♥♥Mummy Adriana♥♥: ~Untuk Sang Suami~

FAMOUS DARLINGS

Friday, 7 October 2011

~Untuk Sang Suami~

Assalamualaikum and Good Day Darlings (*_^)


Hye sume,sihat kew? Cmne ari nie nye aktiviti? Kt tmpt mummy nie cuace sgt la teruk! Hujan + ribut + petir berdendam dentum...cian Adriana mucuk susah nk tido. Tapi itu petanda baik wt mummy ;) so bleh la Adriana tido yew mlm nie montel. Haha.


Sape kt sini yg bergelar SUAMI sile angkat tangan kanan? Wooo manyaknye...kehkehkeh. Entri nie actually mummy dedicated khas dan special sgt (vvip) utk suami mummy gak iaitu En.Muhammad Firdaus. (daddy wajib bace nie..lau x nt mummy nk majuk ar...;P) Meh dgr sini luahan hati dari isteri daddy yg comey,cun melecutt ngn famous amous nie! Waaa over benauu si mummy! Haha. Suke ar kn? :P


cun kn pengantin nie? tang mata besauuu tu yg mummy suke..;-) ingt mase kawin dulu...

Jom kite smbung ag stori mori kite! Ape yg mummy nk bebelkan nie for sure akn dirasai secara lgsung atau tidak lgsung oleh semua pasangan2 yg dah berkahwin.(termasuk la mummy famous amous) Mummy nk tnyela darlings...mase BERCINTAN CINTUN best x? Haaaa nie soklan wajib utk sume jwb ea. Jgn nk ngelak2 lak..haha. Mummy tau 99.9% akn jwb BESTTTTTTTTT BESTTTTTTTT sehingga menjilat jari. Kan?

Kebanyakkn dari kite nie bile da kawin jew sume kemanisan dalam bercinta da hilang. Well mungkin salah dari kedua belah pihak kot (nk adil ag saksama ea :P ) Tapi ape yg mummy nk tekankn KUAT2 kt sini ialah perasaan seorang ISTERI! Mesti ramai isteri2 yg kt luar sane slalu benauuu merunguttt ;( muke masam ajewww kan kan ? Antara rungutannya  ialah :-

* U nie bang, pas kawin sume benda pun LUPA! Birthday I pun U LUPA!
* Mase CINTAN bukn main ag LOVE-LOVE, pas kawin bukan sayup2 ag..LANGSUNG X KUAR DARI MULUT SI SUAMI-I LOVE U-
* dulu RAJIN sesangat...lau x suh pape pun BUSY THE BODY nk tolong! Bile kawin sdp lepak dpn TV. Haaa pandai2 la isteri wt sume..SENDIRI!
* Telur mata kerbau sedap beno sblum kawin (u msk pew pun sdp syg)! Bile kawin,"eh eh da tumpah ke lori garam kat lauk nie"..-see?
* "Jom candle light dinner?"-bfore kawin la. "Mkn kt umh jewla,ishhh awk nie xtau nk berjimat langsung!"-pas kawin
* Beli bunga berjambak2 nk bg...pas kawin sekuntum pun xleh nk beli.Ape ag nk petik kt umh owg sebelah!
* "Coklat nie favourite u kan syg?"-sblum kawin. " Alaaaa u da gemook gedempol ag nk mkn coklat"-kecik ati isteri ;(
* " Wanginyeeeee syg I nie,perfume brand ape?"-sblum kawin la. " Ehhhh U nie,hidung I cam nk tmbh ag satu lubang bau perfume U nie la.."-kecik ati ag skali..waaaa :(

Haaa suami2 sekalian, korang kt ayat yg mane satu ea? Isk isk ciannye wahai isteri2 yg mithali nie..;) Sumenye indah bangeetttt sebelum kawin kn? KENAPA keindahan tu xleh dipanjang2kn ke alam rumahtangga ? Ha sila jawab sesiapa yg berkenaan? Nape mesti keromantisan roman picisan tu terhenti selepas akad nikah? Sgt SEDIH woooo bile suami kite berkelakuan sebegini rupe. Opsss jgn nk bgi ALASAN kuno lagi ketinggalan zaman ea (Lelaki kn EGO)! Cetttt....bis ko pikir ego ko sorang la yew? Isteri xde ego kew? :P

Suamiku syg..sila lah bace lak luahan hati seterusnya. Jgn tido lak ea,kot2 ngntuk kew mase baca nie! Esok wajib soal nie...kehkehkeh,Puan-puan mithali sila praktikkn. Cube tgk ingat x suami2 kalian sume. Lau x ingt jwbnye dapur x berasap la sebuln..ehh ehh bole kew? Alaaa kn manyak delivery..sendiri mau order la plus bayauuu sendiri. ;P

TIPS BELI HATI ISTERI!!  -Bacaan wajib-

JANGAN LUPA TARIKH PENTING - isteri ni bukan main ag dok tunggu wish birthday dari suami..tapi hampas kelapa! Xdenyeee nk ingt pun. SUAMI tlg ingt tarikh penting isteri anda (x kira la birthday,anniversary,dan lain2 yg penting baginya). Pantang bg isteri/perempuan jika owg tersayang x ingat BIRTHDAY! Btul x madam-madam sume? Kite bukn nk hadiah mewah2 pun kn? Cukuplah ucapan tanda ingatan IKHLAS!

KATA-KATA CINTA- nie lagi satu mummy nk habaq mai kt darlings sume. Salah kew lau kite ckp I LOVE U,I MISS U...buat isteri tercinta? Byk ag kata-kata cinta nan satu yg bleh korang ucapkn. Tapi sygnye bile mulut da kena GAM GAJAH,smpi berdarah2 pun xleh nk bukak! Haaa amik kena laser sket..hhahahaha. Isteri sukekn kata-kata cinta. Bg mereka tanpa kata-kata itu ( mereka slalu mengandaikn suami da x syg ag) alaaa sedih skali ag! Please do this haaa...!

JANGAN KUTUK MASAKAN ISTERI- haaa lau ko pandai sgt ko jew la yg masak! Amacam ader brani nk challenge mummy masterchef? hihihi. X cian lngsung kew tgk isteri da pnt2 pg pasar..balik nk masak pulok! Bile da beraksi ala-ala masterchef kt dapur tetiba jew kena sound cm kilat an. Perghhhhhh SENTAP jantung jiwa dan raga. Nape xleh tegur baik2? " Syg...I rase kuah nie terlebih masin la,cube U rase"? Kn isteri x ngajuk + kecik ati.

JANGAN BERAT TULANG & BADAN- amboiiii ko sedap jew lepak2 dpn TV ea! Isteri la yg sibuk nk msk la,jg anak la,kemas umah dan cm2 ag. Ko bleh ag order2 nk mkn! Hey fikir isteri nie owg GAJI terhormat ke? Hey please la ea,tolong isteri wt keje umh or jaga ank kew apew kew! Kn sejuk ati cik puan tu bile korang tolong. Dia pun PENAT gk! Lagi plak lau isteri yg bekerjaya?sama pntnye cm korang gak! So? Ringan-ringankn tulang ngn badan korang tu.

JADI ROMANTIK-lau bercinta nape ko bleh heret tangan dia g mane2 ajew? bila kawin ko tinggal jln jauh2 ea. Hey da kawin nie la yg ko nk pegang2 tau x? Mesti isteri terasa gile suami xnk berjalan ngn dia lagi. Sedih taw! Lagi satu, mase bercinta manjew-manjew kucing siam ag. Bile kawin, hurrmmmm " U wt hal sendiri la ea". Amboiiiiii! Manjew2 suami isteri dirahmati ALLAH,diberi ganjaran pahala. ;) 

BAGI SESUATU TANDA CINTA/HARGAI- masa bercinta byk benauuu bunga,coklat,teddybear plus cm2 ag yg korang bg nk amik ati kn? bila kawin xde satu aper pun yg korang nk hadiahkn wt isteri. lau x barangan mewah pun,cukupla sekadar barangan yg diminati oleh isteri korang. Bole kn ?

Pew yg mummy bebelkan nie utk mummy dan daddy juga utk sume pasangan2 yg berkawin diluar sane. Cube renung2kn, kan bagus lau kite lebih menghargai hati dan perasaan isteri kite. X ingt kew kite dgn segala pengorbanan isteri kite? Disebalik kejayaan seorang lelaki itu,adalah seorang ISTERI yang kuat,tabah. So, x salah kite lebih mengerti isi hati mereka. Weee npe cm sedih lak mummy nie..alalalala, ;) 

P/s : HATI ISTERI HARUS DIBELI SETIAP SAAT ;)

Sesungguhnya wanita dijadikan daripada rusuk kiri lelaki.
Dia bukan dicipta dari kepala ke kaki,juga bukan dari tapak
kaki. Dia dicipta dari sebelah rusuk kiri lelaki supaya dia hampir
kepada kamu (lelaki), lengan lelaki dicipta untuk mempertahankan
wanita,dekat dengan hati lelaki untuk disayangi.
        



7 Pretty Darlings:

stellaizz said...

mmg patut sang suani bace.......hargai lah isteri selagi mererka masih ada....

Mummy Adriana said...

yes btul tu darling..termasuk suami mummy,kehkehkeh...nt bile da xde jgn lak tercari2

penmerah said...

hahaa. btol. dh kawen semuanya jd berat tulang. time kapel sume pun bole. muahahahahaaa

|| a - j . E . E || said...

tapi kalau masa bercinta pon da berat tulang macam mana?? hehe

adinda awin said...

haha..lawak2 tang perfume. tu..ala aryn ...tunang awin skunk pon ade skit2 mcm ni...so cmne tu? hahha

Mummy Adriana said...

PENMERAH => jadi berat bebenau....bontot da kne GAM GAJAH hhahahahah

AJEE => Pe lgi gerak2kn la dia..cm wt fisioterapi tu? hehe

AWIN => haaaa seeee ko da nmpk kn win?skang nie ko kena rajin2 warning......weeeeeee!

sis92 said...

nak kahwin,*tetiba hehe
mummy jomla join bloglist sis :)

Hye Darlings...

Jom link exchange kt sini,mummy will follow you back..ARIGATO (^_*)

Copyright © 2011 Reserved to Mummy Adriana's
Design by Azhafizah.Com