. Yang pinky the molly dots tu mummy saje-saje gatai nak edit :P

Andai lelaki tahu..

Dalam hati seorang perempuan..
Ada naluri untuk disayangi, ada rasa untuk diberi perhatian..
Ada rasa untuk didengar keluh kesahnya..
Ada waktu2 diminta ditemani kesedihannya..



Andai lelaki tahu…
Rajuk seorang perempuan minta dipujuk..
Marah seorang perempuan perlu didekati..
Sedih seorang perempuan harus didengari..
Gembira seorang perempuan ingin dikongsi..

Andai nya lelaki tahu..
Disebalik seribu satu rasa itu..
Ada sekeping hati nan lembut..
Bukan untuk dimanjai..
Bukan jua untuk ditatang bagai minyak yang penuh..
Tetapi..hanya perlu sedikit perhatian..
Agar rasa kasih itu wujud walau disaat jauh..

....Andai nya lelaki tahu....



So amacam lelaki-lelaki sume? Renung-renungkan dan selamat mempraktikkannya~ :P Tanpa Kaum Hawa yang bergelar wanita nie, siapalah kita....(*___^) Tata Darlings..

Credit to : Azie Faghira Zam 

10 Pretty Darlings:

Phat said...

mintak2 phat tau

Mummy Adriana said...

RT phat : hati perempuan cam kaca....FRAGILE :P once broken considered HURT and no replacement :P

Azhafizah[フィザ] said...

kalaulah mereka tahu..kan bagus ye ^__^

faiz fakhirin said...

fuhhhh ayat...xsanggup gua nk baca...hahahhaa

Mummy Adriana said...

RT Fiza : yess syg! andai la dorang nie tahu....barulah bahagia...:)

Mummy Adriana said...

RT Faiz : hahaha sentappppp maknak..:P

shark said...

perempuan suka sentimental :)

Mummy Adriana said...

RT shark : seyessss memang suke! Hahaha kannnnnn :P

sis92 said...

andai.....




lelaki sila sentap ye :D

Mummy Adriana said...

RT sis92 : hahaha wajib sentappppp :P

Hye Darlings...

Jom link exchange kt sini,mummy will follow you back..ARIGATO (^_*)

Copyright © 2011 Reserved to Mummy Adriana's
Design by Azhafizah.Com