♥♥Mummy Adriana♥♥: ~Ketika Cinta Memanggil ♥♥~

FAMOUS DARLINGS

Sunday, 22 April 2012

~Ketika Cinta Memanggil ♥♥~

Assalamualaikum Famous Darlings :)

Cam ne this weekend? Kat mane abiskan masa-masa lapang tu? Hopefully spend dengan orang tersayang esspecially family. Ahad nie bagi mummy yang agak malas-malasan. Tapi bile ade anak kecik nie, masa memang tak sempat-sempat. Belom nangis nak susu,nak makan,nak tido....:D

Saje borink layan la youtube kan. So terclick kat lagu-lagu Opick. Korang kenal tak Opick? An Indonesian artist and pendakwah....lagu-lagu ketuhanan yang sangat syahdu.....! Seyes sangat jatuh cinta. Lagu yang mummy dengar nie ader tiga versi. Versi Dato' Siti Nurhaliza, Opick, last dorang berdua duet untuk lagu yang sama. Cube korang hayati dulu lirik kat bawah nie......:) Lagu yang dipetik-petik dari filem Indonesia yang famous banget - Perempuan Berkalung Sorban.

Ketika Cinta 


Ada tiada rasa dalam jiwa
Rindu akan memanggil Mu
Karna setiap jiwa tlah bersumpah setia
Hanyalah pada Mu


Bila cinta ada di dalam jiwa

Wangi bunga dunia tanpa nestapa

Sgala yang dirasa hanyalah Dia

Hatikan memuja hanya padaNya



Ketika cinta memanggil

Gemetar tubuhku

Ketika cinta memanggil

Hangatnya nafasku

Ketika cinta memanggil

Menderu sang rindu

Ketika cinta memanggil



Rindu...rindu...rindu kalbu

memanggil-manggil nama Mu

Seperti terbang di langit Mu

tenggelam di lautan cinta Mu



Bertabur kalbu yang rindu

Melebur menjadi satu

Bagai menari diiringi pelangi

Ketika cinta memanggil






Yang ini versi Opick..siap lirik skali! Meh dengar....:)



Okay nie hasil gabungan dua suara yang masyaAllah sangat superbbbb~ :)



Ok lastly versi Dato' Ct solo....pon sangat best! Syahdu gile sehh...suara pon da best kan! Nyanyi lagu ape pon memang tak jemu dengar :)


Banyak lagi lagu-lagu Opick yang best. Rapuh, Astaghfirullah....:) Search aje kat Google tu...haaa sume kuar la nanti! Hihi....Tapi yang bestnya kan Opick nie yang buat lagu Dealova..huh sangat halus jiwa si Opick nie. Bila dia buat lagu-lagu ketuhanan cam nie, menggalakkan lagi orang ramai tertarik nak dengar kan? Tak la konservatif sangat! :) Menyanyi sambil berdakwah! :)

Okay la darlings..jangan lupe dengar! :)

Tata Darlings............(*____^)

6 Pretty Darlings:

Azhafizah[フィザ] said...

So nice lirics and nice songs lah kak.Thanks for share this.^__^

misz_eyza said...

owh eyza selalu dengar versi dato ct jer...lirik dia benar2 menyentuh hati bila dihayati betul2.

MaYa MustWany said...

lagu opick memang best

Mummy Adriana said...

@Azhafizah[フィザ]

lagu wajib akak dgr setiap hari :) kannnn best sgt :)

Mummy Adriana said...

@misz_eyza
lau hayati lirik...lebih kepada kita dan Sang Pencipta :)

Mummy Adriana said...

@MaYa MustWany

yes....sume best2:)

Hye Darlings...

Jom link exchange kt sini,mummy will follow you back..ARIGATO (^_*)

Copyright © 2011 Reserved to Mummy Adriana's
Design by Azhafizah.Com