♥♥Mummy Adriana♥♥: ~Belanje Daddy~

FAMOUS DARLINGS

Sunday, 1 April 2012

~Belanje Daddy~

Assalamualaikum Darlings....Happy Sunday (^___^)

Dalam ENTRI INI about birthday daddy yang lepas, mummy ade janji untok buat satu lagi entri khas birthday daddy. So ari nie mummy pon tak berapa nak busy sangat an, buleh la menulis. Masa birthday daddy tu, mummy ajakla dining out kat restoran feberet mummy! (hahaha cam mummy punye birthday aje). Sebenarnya pon dah lama tak ke situ. So suggest la dekat daddy. Dia kata okay aje, janji mummy yang belanje! Takpe-takpe demi sayang,cinta,bucuk-bucuk mummy pon kuarkan la duit poket yang tak berapa nak banyak tu! Hahaha. Nanti birthday mummy, nak mintak yang grand-grand la. Hikhik...sape lagi nak kikis duit daddy lau bukan mummy ngan Adriana kannnnn? (^___^)

Lengang je pon kat pizza hut time nie....orang sume da taknak makan pizza lagik kew? hahaha! Okay kite check in kat Pizza Hut Kulim. Cam nak bawak balik jew gambau tomato ngan cheese yang besauu gedabak kat dinding tu, memandangkan kat dapur umah mummy takde aksesori ape-ape lagik! :P


Restoran nie ader dua tiang seri yang ditampal ngan batu kecik-kecik warne putih ngan biru.Ingat umah kampong jew yang ader tiang seri. Haha =D nampak tak staff-staff yang berlingkau ulau kat belakang tu? Kemain kepohhhhh bergosipppp :) Tolong utamakan customer dulu ea...saya sudah lapau benau nie..lalalalala~


Okay fine! Mummy la yang jadik mummyrazi dulu yek tangkap gambau korang bertiga nih! Buekkkkk! Haha. Dari kiri yang berbaju merah suami mithaliku...aka Daddy hot! :P Si comel kiut miut Adriana...lastly tok wan Adriana! Pergi memane pon inilah jemaah wajib! (^__*)


Turn mummy famous amous la pulak nak berposing sakan! Weeeee pesal mata sepet benau! Hahaha~ sebab nak cepat an, tak sempat nak menempel maskara dibulu mataku. Kening Ziana Zain haruslah ader. Kikiki. Malam nie pakai syria ajew coz jimat mase takyah belit berbagai! Sarung inner ngan outer. Okay da siappp :)


Eh...tak puas agik posing maut Ziana Zain no dua nie...haha! Kasik snap agik skali ea..aloooo cun bebenauuu haaa...untung daddy dapat mummy famous amous. Wohoooo mau kipas diri sendiri! =D


Anak mummy mestila cantik cam mummy kan!! Adriana si fotogenik pon nak amik gambau gak! Haaaa bagik la ruang mengasah bakat. Kekeke~

Beg katak comey berwarna pinky the molly nie ialah diaper bag Adriana....! Mummy beli for RM10 ajew! Tak caye ke? Alaaa beli mahal-mahal pon letak diaper gak! Murah dan cantik.....yang penting pinky the molly..! Beg yang kat belakang tu handbag mummy...;)

Cakap banyak-banyak nauu haus pulak kan? Meh order Asam Boi Fizz......Sedap wooo! Sekali sedutttt teros hilang haus! :) Sedut cam Maria Tunku Sabri kat JJCM tu agik puas. Hehe.

Daddy dengan kereknya order hot coffee. Selama nie daddy la orang yang paling tak suke hot drink....kengkonon malam tu ujannnnn so sejuk menusuk ke tulang! Hahahaha lawak sehh daddy~ Haaa kasikk dua teko kecik fresh milk.


Gula kalo tak abis buleh tapau balik umah tak cam kat hotel tu? Hahaha.....kurangkan gula yew. Nanti tak pasal-pasal pulak kencing kena hurung ngan semut....~


Lama benauuu tunggu makanan siap...so makan la aper yang ader dulu! Sop cendawan sorang semangkuk ea. Hahaha jangan rebut-rebut. Banyak agik kat dapur. :P


Alahaiiiii ciput je garlic bread dia.. hahahahha sekali masuk mulut teros hilang! Burpppppppp =D


Cicah ngan sop cendawan barulah sodap...~ hingga menjilat di mangkok sop! Hahaha sape la yang lahap nau tu..wink~

Sempat candid mummyrazi kat suami mithali ku yang bajet nak minum air panas! Cehhhh tertibnya daddy. Kat umah main sambar aje! Hahaha....pecah rahsia dia...:P


Walaupon takde orang sangat kat pizza hut ari tu, cam biasela order lembab kemain! Tolong ye dik upgrade sket service awak! Hehehe...suh tunggu 15 minit sampai hampir 40 minit! Amboiiiiiiii......:P Pizza Hawaiian Chicken extra cheese. Sedap woooo....makin kembangla punggung memasing makan cheese memanyak! 


Order pulak Peperoni Delight. Yang ini pon favourite mummy! :P Bistu dah sume taknak order, mummy pon order ar ikut suke mummy ajew. Hahaha makan jangan tak makan!


Lau makan kat pizza hut benda alah nie wajib la dalam senarai! Meatball masala. Memang sedappppp sesangat! Ehhh kakak pizza hut, buleh bagi resepi kat saye? Hahaha....nak gak buat kat umah!


Ciannn chicken wings nie yang tak dijamah langsung! Oleh kerna sume dah kekenyangan badak kat situ. So tapau ajew bawak balik umah. Esoknya sambung makan la....mummy mestila orang pertama yang makan =P


Okay darling famous amous da kenyang tengok gambauuu kat atas tu? Hehehehe pasni buleh dapatkan kat pizza hut yang terdekat.Daddy utang mummy ea, untok birthday mummy pulak bulan 9 nanti! Jangan la buat-buat lupa pulak. 

Tata Darlings (*___^)


4 Pretty Darlings:

Azhafizah[フィザ] said...

ternyata sangat best lagi lagi tengok makanan yang superb nyummy tu..wahh lapar sudah -_-'

.: iEyLa :. said...

comeynyeeee....
beg diaper adriana laa...bkn mummy..
hikhik...gurau je...
comeynye mummy ngn baby.. :)

Mummy Adriana said...

RT Fiza : im hungry too :)

Mummy Adriana said...

RT ieyla : hahaha dont blame coz im beautiful....~

Hye Darlings...

Jom link exchange kt sini,mummy will follow you back..ARIGATO (^_*)

Copyright © 2011 Reserved to Mummy Adriana's
Design by Azhafizah.Com