♥♥Mummy Adriana♥♥: ~Kembali Seperti Biasa~

FAMOUS DARLINGS

Sunday, 29 April 2012

~Kembali Seperti Biasa~

Assalamualaikum Darlings....:)

Wahhhh lamanya tak berupdate blog pink nie :) Ade ke sesape yang kangen banget? Hahaha perasaan cam famous amous je kan mummy nie! Ehh tapi lau ade yang rindu pon tak salah....:P Semak jugak mata sepet mummy nie tengok blog sendiri. Blog orang lain kemain comey lote, setiap hari ade jek stori mori dorang tu.Oleh kerna kekangan masa a.k.a busy the body...so mummy tak buleh nak update! Jap ea...cube carik kot-kot ade kucing beranak kat sini! :D

3-4 hari nie seperti biasa je la rutin harian. Tapi since semalam mummy dah kembali fokus pada Ramadhani Hijabs. Bercuti hampir 2 minggu :) Yang malasnya nak bangun pepagi buta! Ya Allah pesal mata sepet Gong Li mummy nie susah benauu ha nak celik. Kehkeh! Kunci jam pon tak guna jugak! Lambat memanjang....belom lagi nak kejutkan daddy! Lagi la sorang liat kuih koci nak bangun! Mau gempa bumi pon tak sedarkan diri. :) Adriana pulak cam biasa la bila tergolek-golek teros jew celik mata! Haaa senang pulak nak bangun...tak payah kejutkan.

Sepanjang amik cuti tahunan nie...(padahal keje sendiri :P) manyak tau yang mummy buat! Penuh jew jadual sehari-hari. Pepagi, bawak Adriana pegi pasar kat depan tu. Jumpe kengkawan niaga..pot pet pot pet sat! :P Then beli la sarapan and lauk...:) Slalunya around pukul 10pagi la baru balik umah! Hahaha lama pegi menyembang ngan kengkawan setaman :P Yang paling best buleh masak-memasak ala mummy Masterchef! Kan bakal-bakal nak gantikan Gordon Ramsay....haruslah kan pegi ke dapur! hikssss.....

 Sape Johorean kat sini? Hahaha jangan jeles mummy masak asam pedas....! Tiga pinggan jugakla makan nasi. Masak guna kuali lagi senang :) Lau guna periuk tu asam pedas mummy cepat jew rentung! Haha..Lagipon kuali kan besauuu...senang den nak godeh-godeh asam pedas tu. Nie ler lau cuti wajib la memasak makanan Johor! Mau resepi tak? Hihihihi....



 Okay..hari pertama setelah cuti tahunan yang panjang bebenau! Orang gomen pon tak cuti cam tu. Inikan keje sendiri...alamatnya pecah tabung la nanti nak cover belanja :) Cantik kew syria yang mummy pakai nie? New Cotton Syria from Ramadhani Hijabs. Eh,,pada sape-sape yang follow Page Ramadhani Hijabs mekasih daun keladi tau! Cume tak berupdate sebab mummy ngah rebranding dan buat design-design baru. Mummy pon takde masa sangat nak amik gambau dan post untuk online selling. More fokus pada booth :) itu pon dah cukup memenatkan!


 Ya Allah terima kasih atas anugerah yang tak ternilai nie :) Gambau budak comey lote nie di snap-snap pada hari Jumaat lepas. Mase nie kami bertiga ngah sarapan kat gerai di Parit Buntaq,Perak. :) Ada sapa orang Perak sini? Pandai benau ha anak mummy famous amous posing cun!


 Majalah kontroversi yang mummy tunggu-tunggu! Hahahaha...siap pesan lagik kat uncle jual majalah tu! Dia pon dah kenal sangat muka cun mummy nie yang jadik pelanggan tetap! Bukan satu jew majalah lau mummy borong! Mau 2-3 majalah skali beli :) Uncle, you kena kasik I diskaun memanyak tau :) Eh, darlings dah dapatkan ke? Besttttttt sangat majalah nie! Buat hijaber yang cam mummy nie, bagusla boleh belajar cara nak pakai shawl dengan gojesnya!


Mase singgah kat JURU Autocity last week, after makan roti pisang ngan nasi kandar kat Restoran Pelita tu...sempat pulak singgah Proton's Showroom. Wahhhhhh gempak gitu gambau mummy ngan budak tecik nie. Tapi kan Adriana masa nie buat perangai takmo pandang kamera. Mummy peluk jugak kuat-kuat paksa suh tengok kamera. Sudahnya gambau nie je yang paling vogue pon. Haha buleh lar dari takde kan? Tak beli kereta pon takpe....amik gambau sudah! :)

Cam panjang je yang mummy tulis untuk entri nie! Harap tak bosan la baca....;)

Tata Darlings (*___^) *Love*

6 Pretty Darlings:

misz_eyza said...

amoyy mummy...manyak nau masak asam pedas...pedahal makan berdua jer hihi lain ler kalau ajak eyza tumpang seperut makan ehe..


ehh mummy tak nak buka borang kerja part time ker utk ramadhani hijabs...leh eyza apply hihi...

sis92 said...

wee saya johorian yihaaa

keje elok2 na :))

Azhafizah[フィザ] said...

banyaknye aktiviti akak..nampak beno busy nye tu..skang semua orang dah makin lama makin bz kan..

Mummy Adriana said...

@misz_eyza

hahaha! melantak biase la kan :P bangga ngan johorean dish...kikiki! alaaa eyza nie wat susah2 plak nak keje! hahah

Mummy Adriana said...

@sis92

hihi~ orite! thanks for dropping by

Mummy Adriana said...

@Azhafizah[フィザ]

a'aa la fiza! cam2 nak buat! itu belum tengok yang lain-lain lagi! Btul semua pon busy kemain....

Hye Darlings...

Jom link exchange kt sini,mummy will follow you back..ARIGATO (^_*)

Copyright © 2011 Reserved to Mummy Adriana's
Design by Azhafizah.Com