♥♥Mummy Adriana♥♥: ~Bazaar Karat JB~

FAMOUS DARLINGS

Thursday, 22 November 2012

~Bazaar Karat JB~

Assalamualaikum Darlings....:)

Dah malam-malam ni barulah boleh ngadap lappy. Lepas tidokan Adriana baru terasa lega. Selagi tak tido...ada je kerja si budak kecik tu! Hurmmmm naik poning mummy dia! Haha itu baru anak sorang kan? Kalau tambah sorang lagik terus pengsan! :P

Kemarin saja la jenjalan kat JB kan. Since dah lama sangat sebenarnya mummy ni tak outing mana-mana. Selalunya kalau balik JB, masa mummy memang hanya untuk family je. Nak keluar date dengan kawan jauh sekali. Mostly balik JB, stay dekat rumah mama. Then bila sampai masa kita pon balik Kedah. Kiranya dah lama tak sempat nak singgah tempat-tempat masa zaman memuda dulu :) Hihi

Nak lepaskan gian punya pasal, mummy excited la ajak dorang pergi Baazar Karat JB. Korang-korang yang dekat JB for sure sangat familiar kan? Apa yang best Baazar Karat ? Mummy suka sebab kat situ, banyak sangat barang yang kita selalunya tak jumpa dekat tempat lain. Kebanyakkan Preloved Item la,ataupon bundle :) Ada orang tak suka beli barang-barang bundle ni. Dulu mummy pon sama. Tapi sejak kawin ni, terus terpengaruh dengan si daddy. Hihi. Bukan barang bundle je yang banyak kat situ...banyak lagik barang-barang lain yang kita boleh tawar menawar and lebih murah dari beli kat tempat lain. Kalau korang tak suka tawar menawar pon takpe, boleh beli je kat butik-butik! Hehe, nak jaga standard sangat kan? :P

 Memula singgah City Square! Bukan apa cuma nak beli donut dekat JCO Donut je :) City Square memang dah berubah wajah. Lama tau mummy tak pergi sini. Rasanya last time masa 2010! 2 years jugak la kan tak jejak kaki kat sini. Padahal masa sebelum kawin, City Square je la tempat lepak mummy! Suka shopping+tengok wayang kat sini :) Sabtu Ahad je ni la tempat wajib!


 Kemain semua yek..! Little Irish pon dah pandai tengok kamera :) Comel la anak bujang makyong sorang ni! 


 Okay MakYong pon masuk sekali. Pakai pashmina biru yang baru....! Cantik ke? Bought for RM10 only! Berbaloi-baloi. :) Nenek pon pakai baju baru dia yang custom made tu. Memasing melaram! Haha


 My littlle Adriana. Tak berapa nak sihat lagik...so kasi dia rehat. Pinjam Irish punya stroller! :) Mak Ngah Cda cakap Irish memang taknak duduk dalam stroller sekarang ni. Dah besar memacam je perangainya.


 Muka baru bangun tido. Dalam kereta sepanjang jalan tido aje. So bila bangun memang bad mood! :) Puting aksesori wajib~


 Kebetulan kat Ground Floor City Square ada sales kasut! Berbagai-bagai ha. Sampai tak tau mana satu yang latest. Semua pon cantik....:)


 Masa ni dah gerak ke Baazar Karat. Bukan jauh benau dari City Square tu. Jalan kaki bakar lemak dalam 7minit gitu sampaila! Haha. Ehhhhh YURNS Boutique kat Baazar Karat ni reminds me to Jezmine Zaidan. Ala fashion blogger yang famous tu plus owner to OBB. Sebab baju-baju kat situ memang vintage habis! Hanger baju dia pon lebih kurang sama macam OBB punya! :) 

 Besides baju-baju, depa pon jual jugak beg and mini luggage yang sangat vintage! Oh my.....memang gojes! Suka tau! :) Gambar sapa la tu mummy snap! Hahahaha nasib la kau masuk dalam blog aku ni ye :P


 Anak dara berangan....! Sibuk nak air....!!!


 Baru jenjalan bakar lemak dalam 10minit memasing dah kehausan. Nama pon Baazar Karat kan...free air je la. Kalau nak aircond bagai (sejuk) moh masuk City Square balik! Hihi. Chot sibuk beli asam. Mama tu pilih-pilih air. Thanks belanja! :P

 I love you mama. Tetap yang terpaling cantik dihatiku! :) Gambar kat Bazaar Karat sikit je :( Sebab semua sibuk nak membelek barang! Terlupa kamera. Hahaha. Tapi serious susah sikit la nak berjalan kat situ kalau dengan anak-anak kecik! Biasala kan bebudak ni macam-macam je ragam dorang! Kejap camni la,camtu la...haishhhh sabau jela!


 After Baazar Karat, Mak Ngah ajakla pergi Fun Park Danga Bay pulak! haaa ni lagik satu tempat yang mummy dah lama tak jejak. Last year kot rasanya kali terakhir. Hihi :) Ehhhh kenapa mummy rasa lengan mummy dah macam anaconda tu. Mak datok besau! Hahahahaha


 Posing lagik dengan anak manja mummy. 


 Pirate Ship yang besau gedabak! Teringin nak naik...tapi macam seram pulak dengar dorang jerit-jerit histeria kat atas tu. Guess what.....mummy dengar bunyi kapal tu macam nak tercabut! Hahhhhhh kau biar betul ni! Kalau betul tercabut...hishhh tak dapat bayangkan sehh.


 Memalam ramai sangat orang kat sini. Tapi Danga Bay rasanya tak semeriah dulu-dulu la! :) Ehhh cina mana  pulak masuk dalam gambar ni. Haha lantak kau la.


 Big Cup, big jug! Pusing-pusing sampai pening. Jangan muntah sudah. Rasanya kalau sesiapa yang pregnant tak payah gatal nak naik la. Ada kang alahan tak sesudah! :P

 My mum dengan yuyi :) 

 Mak Ngah Cda dengan anak-anak sidek dia. :)


 Here we are! Opsss sebelum terlupa, nak bagi tips la..kalau jenjalan kat Baazar Karat tu takyah nak melaram sangat pakai high heels la yek! Pakai selipar jepun sudah. Ataupon ballerina shoes ke,yang penting flat shoes la. Konpem kaki kejang serta merta! Hahaha takde paramedik tau kat situ nak selamatkan korang :P

 Survey dulu nak main yang mana satu! Semua pon best. Tapi bebudak selalunya tak bolehla naik yang lelaju tu. Bahaya kan! 

 Susahnya nak snap gambau anak dara ni. :P

 Kaunter tiket yang sentiasa laris manis. Macam kena tarik dengan magnet! Silap-silap duit boleh habis wei kat sini! Kan?


 Antara mainan yang ada dekat situ plus harganya sekali. Sebelum beli kena tengok dulu yang mana game yang sesuai untuk anak-anak :) Plus check ticket after beli! Mana la tau tak cukup kan...tapi duit bayar lebih!



 Gambar jauh Merry Go Round :) 

 Baru nak snap gambar si Adriana dah lari pulak! Hihi


 Nenek with kak yong :)

 Yang ni apa la namanya...hahaha! Burung terbang kot :P


 Frog apa ek...lupa namanya! :P 

 Teringin sangat nak naik merry go round! Parents boleh teman anak-anak naik kuda ni.

 Last-last kasi Uddyn dengan Yuyi yang naik kuda unicorn ni. :) Mak Ngah posing sakan!

 Yuyi memula konon la takut kan. Hahaha! Lepas tu dia pulak yang seronok!


 Pandang mummy sini sayang! Kaler baju dengan sandal dah nak sama! :P


 Kuda ku lari gagah berani....ayuhhhhh lari!


 Ehhhh bangla yang jaga Merry Go Round pon nak masuk dalam blog mummy la! Hihi :P

 Mummy gojes+ohsem+cun+cantik+tembam...haha! Siapa lagik nak puji? Ha cuba cakap....=P


 Mama pon tengok jela depa naik Merry Go Round! :)


 Mummy ajak bergambar je. Adriana baikkkkkknya nak kiss mummy! Sayanggggg :)


 Lenguhhhh tangan mummy anak oiiii :P


 Anak mummy tak suka tayang muka dah. Nak belajar low profile sekarang ni! Hahahahhaha


 Nenek again!


 Konon nak naik train tapi rosak pulak :(


 Korek apa pulak tu. Ada je kerja dia si budak kecik ni! :)



 Haa bila nak masuk Next Top Model :) Badan dah selim melim tu boleh la. Hihi. Si Irish sedapnya tido. Orang lain sibuk nak main game, kau main game dekat wonderland ye :P


Yang ni pon apa entah namanya! Hahaha nanti korang tengok sendiri la ye. Mak Ngah,Chot dengan Uddyn naik mende alah ni bertiga! Yang lain duduk ternganga dekat bawah. Haha. Tak sangka pulak si Mak Ngah ni rupanya gayat :P 

Tak cukup? Beli tiket lagi....! Kan dah cakap macam ada magnet tarik kat situ suruh beli banyak-banyak :P


Kita pon naik Cup yang besau gedabak ni. Berpusing-pusing sampai pening! :)

Adriana duduk dalam Big Cup ni steady je. Orang lain kemain jerit-jerit. Dia okay je. :)


Putar lagi....putar lagi...wang besar,wang besar! Haha


Baik la anak mummy! Tak takut pon...happy je.

Big Jug duduk dekat tengah. Dah macam teko si Aladdin kan? Cuba usap-usap situ ada keluar jin tak? Hihi

Comel sangat! :) Dengan baju pinky the molly....




Sopan ehhh tunduk malu....:)


Okay dah boleh balik sekarang! :)

Memang happy dapat spent time dengan family. Even ayah & my hubby tak join together. Takpela maybe lain kali kita pergi jalan tempat lain pulak kan. :) Before balik rumah, mummy, Chot & Uddyn naik Family Coaster! Hahaha takde la takut sangat cuma kecut perut sikit je :P Cehhhh berlagak! 

Tunggu daddy sampai JB pagi Sabtu ni. Miss him so bad!!! :)


Tata Darlings :)



9 Pretty Darlings:

Cik Imie fatiema said...

wowee banyaknyer gambo, tapi baby adriana nampak susut badan dia rasanya.. sebelum pic adriana can chubby2 sket kesan demam kot..siannye

Mummy Adriana said...

@Cik Imie fatiema

memang dah susut kak :( siannn tak selera sangat nak makan! susu pon kurang

deqjamucuxx said...

cam best je g cni :)

sat2 nak puji--- Mummy gojes+ohsem+cun+cantik+cute = oshem ! hihi

Mummy Adriana said...

@deqjamucuxx

hahahaha! amboihhhhhh kemain puji :P

Mummy Adriana said...

@deqjamucuxx

hahahaha! amboihhhhhh kemain puji :P

jaakechik said...

meriahnya suasana kat sini.... dan jaa paling suka part luggage kecik tu la.. mahal ke dear? bawah RM50 ke?

Mummy Adriana said...

@jaakechik

Hihi...! A'aa mini luggage tu memang gojes sangat! harga tak pasti la yang!

zila manaf said...

alohhh bestnye...lame xmain hehe

Azhafizah Md Nor said...

amboii..sakan bergambar kak..adriana comel n mama nya cun!nenek tetap cantik!..fiza tak pernah dengar lak Bazaar Karat ni..nama je org johor fiza ni.tapi xtahu banyak pasal johor.=__='

Hye Darlings...

Jom link exchange kt sini,mummy will follow you back..ARIGATO (^_*)

Copyright © 2011 Reserved to Mummy Adriana's
Design by Azhafizah.Com