♥♥Mummy Adriana♥♥: ~Jalan-Jalan Bakar Lemak~

FAMOUS DARLINGS

Friday, 21 September 2012

~Jalan-Jalan Bakar Lemak~

Assalamualaikum Darlings :)

 Kemarin teman si daddy pergi klinik. 3hari mc.....tak berapa nak sihat kan. Ingatkan nak pergi kejap aje...ehhh tetiba daddy ajak pergi Mengkuang Dam. Mummy pon first time la menjejakkan kaki kat situ. Tak berapa nak ingat pon jalannya.Jangan harap la nak pergi sorang-sorang sebab jalan ke Mengkuang Dam a.k.a Empangan Mengkuang tu daripada Kulim quite menakutkan la bagi mummy.

Jalannya ala-ala macam nak naik ke Batu Feringghi. Selekoh tajam merata....memang kena reduce speed la kat situ kan. Yela mana nak nampak kereta dari arah bertentangan. Daddy cakap banyak dah jadik accident kat situ. Huhhhh menakutkan! Jalan memang sunyi la...kalau malam-malam mummy tak berani nak lalu. Haha dasar penakut!

Mengkuang Dam ni dah masuk daerah Pulau Pinang. Kira sempadan Kulim dengan Pulau Pinang la. Lalu jalan lama. Jalan memang sibuk...orang pergi dan balik kerja. Siapa-siapa yang kerja di Penang, memang banyak yang gunakan jalan tu daripada highway. Kan dah jimat tol :)



 Dalam kereta tunggu daddy pergi klinik. Tak boleh nak keluar...hujan lebat! Posing cute...:)


 Tak sempat nak lukis kening ziana zain mummy tu! Haha...mascara pon malas pakai. Nampak sepet sangat dah mata tu. 


Lepas kawin memang rabun. Sebelum kawin elok je mata mummy ni....:( Tak la rabun mana pon sebenarnya..tapi silau tinggi! Kalau malam drive kereta, terasa macam orang buta tau! Tak boleh nak tengok lampu kereta lain. Memang terus peninggggg senoneng. :/

 Adriana taknak orang pegang dia. Hahaha....nak jalan aje. Tak penat-penat. Baru dapat kaki kan...camtu la! "Mummy lepassssss la! Kita nak jalan tau...." kehkeh


 Permandangan dekat Mengkuang Dam. Baru lepas hujan...tu yang langit gelap semacam je. Kat sini memang sangat tenang..udara pon segar! Pokok-pokok banyak..sejuk! Banyak couple suka pergi sini..bercanda dan berjimba! :P Jangan kau buat aksi tak senonoh sudah ler.


 Yeayyyyyyy......happy berlari-lari anak! Susah nak suruh Adriana pandang kamera. Seronok sangat dapat jalan. Ni pon candid je...


 Ehhhhhhhh nak pergi mana tu....tungguuuuuuu mummy!


 Gambau sesat! Sebenarnya ini dah puas berjalan-jalan! Masuk kereta, terus tido. Hahaha tu la nak jalan sangatkan....:P


 Okay-okay...step by step my little darling! Jalan tengok bawah tau..takut jatuh! Hihihi


 Taknak berenggang langsung dengan daddy. So mummy jadik tukang ambik gambar je la...:) cute sangat Adriana ni.


 Kejarrrrrr daddyyyyyyyy!


 Buat perangai tak sudah-sudah. Berlatarkan pokok krismas. :P


 Apela yang dia tengok tu. 


 Yeeeehaaa...jalan lagi jalan lagi....sampai penat!


 Macam artis famous amous..nak lari dari papamama razi...haha!


 Rehat la kejap....penat sangat mummy tengok tu. :)


 Candid! Gotchaaaa.........


 Daddy cakap empangan ni supply air untuk kawasan Kulim. Takungan air kat situ pon agak cetek la. Pets are not allowed here okay! Jangan berangan kau nak bawak kucing la,anjing la, hamster pon tak boleh! Hehe

 Seboleh-boleh taknak bergambau! Ehhh anak mummy ni kemain low profile...kehkeh.


 Tengah aim tempat nak jalan la tu....what a clever girl! :)


 Malu-malu pulak...tunduk aje..:)


 Comel............................


 Daddy ni......jangan pegang-pegang la. Kita pandai jalan sendiri :P kerek le tu.


Ramai orang Cina yang jogging dekat sini. Tengok pon kereta-kereta mewah je park kat situ :) Heh! Maybe weekend ramai la orang yang datang sini..berjogging,melepak...ambik udara segar. Kalau korang-korang yang menetap di area Kulim,Penanti,Bukit Mertajam....elok la datang sini. Tak jauh mana pon :)

Mummy pon merancang-rancang nak datang sini lagi. Nak jogging bakar lemak. Terasa lemak berkrim makin banyak je kat badan ni. Hehehe! Opssss bukan untuk kurus semata-mata yek! Cuma nak lebih sihat...:) Keep fit la bak kata omputih! 

Tata Darlings!



8 Pretty Darlings:

jaakechik said...

sonoknya adriana dah boleh bjalan sendiri. umur dia dah berapa ek? anak jaa nk masuk 11 bru nak boleh selangkah dua jer...penakut!

Mummy Adriana said...

@jaakechik

dah setahun dia jaa :) alaaa biasa le tu...nanti dah kuat sikit ha keje nak berjalan aje! :)

Alin Marlini said...

hai 2 org budak sepet

ChEnTA LiEYza said...

comey nyer baby... :) suka tgok...

misz_eyza said...

sweet jer tmpt tue... nampak tenang dan damai jer.. eyza pun tak penah pegi lagi ke situ.. nt leh ajak mummy teman eyza la hehe sama2 kita bakaq lemak naa...


amboi kemain adriana dah dapat kaki syok jer dia tawaf situ ekk.

Mummy Adriana said...

@Alin Marlini

ye saya si mummy sepet! hehehehe

Mummy Adriana said...

@ChEnTA LiEYza

Thanks :)

Mummy Adriana said...

@misz_eyza

anakku eyza...ya ampun gagah tawaf kat situ! boleh ajak pergi mekah dah :) jommmmmm pegi! moh bakar lemak sesama :)

Hye Darlings...

Jom link exchange kt sini,mummy will follow you back..ARIGATO (^_*)

Copyright © 2011 Reserved to Mummy Adriana's
Design by Azhafizah.Com