♥♥Mummy Adriana♥♥: ~Udang Disebalik Mee~

FAMOUS DARLINGS

Friday, 14 September 2012

~Udang Disebalik Mee~

Assalamualaikum Darlings :)

Kenapa udang nak kena sembunyi disebalik mee? Haha...kemain tajuk entri mummy! :D Sebenarnya takde apa pon...propaganza je! (*____^)

Oh yek, ni entri yang tertangguh-tangguh dek penyakit laptop dan internet yang menggila dulu. Bila dah okay macam ni barulah best kan nak bercerita. Kalau tidak, gangguan memang maha dasyat! Ada je yang tak kena :( kehkeh. Tapi selagi laptop ni masih boleh bernyawa dan boleh digunakan....mummy tak rasa pon nak tukar pada yang baru.

Bulan Jun yang lepas, we all balik ke Johor! Yeayyy sangat eksaited tau...dah la rindu sangat. Kalau bab-bab nak balik kampung ni, mula la mummy tak lena tidur...tak selera makan. Bukan apa, sebab dah terlampau-lampau happy sampai fikiran, hati dan perasaan dah balik kampung dulu. Cuma jasad aja yang masih tinggal di Kedah ;) wahhhh puitis! Haha

Johor besttttt woooooo.......(puji negeri sendiri). Ehhhh mestila mummy semangat kejohoran yang kuat. :) Semua orang pon akan banggakan tempat memasing kan? Elehhhh jangan tak mengaku pulak ye! Padahal dalam hati cakap...."alaaaa kampung aku lagik best". Kannnnn kannnn ?

Mummy spent about a week la di Pasir Gudang. Daddy balik Kedah awal lagik...sebab tak boleh nak cuti lama. Takpe-takpe yang penting mummy & Adriana tinggal.. :) tak tergamak nau nak balik kejap sangat kan. Belom puas pon nak lepaskan rindu dendam...mana nak harungi highway selama 9 jam lagik. Ahhhh pengsan camtu jek kang.

Masa kat Pasir Gudang...adik mummy yang no.3 ni si Fiza ajakla family pergi melantak Mee Udang. Sedap sangat ke? Ikut je....orang nak belanja! Kena makan banyak :) Lokasi Mee Udang yang quite famous amous la dekat sini....=> Jeti Tanjung Langsat. Ada ke orang Tanjung Langsat sini? Kalau ada mohon angkat kaki kiri....:) Dari rumah mama tak la ambil masa yang lama pon nak ke situ...cuma 15 minit je + berhenti di traffic light.

 Berposing-posing depan rumah dulu. Memasing dah ada anak...Dari kiri Aunty Fiza menggendong Adriana, yang kat tengah tu Mak Ngah a.k.a Aunty Shieda dengan anak dia yang tembammmmmm Alexander Irish...last but not least is me a.k.a Mak Yong :) Wahaiiiiiii cerminnnn sakti.....siapa yang paling cun kat sini? Wakakaka :D

 Meh kita posing berdua Adriana....masa ni Adriana tak pandai jalan lagi, dah la stroller pon daddy bawak balik kedah! Sudahnya mintak dukung jugak ler. Lenguh abis tangan mummy :P


 Mama yang selalu muda...even dah ada 3 cucu :) Baru-baru nak belajar pakai syria...cantik jugak la ma! Ermmm tudung si Fiza pon dari Ramadhani Hijabs jugak! Kelasss kau jahhhh


 Memangku si Irish budak tembammmmm....rindu la anak Mak Yong ni, nanti kita jumpa lagik tau :)


Ada lagik gambau mummy dengan amoiiii.....mummy cantik anak pon cantik! Hahahaha amikkkkk angkat bakul baju masuk dalam tu duduk diam-diam :)

 Anak dara sorang ni kalau bab minum air...kemain eh! Orderkan sirap less ais je :)



 Taraaaaaa..........Mee Bandung Udang yang dikatakan sedap melampau! Hurmmmmm tak la sesedap mana pon kak jahhh :( Tapi bila orang dah belanja...kita diam-diam jela! Kehkeh..Ada banyak lagik kedai kat area jeti tu. Kena pandai pilih la...Mostly makanan berasaskan seafood ye. Kalau mintak ayam memang takde kak jahh :)

 Aunty Fiza dengan handphone memang tak boleh dipisahkan. Masa ni Fiza baru balik kerja...tu yang pakai baju kurung bagai :) 

 My baby brother...a.k.a Paksu kepada anak-anak buahnya! Baru darjah enam..dah abis pon UPSR! Tapi dia lebih tinggi dari mummy tau. Erkkkkkk kita jugak yang rendah even dah cukup ketinggian :) Kat belakang sinun ayahku yang memang suka offer diri dukung Adriana. Mekasihhhhh :) Mak Ngah pon terselit jugak dalam ini gambar.


Wahhhh kesedapan si anak dara....balik kampung bestla semua orang layan macam princess :) 

Semua orang dah bengang sebab makanan memang la lambat bebenau. Takkan la nak minum air sampai perut kembong kot...hahaha. 

Mak yong yang tekun mengopek udang! Tak boleh makan kulitnya ye kak jahhh...mau sangkut kat tekak :) hahaha


Walaupon makanan takla sesedap mana...yang penting masa berkualiti dengan keluarga! :) Bila masing-masing duduk jauh...esspecially mummy yang kat utara ni, jadi sekali sekala makan ramai-ramai seronok sangat. :) Rinduuuuuunyaaaaaa....

* Tiada dalam gambar- Daddy (dah balik kedah)
                                 - Erul ( my brother yang kena kerja)
                                 - Amir (my brother in law)
                                 - Yuyi ( my only niece)

Money comes and go..beauty comes and go..friend comes and go...but Family remains forever! Hargai mereka sementara masih ada :)

Tata Darlings!


12 Pretty Darlings:

.: iEyLa :. said...

huwaaaa...terliur tgk mee udang tu kak oiii...

Phat said...

lapor lapor perut ni

Anonymous said...

× silap aku penah jmpe adik ko yg pempuan tu kan..

Mummy Adriana said...

@Phat

im hungry too :)

Mummy Adriana said...

@.: iEyLa :.

jommmm balik jb :) boleh pegi makan ! haha

Mummy Adriana said...

@Anonymous

yeke ? jumpa kat mane? ko ni siapa...takde nama mana aku nak kenal :)

zulhilmi tempoyak said...

itu ke udang sblik mee nya..?? nk sket...!!!!!!!!

Mummy Adriana said...

hahahaha udang 3 ekor je tau / each mangkuk :P

Che Rosliza Che mat said...

terliur tengok mee bandung..

HanNis SaNia said...

hehehe sedapnye mkn2.. huk2.. msti de seafood. kite xle mkn seafood da. alergik. hehe.. thanks drop the comment. klw nk join leh la inform yep. hik2.. mn tahu leh tmbh pendapatan. just nk share2 spe nk join this business. part time with herbalife RM7000 last month. huhu tp mmg bz sgt . just bole buat part time je .. tp sgt berbesar hati if kawan2 nk tahu how ;)

Mummy Adriana said...

@Che Rosliza Che mat

Jommm kita pegi :)

Mummy Adriana said...

@HanNis SaNia

wahhhhh! Bestnya...semoga berjaya yang :) takpe nanti dah okay leh buat full time pulak

Hye Darlings...

Jom link exchange kt sini,mummy will follow you back..ARIGATO (^_*)

Copyright © 2011 Reserved to Mummy Adriana's
Design by Azhafizah.Com