♥♥Mummy Adriana♥♥: ~From JB With Love~

FAMOUS DARLINGS

Tuesday, 17 April 2012

~From JB With Love~

Assalamualaikum Darlings :)

Wah sunyi sepi je blog mummy nie kan...dengan tak updatenya, abis kucing-kucing tumpang beranak kat sini. Hahaha dah manyak anak kucing mummy....meowwww! Ade sesape nak amik as anak tiri? :) Dengan pening-pening lalat nie mummy gagahkan diri juga untuk update blog pinky the molly nie...(*____^)

Seperti yang di war-warkan di twitter ngan facebook mummy....(cam artis jek =D ) yang mummy punye parents datang bercuti3 hari 2 malam kat umah kecik mummy nie :) Thank you mama ngan ayah yang sudi datang jejauh....semata-mata nak tengok kami kat sini..wahhhh touching banget :( mulela air mata duyung skali lagi! Oleh kerna sebab-sebab yang tak dapat dielakkan...mummy memang dah lama betul tak balik JB. Mane la tak rindu kan tempat kite sendiri. Memang takkan same ngan tempat orang.....;)


 Adriana main ngan atuk and Yuyi a.k.a Kak Yong...:) masuk nie dah 3 org cucu ayah. Adriana jatuh no.2 :)  Seronokla kan jumpe cucu yang lame gila dah tak jumpe an. Huhuhuhu...;)


 Aloooooo sampai melopong kak yong tido dalam kete. Hahaha mase nie on the way pegi Jusco Perda. Kak yong angkut skali mak yong punye bearbear :P Kak yong penat sangat sebab bangun awal. Kul 6 lebih da bangun. Pastu ikut makyong pegi beli breakfast . Jadik masuk kete je,kena aircond haaaa konpemla berlayar ke wonderland. Jumpe Alice ngan kengkawan. :) Hihihi


 Kak yong posing ngan nenek a.k.a mamaku! Cantikkan mama? Hurmmm mule la nak jeles nih. Cube tanya sikit ape rahsia Puan Salmah ye? Teka la brape umo mama? Mummy tau mama memang manyak nauuu petua-petua dia. Haaa cakap pasal jamu pon memang wajib makan! Maybe orang dulu-dulu sangat disiplin kan? Tak cam orang sekarang nie..kot jamu pon da tak kenal? Hiksss :P

 Kak yong lau bab berposing memang no 1. Nak jadik supermodel dia kata! Hahahaha buleh la makyong tumpang nanti pegi Newy York ke...Paris ke...(Fashion Show). :) Glamer seh. Alaaaa bukan selalu kan nak pegi melancong. 

 Sebenarnye mummy yang teringin nak naik kuda bertanduk tu. Oleh sebab size dia kecik nauuuu so bagi Adriana aje yang naik. Hahahaahha....:) Daddy jadik mangsa suh pegang budak kecik kuat berangan nie. Eksaited dia nampak Merry Go Round...

 Eh eh eh.,...sape pulak yang cantik cun melecun nie? Hahahahha mestila mummy famous amous atau nama glamer ngan anak buah-makyong! Da macam makyong yang kat Kelantan tu kan? Heheheheh...cantikkan gambau background belakang mummy tu? Cam nak angkut sume je balik umah. Pantang la tengok benda kiut miut nie. Adoiiiiii memang rabak la poket mummy! Belum lagi jumpe barang warne PINK...adoiii makin koyak rabak. Woot wooot handbag mummy pon mestila PINK. :)

 Masa turun dari kete,,,,kak yong takmo jalan! Eh pesal ape pulak.....tanye mama rupanye dia nak tolak stroller adik yong! Hahahahahah kuat majuk benauuuu. Ha tolakkkk jangan tak tolak ea. Bukan ader Adriana pon kat situ. Cume letak bearbear ngan diaper bag Adriana aje. Bagila.....nanti kang majuk terossss takmo jalan! Haaa sudahhhhh :P


Berlatarbelakang kan Teh Cap Lipton..dua beranak nie happy benauuu bile gambau kena snap. :) Hehehehe. Ni kat tempat groceries Jusco Perda. Comey kemaiinnn muka si budak tecik nie. Kan dah kata ikut muke mummy yang cun :P hehehehe!

 Kempunan mummy tak dapek nak naik kuda unicorn nie....takpe-takpe nanti buleh curik-curik naik ye. hahahaha berangan jugak! Cetttt.....Mahal tau kat jusco nie, nak naik pon kena masuk token cost RM2.00 :P pesal kat tempat lain satu token RM0.50 je ,haha.

 Okay kite naik kete besauuu warne PINK pulak. Wahhhh sume nak pink...suke mummy! Senyummm sampai telinga. Hehehe. Mohon jangan jeles ea peminat pinky the molly...wuhuuu :P Adriana suke sangat,tak takut pon. Lau mummy yang naik alamatnya memang bontot JLO mummy nie tak muat la nak duduk situ. Kehkeh.

 Kak yong pesal duduk tak sopan tu? Si Adriana pun mollow aje...tak reti duduk diam si budak tecik nie. menggelitis semacam.

Mummy jadik mummyrazi. So daddy terpaksalah layan kerenah anak dara dia yang bijak tu. Hihi. Kakyong mule berangan dah. Vroommm vroommmm :) goyang-goyang muzik pon kuar. Lagu ape ntah. 


 Nenek pon mau posing skali. Opsss kakyong supermodel sempat gak pandang kamera. Hihi yang tak sempat cume daddy aje. Sibukla layan anak dara kecik tu. Orang naik dia pon nak naik jugak kete comeyyyyyy wrne PINK. Tak sengaja pon mummy pilih :)


 Beli-beli.....Murah Murah...! Okay ke kak saye tolong promote nie? Hehehehe. Lau mummy jadik salesgirl situ tak rase la orang nak beli, sebab banyak yang mummy akan beli sendiri. Hahaha lagik la yang wrne PINK. Huh....:) Atuk belikan Adriana 2pasang pyjamas Powerpuff Girls. :) Mekasih ayah daun keladi, lain kali beli manyak-manyak lagi ea. Alaaa gurau je pon =D

 Jangan rebut-rebut. Kan ke manyak lagik stok tu? Hehehe lau tak cukup cube carik dalam setor. 

 Ehhhh same ke muke kita nie daddy? Sikit-sikit la kan...hahaha. Mase nie dah lepas bershopping! Duk jap kat luar before pegi lunch....:) Sayangggggggggggg daddy! Muahahaha.

Adriana dah takmo baring skang nie. Nak duduk aje. Kemain la si tecik nie. Nenek tolong tolak stroller ea. Mummy nak berleisure jap....:)

 Ya Allah rase cam heaven dikelilingi dengan warne PINK nie. Mummy biaselakan suke je nak perasan cantik...hahaha! Suh daddy yang snapkan gambau nie. Opsss abaikan perut muncit tu yek. Kikiki pengorbanan la seorang mummy yang lahirkan anak. Mestila still carrying baby's weight. :) Mintak-mintak daddy bagi peruntukkan pegi London Weight Management. :P Takpe la tak kuross pon. Cam nie pon dah sexy cam Beyonce kan? Kan? Kan? Sila angguk kepala...:)

Subhanallah....budak bertiga kat dinding tu memang power seh. Teringatla dulu-dulu mase sekolah mummy suke la tengok cite kartun Powerpuff Girls nie. Berangan nak jadik Blossom si power warne merah. :) Okay saye mintak gambau kat dinding dengan warne Pink skali tu nak letak kat umah saye. Hahaha konfiden aje. Sape-sape yang ader anak kecik buleh la shopping sini. Murah-murah je...tak nampak tag 50% tu? :) Tapi shopping setakat yang perlu aje. Tak perlu nak angkot sume yang dalam kedai ea. Haha cam cakap kat diri sendiri =D



 Opsss ader satu lagik ea gambau kite berdua si merpati dua joli nie. :) Buleh la korang vote sebagai Pasangan Suami Isteri Of The Year. Nanti masuk dalam forbes magazine. Hehehe besar nau harapan. Mau nangis Brad Pit ngan si Jolie tu...:P

 After shopping mopping kat Jusco Perda tu, kite pegi makan kat luar. Kat Jusco cam takde tempat makan best je kan?? Pegi restoran feberet mummy kat area Permatang Pauh tu...ntah lupa pulak nama restoran. Tapi makanan superbbbb sedap :) Harga pon sangat munasabah..:P

 Bile da lapau tahap gaban sume pon da tak pedulik! Hahaha yang penting perot mau diisi dulu. Makan makan....jemput! Tambah nasik lagi?? Eh takkan kenyang pulak sepinggan aje? Hehehe


 Adriana kan memang biase tauu...time orang nak makan sibuk la dia nak tido bagai! Hahahaha uiksss comeyyy la anak mummy nie tido ! :)


 Mummy kan memang baik hati. So makan bergilir la..kasik dorang makan dulu. Mummy pangku budak tecik tido dulu. Korang nampak tak menu maut kat belakang tu? Haahaha dasatttt sehh kedai nie...:P Sup gadai nyawa terosss...! Takde nama lain ke nak letak? 

Nie lagi satu kakyong dah dapat gegula mula taknak makan nasi! :) patut la badan selim melim aje..jeles tau makyong! Hahahha


Mama ngan ayah stay kat umah mummy sampai sabtu malam je. Then dah balik and sampai dengan selamatnya di JB. Thank you banget coz datang jenguk mummy kat sini. Nangis woooo mase dorang nak balik. Sedihhhhhh sangat :( Air mata duyong mummy da buleh basuh baju sebab banyak sangat! :)  Tak sabar pulak nak balik JB nanti. Ader orang JB sini? Meh kongsi-kongsi lontong ngan mummy? Hihihi

Tata Darlings! Muah!


8 Pretty Darlings:

Azhafizah[フィザ] said...

waahh sakan bergambar akak n family.seronok kan kalau parents datang dari jauh kan..happy for you kak.eh eh..mama akak memang nampak muda.kalau bergambar ngan akak nampak macam akak adik gitu..leh share petua kan..tapi kalau jamu jamu ni tak tekak tak berapa nak terima..hihi..

وان امالينه فاذياه said...

kita benci dkt adriana !! adriana kalau ambk gmbr msti mata tgk kamera !! kenapa pandai sgt tgk kamera haa adriana ?! geram tau tk ??? hahaha mummy dia la ni ajar ! kuang asam punya mummy ! hahahaha =p

misz_eyza said...

syok bangat kan soping di jusco perda...eyza penah pergi sekali tapi tak abis round semua hihi...

haippp pesal muka mak mummy nmpk muda jer..hehe cer mummy korek rahsia dengan mak tue...nanti leh share dgn eyza.

HanNis SaNia said...

amboi amboi balik jb ke?? kita nk pegi cuti2 ke jb bln 5.. zarul jadi pemandu pelancong ^_^

Mummy Adriana said...

@Azhafizah[フィザ]
tu la bestkan fiza? happy sesangat tau...dia banyak nauu petuanya :) nnt akak korek2

Mummy Adriana said...

@وان امالينه فاذياه
ehhhh pesal dak amely nie meroyan kat sini pulak? hahahahha ape pon tak boleh!! :P

Mummy Adriana said...

@misz_eyza

Sebenarnya nak pegi Queensbay Mall :) tapi lagi penat nak jalan nnt...so pegi yang dekat jela..tu pon da sakit kaki :) Heheheheh baik2....:)

Mummy Adriana said...

@HanNis SaNia

bukanla babe...my parents yang dtg sini...eh pesal pulak nak tourist guide bagai? takkan sesat kot kat JB ? Heheheheheh

Hye Darlings...

Jom link exchange kt sini,mummy will follow you back..ARIGATO (^_*)

Copyright © 2011 Reserved to Mummy Adriana's
Design by Azhafizah.Com